FOTBAL  »  NATIONALA  »  ASA TG. MUREŞ

DEZBATERE Mutu la Euro? 3 motive pro şi 3 contra convocării "Briliantului" la naţională

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2016 17:06

Mutu a revenit în fotbal românesc. Partea a doua. Obiectivul lui pentru următoarele şase luni e clar: prezenţa la Euro.

Noul transfer al lui ASA Tg. Mureş are însă şanse mici să facă spectacol în această perioadă. N-a reuşit la Petrolul, nici în India nu s-a adaptat. Poate în schimb să fie un jucător util şi, ca să fim optimişti, să aibă o prestaţie la nivelul lui Hora de la Pandurii (12 goluri în 22 meciuri).

Să presupunem că "Briliantul" va avea un sezon reuşit la Tg. Mureş. Ar merita să fie convocat la Euro?

PRO MUTU LA NAŢIONALĂ

  • Trebuie convocaţi cei mai în formă jucători

În principiu, lotul alcătuit de Anghel Iordănescu ar trebui să cuprindă cei mai buni jucători ai momentului. Dacă Mutu va avea prestaţii de excepţie la Tg. Mureş, ar fi cam greu de explicat absenţa sa din "23-ul" pentru Franţa.

  • Cel mai experimentat jucător român în activitate

Cu 35 de goluri în 77 de meciuri pentru România, prezenţe la două turnee finale şi cu echipe ca Juventus, Chelsea, Fiorentina sau Inter în CV, Mutu are de departe cea mai mare experienţă în fotbalul de nivel înalt printre actualii jucători. Singurii care rivalizează cu el sînt Raţ şi Marica.

  • Este încă apreciat de majoritatea internaţionalilor

Mutu este încă în relaţii bune cu foştii săi colegi de la naţională, iar mulţi l-ar primi cu braţele deschise. Mai ales jucătorii tineri care speră să îi calce pe urme. Pe partea sportivă :D

CONTRA MUTU LA NAŢIONALĂ

  • Ar fi nedrept faţă de restul jucătorilor

Concurenţa pentru locurile din atacul naţionalei este destul de mare. Iordănescu ar risca să repete "episodul Lăcătuş" de la Mondialul din 1994. Atunci, "Fiara" a rămas acasă, iar în locul său a fost chemat Marian Ivan de la FC Braşov. Iordănescu regretă şi acum alegerea.

  • Influenţă negativă în vestiar

Mutu a fost în mare parte un exemplu negativ atunci cînd a venit vorba de comportamentul în afara terenului. Fuga din cantonamentul din San Marino, ospătarul bătut cu ranga şi petrecerea după umilinţa cu Serbia, 1-5, sînt doar cîteva exemple.

  • Ne-a costat calificarea în sferturi la ultimul turneu final

Prestaţiile lui Mutu la Euro 2000 şi 2008 au fost sub aşteptări. La primul său turneu final era încă tînăr, 21 de ani, şi a avut o evoluţie slabă în faţa Angliei, 3-2, cînd a trebuit să îl înlocuiască pe Hagi. La Euro 2008, "Briliantul" a strălucit doar în meciul cu Italia, dar şi atunci a îngropat calificarea, ratînd penalty-ul care ne-ar fi dus în "sferturi".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  21 Ianuarie 2016, 10:38

Cu Serbia, in 10 octombrie 2009, la Belgrad, scorul a fost 0-5 ! si nu 1-5, asa cum gresit scrie-n articol. Incercati macar sa modificati eroarea, asta daca nu cumva vreti sa ,, atribuiti'' acel gol lui Mutu, cat sa fie al patrulea argument ,, pro '' . Bine ?

liviu79pit
liviu79pit  •  20 Ianuarie 2016, 22:53

Iordanescu a facut multe nedreptati. Lacatus in 94 dar si Jean Barbu in 1998. Era golgheterul campionatul, a dus Argesul in Uefa, a jucat 3 meciuri la nationala in acel an, a dat 2 goluri, dar ce sa vezi, la Mondial, nea Puiu l.a lasat acasa si l.a luat pe Radu Niculescu, fara absolut nicio explicatie, desi juca mult mai slab ca Barbu. Pe urma s.a aflat ca Barbu nu vroia sa semneze cu clanul Becali, deci a mers unul de.al lor. Asa va face tata puiu si acum, va nedreptati multi jucatori pt a lua altii pe pile. Tipic romanesc!

spinoza
spinoza  •  20 Ianuarie 2016, 21:52

Da' lasati-l la pensie ca si cand a fost valid si in forma n-a rupt gura targului!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează