FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Dorinel Munteanu nu e de acord cu Răducioiu și Moldovan: „Să lase mofturile! Calificarea contează, nu spectacolul”

Dorinel Munteanu // foto: Facebook @ Oțelul Galați
Dorinel Munteanu // foto: Facebook @ Oțelul Galați

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 20:06 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 20:36

Fostul internațional Dorinel Munteanu (54 de ani) îndeamnă suporterii naționalei României să fie optimiști în privința șanselor de calificare la Euro 2024, chiar dacă „tricolorii” n-au avut o prestație convingătoare în partida cu Andorra, câștigată 2-0.

„Nu mă așteptam la foarte multe de la națională în Andorra. Presiunea este mare pe jucători, pe antrenor, pe selecție, pe rezultate, iar asta afectează.

Eu prefer să jucăm prost, să câștigăm, jucătorii să capete încredere și să ne calificăm. Să lăsăm mofturile spectatorilor și ale colegilor mei, care au avut antrenori care făceau numai fotbal spectacol (n.r. pe un ton ironic).

Să lăsăm spectacolul, calificarea contează!”, a declarat pe GSP.ro Dorinel Munteanu, liderul selecțiilor la națională.

Cine ar fi bărbatul bătut de ultrașii „Uniți sub tricolor” în Andorra + Motivul halucinant care ar fi aprins scandalul
Andorra - România 0-2
Cine ar fi bărbatul bătut de ultrașii „Uniți sub tricolor” în Andorra + Motivul halucinant care ar fi aprins scandalul

Dorinel Munteanu, după Andorra - România 0-2: „Cu ce m-ar fi încălzit un 7-0?”

Antrenorul Oțelului Galați a adăugat: „Cu ce mă încălzește pe mine dacă băteam Andorra cu 7-0 sau dacă batem Belarus cu 5-0 și nu învingem Kosovo și Israel?

Acum, ne așteptăm să batem Belarus, cu 5-0, dar noi nu suntem Elveția. La naționala noastră nu există, deocamdată, coeziune între jucători. Ar fi bună și o victorie cu 1-0 sau 2-0, iar bielorușii să nu tragă niciun șut pe poarta noastră.

Am văzut meciul Israel - Kosovo, sunt echipe care arată bine, dar și noi vom arăta bine la meciurile directe. Cu organizare bună și cu un joc la rezultat nu ne bat”.

Viorel Moldovan și Florin Răducioiu, cei vizați de Dorinel Munteanu?

Printre foștii colegi ai lui Dorinel Munteanu care au comentat rezultatul naționalei se numără Florin Răducioiu (53 de ani) și Viorel Moldovan (50 de ani), care s-au arătat deranjați de faptul că România nu a forțat din minutul 61, când Andorra a rămas în 10 jucători, și nu a mai punctat. 

„Nu mă așteptam la un joc mare. Avem o echipă oarecum nouă, e început de campanie. Nu mă așteptam la un joc spectaculos. Dar să nu marchezi timp de 30 de minute în superioritate... Mă gândesc la golaveraj. Orice gol contează. E un mare dezavantaj. E și o neputință și o lipsă de luciditate”, a spus Florin Răducioiu la PrimaSport.

Acesta a fost completat de Viorel Moldovan. „Nu înțeleg! Edi face două schimbări cu profil defensivă când suntem în superioritate numerică. Au intrat Băluță și Marius Marin, când putea schimba altfel și putea aduce un plus la nivel ofensiv. Aveai superioritate numerică, totul era în favoarea ta, dar tu faci schimbări defensive... E ciudat!

Și văd o încrâncenare foarte mare. Îl văd pe Edi pe bancă foarte tensionat, foarte încordat. Mai avea puțin și exploda haina pe el. Da, e presiune mare la națională...”, a spus și Viorel Moldovan.

Programul României în preliminariile EURO

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5 . Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21:45)
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

    Primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor.

Clasamentul din grupa României

Mai multe știri despre Andorra - România: 

Radu Drăgușin, sub lupa expertului: „Dădea niște căpățâni în minge, cum nu ai mai văzut. Dar are niște probleme”

Ion Țiriac i-a ironizat pe tricolori după meciul din Andorra: „Noroc că frizerul n-a putut să joace” + „Am văzut 30 de minute cu pase înapoi și m-am culcat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  27 Martie 2023, 22:30
Postat de concret pe 27 Martie 2023, 10:25

Eu prefer sa vad o echipa care joaca un fotbal curat, nu o nationala plina de gloabe tatuate. Astia nu merita sa se califice nicaieri, vin meciurile cu Kosovo si Israel si se linistesc.

Fotbal curat si infrangere? Nu cred ca preferi asta.

bogat
bogat  •  27 Martie 2023, 13:17

Si eu vreau sa vad nationala adunand puncte si calificandu-se precum in trecut. Dorinel are dreptate daca vorbim la modul general pentru ca de ceva ani incoace pare ca cei ce se vantura pe la nationala au uitat scopul principal si ne vorbesc despre still si intinerire permanenta. Dar daca ne uitam speciifc la meciul cu Andorra atunci observam probleme care in meciuri cu adversari ceva mai tari ne vor da mari batai de cap. In primul rand nu am trimis echipa a doua pe teren ci prima garnitura cu, de la sine inteles, permanentele implanturi de "tineri" ce au jucat 2-3 meciuri mai bune prin subteranele fotbalului mare. Doi la mana, Andorra a aliniat o echipa de desculti care se pozitioneaza destul de haotic pe teren si au facut multe greseli pe care o echipa mai acatari le-ar fi exploatat si ar fi dat cateva goluri. Trei la mana nationala noastra s-a chinuit ceva sa dea primul gol, iar la inceput chiar a fost dominata teritorial de andorezi pret de cateva minute. Nu cred ca vom vedea vreodata asa ceva la o echipa cu pretentii de calificare. Ba mai mult, nu au reusit sa dea un gol amarat pret de jumatate de ora contra unui adverar foarte slab care mai juca si in 10 oameni. Am putea spune chiar ca anttrenorul a facut schimbari extrem de prudente in acel moment care ar fi trebuit sa fie unul de descatusare fotbalistica si chiar spectacol. Asa ca rezultatul relativ strans cu Andorra nu mi se pare deloc incurajator pentru obtinerea calificarii din cea mai slaba grupa ever.

concret
concret  •  27 Martie 2023, 10:25
Postat de Heiheiargesul1987 pe 27 Martie 2023, 02:15

Felicitari, Dorinel! In sfarsit unul care gandeste normal dintre voi, cei din generatia de aur! Am impresia, cu toata dragostea pe care le-o port tuturor membrilor generatiei de aur, ca de la un timp au luat-o razna. Ei vor acum fotbal-spectacol sau vor rezultate? Eu prefer sa avem rezultate, sa obtinem calificarea si asa mai departe. Ar fi fantastic sa ne calificam la ce generatie slaba avem, asa ca, orice victorie e buna, indiferent ca e cu un scor mic sau mare.

Eu prefer sa vad o echipa care joaca un fotbal curat, nu o nationala plina de gloabe tatuate. Astia nu merita sa se califice nicaieri, vin meciurile cu Kosovo si Israel si se linistesc.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează