FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPELE NAȚIONALE

Dezastru pe linie » Naționala feminină și reprezentativele de juniori completează tabloul unei toamne groaznice

"Tricolorele" au pierdut contra SUA pe "Avaya Stadium", o arenă de 18.000 de locuri

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2016 00:00

"Naționala" feminină și reprezentativele de juniori completează tabloul unei toamne groaznice pentru fotbalul românesc. În California, fetele au pierdut lamentabil, 1-8, primul amical contra campioanei mondiale, SUA.

Eșecul cu Polonia, care aproape că a închis campania "tricolorilor" pentru CM 2018, e doar vârful aisbergului într-o serie dezolantă propusă de fotbalul românesc în ultimele luni. Din filmul trist nu lipsește nici naționala feminină.

Trupa pregătită de Mirel Albon, care a ratat recent calificarea în premieră la un European după un baraj pierdut cu Portugalia, efectuează în aceste zile un turneu de două jocuri în SUA împotriva campioanei mondiale.

În prima partidă, la San Jose ( California), fetele au pierdut lamentabil cu 1-8, unicul nostru punct fiind marcat de Rus (31). Americancele aveau deja 2-0 încă din minutul 10. Noaptea trecută, s-a disputat revanșa, la Carson (California), după care delegația va reveni în țară.

Excursie pentru Tăbârcă și Cioban

Turneul ar fi fost realizat în baza relațiilor de prietenie dintre Mirel Albon și antrenoarea SUA, Jill Ellis. Gazdele au asigurat cazarea, masa și toate cheltuielile locale, în sarcina FRF rămânând numai transportul. Federația a trimis peste Ocean 32 de persoane, între care numai 19 jucătoare.

Restul s-a completat cu persoane din staff, dar dintre călători n-au lipsit Sandu Tăbârcă (coordonator loturi naționale tineret și juniori) și Alin Cioban (reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv). Primul dintre ei a gestionat ambele dezastre de la juniori din această toamnă.

U17: Umiliți și de Azerbaidjan

Pregătită de Gabriel Manolache, reprezentativa juvenilă a avut șansa de a disputa la București turneul de calificare pentru Euro 2017. În componență cu 8 jucători aduși de la Centrele de Excelență Timișoara și Tg. Mureș, plus doi de la Academia Hagi, dar și cu stranieri de la Ajax, Getafe sau Bolton, naționala U17 a pierdut însă lamentabil toate cele trei meciuri disputate la Buftea: 1-2 cu Austria, 0-3 cu Anglia și 0-1 cu Azerbaidjan.

U19: Șmecheri doar cu San Marino

La începutul lui octombrie, naționala condusă de Costel Enache, cu Ianis Hagi (Fiorentina) și Vlad Dragomir (Arsenal) în postură de vedete ale generației, a capotat și ea la turneul de calificare disputat în Olanda.

Am pierdut cu 1-2 meciul de deschidere contra gazdelor, după ce am condus cu 1-0, dar am luat ambele goluri în ultimul minut al primei reprize.

Am fost învinși și de Norvegia (1-3), după care am obținut o victorie inutilă în fața liliputanilor din San Marino, 6-0, o întâlnire în care fiul lui Gică Hagi a marcat de trei ori.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2016, 09:15

Asta se intampla cand CAPII sunt 13 si jucatorii 19. Asa fac alesii romanilor. Unde-i de munca se inghesuie la mapa, unde-i pomana se inghesuie la coada. Dupa aia urmeaza scuzele CAPILOR: aria de selectie este redusa... Va suna cunoscut?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează