FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Ștefan Nanu nu uită cum i-a luat Cristi Chivu locul la EURO 2000: „Am plâns, am suferit foarte mult. Au fost alte interese acolo”

Nanu jucase meciurile din preliminarii, dar pentru EURO 2000 a fost preferat Chivu
Nanu jucase meciurile din preliminarii, dar pentru EURO 2000 a fost preferat Chivu

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 14:44

În 1998, Victor Pițurcă era desemnat succesorul lui Anghel Iordănescu pe banca naționalei României și reușea calificarea la EURO 2000. Demis, a fost înlocuit cu Emeric Ienei. Ștefan Nanu fusese titular pe postul de fundaș stânga, în ultimele meciuri din preliminariile pentru EURO. 

După ce a venit Ienei pe banca naționalei, Nanu a mai prins o singură repriză la echipă, a fost înlocuit de Cristi Chivu, iar ulterior a fost anunțat că nu va participa la Campionatul European din Belgia și Olanda. În direct la GSP Live, fostul internațional a vorbit despre tot ceea s-a întâmplat în acel moment. 

„A fost foarte greu pentru mine, am suferit foarte mult. Să fiu sincer, am plâns că am pierdut acel campionat european, mai ales că se juca în Belgia și Olanda. Am jucat cu Cipru, în meciul cu Olanda nu m-a băgat deloc și după meci m-a lăsat două zile liber, am rămas în Olanda. 

M-a sunat nea Imi și mi-a spus că nu mai are nevoie de mine, că acolo el vrea să joace cu Chivu. El debutase la Constanța, cu Cipru, m-a înlocuit pe mine. Era un jucător tânăr, cu o calitate bună, l-am apreciat foarte mult. A rămas Chivu pe postul de fundaș stânga și pe mine m-a lăsat acasă. Fiind tânăr, putea să-i crească cota foarte mult, pentru el și pentru oamenii care erau în jurul lui”, mărturisește Nanu la GSP Live. 

VIDEO. Nanu povestește cum i-a răpit Ienei prezența la EURO

Nanu: „Au mers jucători care n-au jucat deloc în preliminarii”

Fostul fundaș e de părere că jucătorii de la Steaua au fost privilegiați și au existat alte interese în culisele naționalei: „Mi-a părut rău că nu am prins acel campionat, mai ales că jucasem în preliminarii. Au fost alte interese acolo, au fost jucători care n-au jucat absolut deloc în preliminariile pentru calificarea la EURO. Nu vreau să dau nume, se știu bine cei care au fost. Știu că l-au luat pe Lincar care nu jucase, pe Belodedici, erau jucătorii Stelei. Nea Imi venea de la Steaua... avea un sentiment mai mult pentru ei și asta e viața. Am plâns, am suferit foarte mult. I-am cerut explicații, dar mi-a spus că e decizia lui și a oamenilor care lucrează”.  

7 meciuria evoluat Ștefan Nanu pentru naționala României

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Mărturie dură a unui internațional român: „Părinții mei aveau darul beției. Mi-au marcat copilăria. Se trezeau noaptea și se băteau. Nu avem geamuri la casă, le spărgeau la beție”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (23)
10218332765774770
Cristian Tataru  •  08 Aprilie 2020, 16:00
Postat de juv3ntin pe 07 Aprilie 2020, 22:05

ce concluzie se poate trage din toata treaba asta esta ca Eneric Ienei este un exceptional antrenor. A riscat cu Chivu si am iesit dintr-o grupa cu Germania, Anglia si Portugalia. La ultimu euro ne-a batut armenia.

Parca as fi de acord. Pentru Blint. Cu Partizan Raducioiu a marcat pentru ca ar fi marcat si tanti Aglae. Acolo a fost ceva in aer si sarbii erau parca drogatzi. OK, Balint era in forma, dar Cami nu era in gasca alora care faceau cartile. Pacat, ca si de Dobrin. Antrenori mari, dar cu apucaturi submediocre. Nu dau nume.

alenb
alenb  •  08 Aprilie 2020, 13:32
Postat de Cristian Tataru pe 07 Aprilie 2020, 21:34

Fotbalul romanesc e plin de povesti din astea. Sigur Chivu era foarte bun. Nanu nu acuza pe nimeni, dar toata lumea s-a intrebat atunci de ce nu e macar rezerva. Numai ca echipa nationala era condusa de cei care vroiau sa vanda jucatori. Nanu nu mai avea "potential". Ati uitat cum Camataru a tras calificarea din 89 iar in Italia nu a vazut nici un minut? El, care daduse gol fiecarei echipe britanice, nu ar fi fost util cu Irlanda, nu? Cami dixit: "Italia a fost un mercato, iar eu plecasem deja, ce sa mai acuzam acuma?" incheiat citatul.

Cu Camataru in 1990 poate fi o discutie, desi Balint si Raducioiu erau in forma foarte buna, Radu marcase vreo 3 goluri cu Partizan si facuse un sezon excelent cu Dinamo iar Gaboaja se reprofilase inspirat din arma secreta in super varf, calificandu- ne cu Danemarca. Dar sa pornesti de un mediocru precum Nanu si sa ajungi la comparatii cu Camataru asta mi pare prea mult. Nanu a fost gaselnita lui Piturca, in nici un caz vreun obisnuit al nationalei, un soi de Tosca din zilele noastre, ori in lot erau 22 de locuri, nu pot fi luati toti Tosca. Pentru Nanu nationala a fost un privilegiu nu un drept.

juv3ntin
juv3ntin  •  07 Aprilie 2020, 22:05

ce concluzie se poate trage din toata treaba asta esta ca Eneric Ienei este un exceptional antrenor. A riscat cu Chivu si am iesit dintr-o grupa cu Germania, Anglia si Portugalia. La ultimu euro ne-a batut armenia.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează