FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

FOTO Momentele serii în preliminariile CM: Mangia, rezultat istoric cu Malta + golul lui Ronaldo, anulat aiurea în prelungiri

Malta, naționala antrenată de Devis Mangia, a obținut un rezultat mare în preliminariile Campionatului Mondial, 2-2 pe terenul Slovaciei.
Malta, naționala antrenată de Devis Mangia, a obținut un rezultat mare în preliminariile Campionatului Mondial, 2-2 pe terenul Slovaciei.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 00:37 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 01:54

Malta, naționala antrenată de Devis Mangia, a obținut un rezultat mare în preliminariile Campionatului Mondial, 2-2 pe terenul Slovaciei. 

Devis Mangia a ridicat vizibil nivelul naționalei din Malta. În momentul în care a fost instalat, la sfârșitul anului 2019, reprezentativa venea după o serie de 9 înfrângeri consecutive. Din acel moment, Malta a câștigat 4 meciuri, a remizat de 4 ori și a înregistrat doar două eșecuri. A fost aproape și de o calificare în play-off-ul din Nations League. 

Malta, rezultat mare în Slovacia

Malta a obținut astăzi unul dintre cele mai importante rezultate din istorie, împotriva unei naționale cu jucători precum Milan Skriniar, fundașul de 55 de milioane de euro al lui Inter. În comparație, primul 11 trimis de Mangia e cotat pe transfermarkt de la doar 2,88 milioane de euro. 

Malta a deschis rapid scorul, în minutul 16, prin Luke Gambin, un mijlocaș care prinde rar minute la Newport, în liga a 4-a engleză. Nu va uita niciodată prima lui reușită la națională, venită cu un șut superb, de la 20 de metri. Avantajul s-a dublat după doar 4 minute, datorită lui Alexander Satariano, atacant de 19 ani de la Silema, campionatul intern. Slovacia a ieșit montată de la cabine, a marcat în minutele 49, prin Strelec, și 53, prin vedeta Skriniar, dar n-a mai putut depăși încă o dată defensiva excelentă a lui Mangia.

Pentru Malta urmează o deplasare extrem de dificilă, în Croația. Din Grupa H mai fac parte Rusia, liderul din acest moment, Slovenia și Cipru.

Turcia, liderul autoritar al grupei G 

Un alt rezultat surprinzător, cel puțin prin diferența de scor, a fost cel al partidei Norvegia - Turcia. Elevii lui Guneș au învins naționala lui Haaland cu 3-0, după ce în meciul de debut al grupei învingeau clar și cealaltă favorită, Olanda, scor 4-2. Muntenegru a învins Gibraltarul, scor 4-1, și acumulează la rândul ei 6 puncte. Olanda a trecut și ea de Letonia, cu 2-0, prin reușitele semnate de Berghuis și Luuk de Jong.

Ronaldo, gol anulat incorect în Serbia - Portugalia

Cel mai tare meci al zilei, Serbia - Portugalia, s-a încheiat indecis, scor 2-2. Jota, favoritul lui Jurgen Klopp, a reușit o „dublă” în minutele 11 și 36, dar sârbii au revenit. Mitrovic a înscris la prima acțiune a primei reprize, iar rezultatul final a fost stabilit de Kostic, după fix o oră de joc. La ultima acțiune a jocului, Cristiano Ronaldo a profitat de o ieșirea greșită a portarului, a reluat din prima și a declanșat bucuria. Deși mingea a depășit evident linia porții, reușita nu a fost validată. 

Momentele serii în preliminariile CM: Mangia, rezultat istoric cu Malta + golul lui Ronaldo, anulat aiurea în prelungiri

Cele două conduc o grupă în care codașă este Irlanda, învinsă astăzi de Luxemburg, scor 1-0.

Citește și alte știri din preliminariile Campionatului Mondial: 

Joachim Low a lăudat un compartiment al naționalei României: „Acolo sunt puternici!” » Imagini de la antrenamentul nemților

VIDEO Imagini de la antrenamentul oficial al României » Temele abordate de Mirel Rădoi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  28 Martie 2021, 15:25

Cea mai buna decizie luata de federatia turca de fotbal a fost aceea de a renunta la serviciile lui Lucescu !! Odata adus antrenorul Gunes, echipa Turciei uimeste pe toata lumea. Nu m-ar mira sa apara Lucescu cu vreo declaratie prin care sa ne spuna ca totul i se daroreaza tocmai lui !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close