FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA 0-1

Dirijorul » Liderul surprinzător al României din teren după eliminarea lui Ciprian Marica

Tamaș a jucat iar pentru
Tamaș a jucat iar pentru "tricolori" după o pauză de un an și jumătate. Ultima apariție fusese în Olanda - România 4-0, pe 26 martie 2013

Articol de - Publicat marti, 09 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 22:58

Fotbalistul lui Watford, Gabriel Tamaş, şi-a ghidat extraordinar colegii în repriza a doua, cînd aceştia au rezistat 35 de minute în inferioritate numerică.

Extrem de vocal încă din primul minut, însă dezinvolt şi zîmbitor. Gabi Tamaş, 30 de ani, criticat în trecut pentru escapade nocturne, a fost impecabil duminică seară.

A arătat o siguranţă aparte încă de la plimbarea de dinaintea partidei, cînd a fost unul dintre puţinii titulari ce păreau detaşaţi de presiunea partidei. Iar pe teren, în afară de respingeri şi intervenţii bune, şi-a ghidonat coechipierii cu sfaturi şi avertismente.

"Hai, Hobane!"
În special după eliminarea lui Ciprian Marica, în urma căreia România s-a apărat într-un 5-4-0. A avut grijă ca debutantul Enache să nu intre cu trac şi i-a strigat mereu ce să facă. "Stai în spatele lui! Mai ţine-l puţin!" au fost cîteva dintre replicile apărătorului.

Apoi, pe final, a avut grijă ca fotbaliştii care erau scoşi la marginea terenului să revină rapid pe gazon, pentru ca România să nu joace în 9! "Hai, Hobane, intră mai repede!". Şi i-a calmat în ultimele 5 minute: a glumit cu Chiricheş şi Torje, semn liniştitor pentru un final care se anunţa de foc. Dar n-a fost.

Din nou impecabil
Piţurcă l-a ales pe Gabi fundaş dreapta din trei variante: Chiricheş, care evoluase acolo la ultimul meci, cu Algeria, Luchin şi Tamaş. Toţi însă stoperi de meserie. Gabi a jucat excelent la Istanbul (2012, preliminariile CM), repetînd aseară evoluţia foarte bună.

"Numărul 7"
La finalul partidei, jurnaliştii greci au putut să aleagă fotbalistul partidei, într-un sondaj iniţiat de unul dintre sponsorii federaţiei elene. Majoritatea l-au ales pe Chipciu, însă, cum numele românului era complicat, unii s-au mulţumit să scrie pe cartonaşe "Numărul 7 România". :)

64 de selecţii a strîns Tamaş la "naţională", egalîndu-i pe Costică Ştefănescu şi pe Mircea Lucescu. Cu Ungaria îl poate ajunge pe Ilie Balaci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
baruch
baruch  •  09 Septembrie 2014, 11:55

ma rog, bea pe banii lui... dar la calitatile pe care le are putea fi unul din cei mai mari fundasi ai lumii. sper ca acum sa nu ne citeasca pe noi si de necaz sa se duca sa mai traga o ceasca de vodca :)

mitroi2008
mitroi2008  •  09 Septembrie 2014, 10:43

Tamas a jucat bine, dar de aici pana la "dirijor" este o cale lunga!

solomon_i
solomon_i  •  09 Septembrie 2014, 10:29

A jucat bine...dar parca acest articol a fost facut la comanda...! Lutule esti prieten de pahar cu Tamas... ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează