FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZBATERE

Dezbaterea zilei, 23 martie » Merita Octavian Popescu să fie convocat pentru Euro U21?

Octavian Popescu
Octavian Popescu

Articol de GSP - Publicat marti, 23 martie 2021 08:00

„Dezbaterea Zilei" este un nou format video lansat de GSP. Subiectele arzătoare din sport vor fi puse sub lupă de Cătălin Țepelin, Dan Udrea și Remus Răureanu, cu argumente pro și contra. A doua dezbatere vizează convocarea „perlei” Octavian Popescu la naționala U21 pentru Europeanul care stă să înceapă. 

Cătălin Țepelin, redactor-șef al Gazetei, a explicat: „Va fi vorba așadar despre o dezbatere, o confruntare de idei, o discuție cu argumente pe un subiect arzător, la zi, un subiect care generează discuții aprinse și în redacția noastră, dar și printre voi, cei care sunteți conectați la sport. Insistăm pe acești termeni - "argumente" / "dialog" / "respect", pentru că obiectivul nu este să ne încăierăm sau să ne demonstrăm unul altuia cine e mai deștept, ci să avem o confruntare civilizată de idei. În plus, ne-ar plăcea să continuăm această dezbatere cu voi, cititorii GSP, așa că vă așteptăm pe site să vă expuneți propriile argumente și să votați în sondajul atașat acestei emisiuni.

Întrebarea de azi este următoarea: „Merita Octavian Popescu să fie convocat pentru Euro U21?”. Discuția vine pe fondul convocării acestuia la naționala U21 pentru Europeanul de tineret care va începe în această săptămână. Mijlocașul de 18 a jucat impresionant la primele lui apariții în Liga 1, apoi randamentul său a scăzut. A rămas cu un gol în 21 de partide și de șapte meciuri nu a mai realizat nimic important pentru FCSB.

S-au păcălit aceia care-l comparau pe Octavian Popescu cu Dobrin, cu Hagi, cu Dumitrache? Sau tânărul FCSB-ului doar traversează o eclipsă de formă normală pentru un sportiv în vârstă de numai 18 ani?

PRO | Dan Udrea: „Vârsta nu reprezintă un dezavantaj”

  • „Sunt total de acord cu decizia lui Mutu de a-l selecționa pe Octavian Popescu. Când apar astfel de discuții, trebuie comparat jucătorul despre care vorbim - Octavian Popescu - cu cei care joacă pe postul lui și cei care au fost lăsați în afara lotului. Îi avem pe lista adițională pe Carnat (CFR), pe Petrila (Sepsi) și pe Drăguș (Crotone), fostul jucător de la Viitorul. E interesant de făcut o comparație și între Octavian Popescu și Cîmpanu. Să vedem dacă Octavian Popescu a produs mai mult fotbal decât ceilalți”.
  • „Din punctul meu de vedere, a făcut foarte multe. În primul rând, are 23 de partide în acest sezon, cele mai multe dintre cei pe care i-am enunțat. Apoi, a produs șapte goluri. A marcat un gol, a dat 3 pase de gol, a provocat 3 penalty-uri și a provocat și eliminarea lui Arlauskis din meciul cu CFR. Pentru mine, ce contează mai mult decât un gol este faza din minutul 25 a meciului FCSB - Gaz Metan, când reușește o pasă absolut strălucitoare! Eu nu am mai văzut de mult timp așa ceva în Liga 1!”
  • „Al doilea argument vizează polivalența lui Octavian Popescu. Mi se pare un foarte mare avantaj. A jucat atacant dreapta, a jucat atacant stânga, a jucat chiar și atacant central, chiar și inter într-un sistem 4-3-3. În condițiile în care Mutu are atâtea probleme de lot, mi se pare un avantaj că Tavi Popescu poate bifa atâtea posturi”.
  • „E foarte tânăr. Vârsta lui îi conferă posibilitatea de a fi eligibil pentru naționala de tineret în următorii 4 ani. Este două generații sub vârsta actuală, dar acest lucru nu reprezintă un dezavantaj. La Europeanul de acum doi ani, doi jucători au fost în situația sa: Florinel Coman și Ianis Hagi. Faptul că e tânăr nu înseamnă că nu merită să fii la echipa de tineret”.

Cornel Dinu: „Octavian Popescu m-a impresionat! Convocarea e firească”

Aduce, într-o oarecare măsură, cu prietenul meu și fotbalistul de excepție Florea Dumitrache. Acest jucător mi-a atras atenția, m-a impresionat prin calitățile pe care le are la această vârstă, calități care aduc foarte mult cu ceea ce se caută acum în fotbalul occidental, în marile campionate. Vedem tehnicitate în regim de viteză, dribling sub mai multe forme, schimbarea direcției de pătrundere, mobilitate. Rămân la părerea că, după Man și Mihăilă, este unul dintre cei mai promițători jucători care pot ajuta echipele naționale. Convocarea lui e firească
Cornel Dinu, fost jucător Dinamo

CONTRA | Remus Răureanu: „Talent nedemonstrat! N-a făcut nimic important”

  • „Mi se pare forțată convocarea. În primul rând, pentru că Popescu s-a apucat de fotbal în septembrie anul trecut. Abia de-atunci a început să joace meciuri la nivel de seniori. Până atunci, jucase la juniori, mai fusese rulat pe la «satelit», unde a jucat tot alături de copii. Mi se pare că Drăguș și Petrila meritau să fie convocați”.
  • „Popescu joacă în România pentru că Becali speră să-l vândă. Într-o competiție normală, el n-ar fi titular nici la club. Drăguș se află într-o ligă mult mai bună. Mai e Ion Gheorghe de la Voluntari, care are 100 de meciuri în prima ligă și nu se află nici pe lista «B»”.
  • „Am senzația că fotbalistul de la FCSB apare pe această listă mai degrabă ca un produs expus într-o vitrină decât ca un sportiv selecționat după criterii firești. După criteriile normale de selecție, Popescu n-ar fi prins nici lista «B». Nu văd cum?! Doar pe baza laudelor? Are un talent nedemonstrat. Poate evolua pe toate posturile din atac, dar a marcat un singur gol ca fotbalist profesionist.
  • În ultima lună, singura realizare a lui Popescu e că a obținut eliminarea lui Arlauskis din derby-ul cu CFR. În rest, deși a fost folosit constant, n-a făcut nimic important. Sunt foarte multe faze de-a lungul partidelor în care îl vezi că e junior. La EURO sunt jucători de 22-23 de ani, s-ar putea ca Octavian Popescu să aibă un șoc și să ne zdruncine și nouă imaginea pe care ne-am făcut-o despre el”. 

Dan Filoti: „Un salt prea mare, convocare forțată”

Și mie mi se pare un pic forțată convocarea lui Octavian Popescu. În urmă cu foarte puțin timp, a jucat în meciul CSA Steaua - FCSB 2. Mi se pare un salt destul de mare de la Liga 3 la Campionatul European de Tineret. A avut o izbucnire în momentul în care a bifat primele meciuri și nu știam mai nimic despre el. Nu că s-a stins, dar mi se pare genul de jucător care joacă doar atunci când are mingea, care nu e definit. Nu știu dacă ne permitem luxul de a învăța fotbaliști cum să se dezvolte la turnee finale. Poate ne va contrazice și va face un turneu foarte bun în Ungaria
Dan Filoti, jurnalist Digi Sport

CONCLUZIA

Ascultând cele patru opinii, aș înclina către opinia susținută de Dan Udrea, conform căreia Octavian Popescu e convocat pe merit la naționala U21. Și mie mi se pare că, deși nu este un fotbalist foarte prezent pe tabelă, își pune de fiecare dată o amprentă importantă în istoria meciurilor. Naturalețea cu care s-a infilitrat în echipa de club poate fi un semn că nu va avea probleme să se impună și la echipa națională
Cătălin Țepelin

Dezbaterea nu s-a terminat în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: "argumente" / "dialog" / "respect pentru opinia celuilalt". Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Vezi și: 

Dezbaterea zilei, 22 martie » Este în regulă ca statul să finanțeze sportul?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  24 Martie 2021, 22:12

Cu siguranta ca DA ! E super talentat baiatul, nu vad nici un jucator din echipa care sa se ridice macar la jumatatea valorii lui !

creeperno999
creeperno999  •  23 Martie 2021, 22:37

Sa joace si sa vedem cum se descurca

Berceni
Berceni  •  23 Martie 2021, 17:19
Postat de the.fixer pe 23 Martie 2021, 08:03

Răspunsul este simplu : NU !

Mare vedeta, i s-a urcat deja la cap. O sa traga echipa in jos cu fitele lui de messi neinteles.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close