FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

exclusiv // video Dorin Goian înaintea decisivului Israel - România: „Aș merge pe Alibec număr 9” » Lucian Goian avertizează: „De ce s-au apucat de fotbal dacă nu se întâmplă asta?!”

Frații Goian, Dorin (42 de ani) și Lucian (40 de ani)
Frații Goian, Dorin (42 de ani) și Lucian (40 de ani)

Articol de , - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 12:01 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 20:07

Toți românii sunt cu ochii pe naționala României, care diseară, de la ora 21:45, va juca un meci esențial cu Israel la Felcsut, ce poate fi hotărâtor pentru calificarea la Euro 2024.

  • Israel - România  e programat în această seară, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV . 

Frații Goian, Dorin (42 de ani) și Lucian (40 de ani), participă tot azi, sâmbătă, la un meci demonstrativ, caritabil, ce va fi de la ora 14:00 pe GSP.ro. Cei doi foști campioni ai României cu Steaua, respectiv cu Dinamo, au așteptări mari de la echipa lui Edward Iordănescu și nu concep altă concluzie decât calificarea.

Frații Goian au căzut la pace: diseară, în atac, cu Alibec titular

"Încrezători ca suporteri, ne dorim mult să mergem la un Euro. Plus că e în Germania, mulți români vor avea ocazia să meargă acolo, la turneul final. 

Ar fi o bucurie pentru fotbalul românesc și prin prisma situației echipelor de club. Nu jucăm cu nicio echipă în cupele europene, e trist, avem șansa de a fi la Euro cu România", a comentat Dorin Goian la microfonul GSP.ro.

Vizavi de alegerea ofensivă a României pentru diseară, ambii frați au căzut la pace.

„Eu aș merge cu Alibec număr 9. Personal, mi se pare un jucător în formă, atât el, cât și Drăguș pot face diferența", a reacționat Dorin Goian. 

„Și eu tot pe Alibec mizez. E singurul care a confirmat în ultima perioadă. Făceam comparație dimineață, vorbeam cu cineva: pe vremea lui Dorin erau Dănciulescu, Niculescu, Bratu, Dică și Neaga care nu prea prindeau naționala, îi aveam pe Mutu și pe Marica titulari, iar ceilalți, deși atacanți uriași, prindeau foarte, foarte rar.

Mai e Drăguș, mai e Bîrligea, să sperăm că Edi Iordănescu va fi inspirat", a completat și Lucian Goian.

Sperăm la o calificare după seceta din ultimii ani. Va fi un plus pentru fotbalul românesc, un imbold pentru tinerii jucători din România, un plus de motivație pentru cei doi
Lucian Goian

Încredere că va fi bine la Felcsut, cu Israel: „Vom câștiga”

Cei doi frați Goian sunt de părere că naționala lui Edi Iordănescu nu va capota psihic la un astfel de joc esențial pentru soarta calificării. Chiar dacă românii au ratat mai multe obiective în ultimii ani.

După Generația de Aur, care și-a încheiat practic mandatul cu Euro 2000, România a mai bifat doar două turnee finale majore, în 2008 și 2016, ambele competiții continentale. Ar urma, firesc, după alți 8 ani, Euro din Germania.

Gică Popescu a zis bine : dacă nu faci față la presiune nu ești făcut pentru fotbal. Vor fi motivați tricolorii. Dacă un meci decisiv nu te motivează, atunci ce te mai motivează?", a insistat Lucian Goian.

„Eu cred că diseară motivația va fi mai mare decât presiunea resimțită de jucători. Sunt sigur că nu doar ne vom califica, dar vom câștiga! Nu că e bun și egalul, dar vom face meci bun și ne vom califica de pe locul 1", a completat Dorin.

La Euro orice va fi posibil. Depindem de multe lucruri, de forma jucătorilor, de tactica antrenorului, de conjunctură, de noroc. N-aș vrea să ajungem la Euro și România să aibă o grupă atât de grea ca noi în 2008! Orice se poate întâmpla la anul, cu forma bună a jucătorilor, chiar și să ieșim din grupe. Deși mergem cam departe, momentan, să ne calificăm mai întâi la Euro. Primul pas e să ne calificăm
Dorin Goian

Statistic, se marchează foarte multe goluri din faze fixe, Edi a pregătit bine fazele. Fundașul intră în teren cu gândul să nu primească gol. Dacă mai și marchezi din fază fixă, e un bonus personal și colectiv
Dorin Goian

60de selecții are Dorin Goian la prima reprezentativă și 5 goluri

4trofee a cucerit Lucian Goian: trei cu Dinamo, unul cu CFR Cluj

153de meciuri a adunat Goe la Steaua, având 15 goluri și 6 assist-uri

Euro 2024 - Calificări » Match Preview Israel - România

Cine transmite la TV Israel - România, meciul care ne poate duce la EURO 2024, și cine comentează partida
ISRAEL - ROMÂNIA
Cine transmite la TV Israel - România, meciul care ne poate duce la EURO 2024, și cine comentează partida
EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă
ISRAEL - ROMÂNIA
EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Barbanta
Barbanta  •  18 Noiembrie 2023, 15:49

Iar dau de voi???????????? Din nou îi certați pe băieți ???? Voi jucătorilor ???? DC V ATI LĂSAT ASA REPEDE???????????????? ERAȚI PREA TALENTATI☝️ V ATI NASCUT TALENT,SI ATI MURIT SPERANȚA ???????????? De un timp☝️ Plătiți ziaristii să scrie de voi???????? Poate,poate,sare iepurele???????????? CÂINELE MOARE DE DRUM LUNG, SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA ☝️ ASA ATI FC O VIATĂ ???? CARACTERE???????????? VOI SI CU FLUTUR???? SCRIU ZIARELE???? LUCIAN CAND E INVITAT IN STUDUO☝️ Critică fotbaliștii ???? Ati auzit vreodata la Baciu(Popescu) Sa fc lucrul acesta???? Scârbă imi este de voi???? Goe☝️ Ai sal de la Radu Ciobanu????

gicapuia
gicapuia  •  18 Noiembrie 2023, 14:31
Postat de parachioara5 pe 18 Noiembrie 2023, 12:39

...da...vom castiga cu Israel doua goluri Yannis ...si cu Elvetia trei goluri Yannis ...Stanciu rateaza doua 11 metri ...si terminam pe locul 1 conform valorii ...

Care Yannis ? Yannis Papadopoulos ? Asta nu joaca fotbal, e chitarist . Yannis Clementia ? Asta joaca fotbal da' e portar la SM Caen. In 2023 a jucat 1 meci . Fii frate mai explicit !

cirus11
cirus11  •  18 Noiembrie 2023, 14:12

Au dreptate, e complet dezastru in atac... avem doar vreo 2-3 optiuni care nici nu sunt in super forma. Dar oricum, mai bine ca acum un an, au reaparaut Dragus, Barligea...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează