FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Dinu trage în ”naţională”: ”Am marcat din întîmplare contra unor păzitori de reni dintr-o imitaţie a unui sătuc din Catalunya”

Articol de GSP - Publicat marti, 11 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 septembrie 2012 23:21

Cornel Dinu a fost foarte critic cu reprezentativa României după triumful în faţa Andorrei, 4-0. Fostul mare internaţional a atacat din start prestaţia ”tricolorilor”.

“Trebuie să ne dea cel puţin de gîndit, dacă nu cumva e deja îngrijorător faptul că nu reuşim să avem combinaţii centrale în faţa unui asemenea adversar care-i doar o imitaţie a unui sătuc din Catalunya. Lobonţ a fost schimbat la pauză, aceasta era marea problemă a naţionalei, probabil că s-a accidentat de la vînt, că altfel nu a fost deranjat în prima repriză. Golurile noastre au venit cam din întîmplare, la primul portarul practic i-a pasat lui Torje, al treilea a fost şi el cam ca la flippere. Nu se simte adevărata componenţă a echipei naţionale, nu am avut acţiuni pe centru. E nepermis să ai doi închizători într-un asemenea meci. Maxim a făcut mai multe în zece minute decît a reuşit Tănase în două meciuri, poate trebuia jucat cu el titular, mai ales că vine de la Pandurii, echipa de pe primul loc, unde are evoluţii foarte apreciate”, a declarat Dinu la ”DigiSport”.

”Este îngrijorător că n-am ştiut că golaverajul contează la calificare”
Cornel Dinu

Fostul mare internaţional a reliefat că avem punctaj maxim după ce am bătut Estonia şi Andorra, adversari foarte slab pregătiţi: “N-am jucat cu nimeni, am întîlnit nişte păzitori de reni şi nişte oameni care se uită în curtea Barcelonei. O actuală echipă naţională nu are voie să nu marcheze în primele 30 de minute cu Andorra, ca să nu mai zic că Generaţia de Aur cîştiga de o manieră clară asemenea partide încă din primele minute. În plus, la un astfel de joc, dacă îl simţi pe Maxim că este în vînă, joci cu el şi nu cu Tănase, care este mai trăpaş de felul lui, intră pe culoare, ceea ce azi nu era cazul, cîtă vreme adversarii stau dispuşi pe două linii numai pe fază defensivă”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (128)
alpineunulrestulsuntcopii
alpineunulrestulsuntcopii  •  12 Septembrie 2012, 13:50

noi am ajuns in urna patru si asta vb de calificare. obiectiv real e sa iti propui sa nu iei mai mult de 2 de la olanda si egaluri in deplasare cu turcia si ungaria si poate si acasa. si in felul asta sa ajungi si tu in urna trei. locul 1 e clar al olandei. si locul doi nu da nicio speranta. e grupa spaniei in care mai e si franta. serbia e cu belgia si croatia. italia e cu cehia si danemarca. germania cu suedia. rusia cu portugalia (care deja s-au calificat dupa 2 meciuri) samd. n-avem nicio sansa cu nicio posibila ocupanta a locului 2. decat poate sa speram ca ajunge san marino pe locul 2 si picam cu ei (da pt asta ar trebui sa fim in primele 4)

denvery
denvery  •  12 Septembrie 2012, 12:33
Postat de cordos_eu pe 12 Septembrie 2012, 01:15

Dinule, mai lasa-l pe Piturca ca asa cum e, poate nu cel mai bun antrenor roman, e un antrenor destul de bun. are sa indrepte ce a stricat juniorul, poate nu reuseste in campania asta si va fi criticat, dar are nevoie de liniste. iar pentru incredere, debutul e excelent. chiar si campania asta trebuie sa o jucam cu ambitie, nu se stie niciodata. poate termini chiar pe locul 1, poate mergi la baraj si te califici.. pe Juniorul care are si el vreo 40 de ani, ti-a fost frica sa-l critici? cand statea cu fundul in poarta, s-acum imi amintesc. macar Piturca dezvolta pe flancuri. asta-seara mi-a placut foarte multe Matel.

Traiesti intr-o lume paralela. Daca tu crezi ca Piturca "a reusit sa dezvolte pe flancuri" in conditiile in care toate golurile au venit din faze personale si faze fixe, nereusind sa marcam din combinatii, inseamna ca ai vazut alt meci. Si inteleg ca esti din radul celor care considera ca meciurile erau pierdute pe vremea lui Lucescu din vina antrenorului si erau castigate doar cu meritul jucatorilor... Pana nu se va incerca formarea unui nucleu de jucatori care sa joace constant 10-20 de meciuri, nu vom reusi performante deosebite. Jucatorii "cu nume" gen Lobont, care joaca o data pe an, trebuie lasati acasa.

johnitza
johnitza  •  12 Septembrie 2012, 10:50

Eu nu inteleg de ce se streseaza Dinu atat sa gaseasca cuvinte alese, nu de alta, dar stiu ca are probleme cu inima. Comentariile astea acide ar fi valabile daca Romania ar fi vreo forta in materie de fotbal. Adevarul este ca valoarea lotului si a fotbalului romanesc este slaba, mult mai slaba decat pe parcursul preliminariilor precedente care nu au dus la calificari, cand ii aveam pe Mutu, Chivu, Radoi si altii. Pentru rezultatele din ultimele 2 meciuri, nationala ar tb laudata, nu hulita, pentru ca sunt intr-adevar performante la valoarea lotului.

Vezi toate comentariile (128)
Comentează