FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFLICT DRAGOMIR - PIŢURCĂ

Dragomir scoate toate armele în războiul cu Piţurcă: "Dacă mă apuc şi vorbesc, nu mai stă şase luni la naţională!"

Dragomir nu se mai împacă cu selecţionerul Victor Piţurcă
Dragomir nu se mai împacă cu selecţionerul Victor Piţurcă

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 decembrie 2012 20:43

Preşedintele LPF explică de ce s-au deteriorat relaţiile dintre el şi antrenor, dezvăluie că el a făcut posibilă numirea lui Piţurcă la prima reprezentativă şi anunţă cum îl poate demite.

Au fost cîndva prieteni. Piţurcă şi Dragomir. "Mai mult prieteni la masa de joc, la poker, în rest doar amici", spune azi Dragomir. Cei doi nu numai că nu-şi mai vorbesc, dar se află într-un război. Război rece pînă săptămîna trecută, cînd s-a aprins fitilul. Momentul a fost şedinţa Comitetului Executiv în care Piţurcă trebuia să prezinte un raport de activitate. N-a venit, i-a trimis doar pe secunzii săi, cu o coală A4. "E cea mai mare bătaie de joc, e raport pentru oligofreni" a fost reacţia violentă a lui Dragomir.

Piţurcă nu i-a rămas dator şi, într-o intervenţie la DolceSport, l-a atacat: "Nu mă suportă de cînd eu n-am intervenit cînd Lupescu l-a dat jos din avion la Euro 2008. Dacă mai continuă la fel, să critice naţionala şi jucătorii, toţi se vor sătura de el şi nimeni n-o să-l mai dorească în avion la viitoarele deplasări". Declaraţiile lui Piţi l-au determinat pe Dragomir să aibă o reacţie extrem de dură, în cadrul emisiunii Contraatac, de la GSP TV.

- Domnule Dragomir, de unde a apărut acest diferend cu Piţurcă?
- A plecat de la multe, dar din punctul meu de vedere eu nu sînt supărat pe el! Lui nu i-au convenit unele luări de poziţie ale mele. Cred că l-am deranjat chiar de cînd era la Universitatea Craiova pentru că eu nu sînt un om care să poată să tacă.

- E adevărat că v-a supărat atît de tare raportul pe care l-a prezentat în Comitetul Executiv?
- Avînd atîta experienţă în fotbal, în momentul în care am văzut acel referat mi-am dat seama că este o bătaie de joc adusă Comitetului Federal. Eu nu asupra lui Piţurcă am făcut acele referiri şi le-am spus celor din Federaţia Română de Fotbal că asta va rămîne în istorie! Mă, peste 20 de ani ce rămîne? Un raport de activitate de 2 pagini. Dacă ăsta e un raport de sfîrşit de an...

"Comitetul Executiv e bun doar să-i aprobe lui salariul mare? Nu, îl poate şi demite!"

- Dar cum ar fi trebuit să arate un raport ca să vă mulţumească?
- Luaţi materialul lui Mihail Marian, directorul tehnic al federaţiei făcut pentru juniori, cînd a fost scandalul din vară. Faceţi o comparaţie cu acesta!

- Da, dar Piţurcă spune că nu trebuie să dea socoteală Comitetului Executiv.
- Aşa spune? Dar, ce, noi sîntem buni doar să-i aprobăm salariul lui mare? Comitetul Federal e pus acolo să conducă! Nu Mircea Sandu sau Mitică Dragomir conduce, ci Comitetul Federal.

- Dar nu are o înţelegere cu Mircea Sandu că nu trebuie să vină în faţa Comitetului Executiv?
- Ce nu înţelege el e că nu poţi să ai un acord cu Mircea Sandu şi să trimiţi în derizoriu Comitetul Federal, care aprobă bugetul, deplasările, primele la echipa naţională! Sandu are un singur vot la fel ca şi ăla de la fotbal feminin. Atunci să-şi aprobe el singur cu Mircea Sandu şi să nu mai aibă nevoie de noi! Nu am nici o răutate, dar mi se pare..... Uitaţi-vă în legislaţie că nu există ce spune Piţurcă! O să se schimbe multe pe viitor, pentru că Mircea Sandu a spus să refacă acest raport şi să-l prezinte din nou. Eu i-am luat şi apărarea mereu, dar de acum încolo să se apere singur, să-l apere preşedintele şi cine vrea!

- Dar au fost prezenţi secunzii lui...
- El trebuia să vină în faţa unui for colectiv care aprobă tot! Dacă Comitetul Executiv ia atitudine în faţa lui Piţurcă, nici Dumnezeu nu poate să-l oprească! Eu îi răspund cu arma cu care m-a atacat el! Vă garantez că va veni.

"L-a curăţat pe Sînmărtean ca să-şi pună ambiţia cu Porumboiu!"

- Şi dacă nu va veni?
- Să nu credeţi că nu există contracte de nedesfăcut sau ne sperie că dacă-l dăm afară trebuie să-i plătim nu ştiu ce. Performanţa te ţine pe post! Eu am avut încredere în Piţurcă, chiar dacă prietenii mi-au spus că exagerez. Cînd toată lumea îl bombarda, eu îl lăudam.

- Bun, dar anumite polemici între dumneavoastră şi el au apărut înainte de acest Comitet Executiv. De ce?
- El a avut, să zic aşa, răutatea să se certe şi cu mine. Că i-am zis la televizor de două-trei ori că Sînmărtean trebuie să fie la "naţională". E normal, prin funcţia pe care o am, să-mi laud jucătorii care merită! Cînd toată presa şi toată lumea îl laudă pe Sînmărtean, el şi-a pus ambiţia, că s-a certat cu patronul de acolo, ca să-l cureţe pe jucător. Cu astea nu o să fiu de acord niciodată! Eu cu Piţurcă nu am fost prieten niciodată, am fost doar amic!

- Păi, bun, dar...
- Staţi un pic! Pe mine m-a ambiţionat după meciul din Turcia, a trecut, aşa, pe lîngă mine şi mi-a zis «Ai văzut, bă?, cîştig şi fără Sînmărtean al tău!». Buuun! Normal că nu mi-a căzut bine pentru că eu niciodată nu i-am spus să-l bage pe Sînmărtean, eu doar l-am lăudat. După meciul de acasă cu Olanda am dat şi eu o declaraţie «Bă, vezi că n-ai cîştigat fără Sînmărtean al meu?». Ce, trebuia să-l supere chestia asta?

"Dacă eu nu eram de acord, Piţurcă nu revenea niciodată la naţională"

- A spus că e posibil să nu vă mai ia în avionul echipei naţionale la viitoarele deplasări.
- Auzi, mă ia Piţurcă pe mine cu ei?! Păi, eu n-am diurne ca ei de la Federaţie, eu îmi plăteam de fiecare dată deplasările. Eu doar mergeam cu ei în acelaşi avion. Păi, eu aş vrea să nu mă mai ia, că nu mai stă şase luni la echipa naţională! Dacă încep eu să vorbesc, nu mai stă şase luni la "naţională"! Auzi cu ce mă ameninţă el pe mine!!

- El susţine că în 2008, Lupescu v-a interzis în avion şi dumneavoastră v-aţi supărat că el n-a intervenit în forţă. Aşa e?
- Cum putea cineva să mă oprească pe mine să urc în avion? Eu, dacă-mi fac ambiţia, intru în avion şi el, dacă are tupeu, să nu se urce, să rămînă la sol! Ştiţi ce se va întîmpla a doua zi? Va fi dat afară! Eu stau la mintea lor?

- Aţi spus mai devreme că l-aţi ajutat să revină la echipa naţională. Cum adică?
- Dacă eu mă opuneam să vină la echipa naţională, credeţi că Mircea Sandu nu ţinea cont de părerea mea vreodată? Ce ziceţi voi? Nu există să nu-l conving eu pe preşedintele Federaţiei cînd vine vorba de Piţurcă! Aveam argumente să nu-l pună. Eu o să-l susţin mereu cu orice propunere pe Mircea Sandu, chiar dacă am avut de suferit după urma unor decizii luate la FRF.

"Piţurcă n-are dreptul să-mi spună că eu am un campionat prost cînd el are 10 jucători la echipa naţională din Liga 1, adică ne ia la mişto campionatul?" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Cînd ai două echipe în primăvara europeană, cum spui tu, ca selecţioner, că avem un campionat prost? Cînd faci 10-12 puncte în Europa League, baţi echipe puternice din Europa, cum îi motivezi dacă-i faci tîmpiţi şi proşti?" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Îi şi suflă-n ureche lui Piţurcă unii prieteni de-ai mei, pe care-i credeam prieteni. Eu mai arunc şi cîte una, la mişto, din cînd în cînd, să vedem dacă răsuflă. Şi ajunge imediat la Piţurcă!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

3 mandate a avut Piţurcă la conducerea echipei naţionale de seniori: 1998-1999, 2004-2009, 2011-prezent

4 mandate a avut Dragomir în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, primul fiind cîştigat în 1996

Playtech: ȘOC! Medic infecționist din Iași, anunț BOMBĂ pentru românii vaccinați anti-Covid: „Sunt ca persoanele nevaccinate”


Comentarii (19)
booba
booba  •  20 Decembrie 2012, 20:53

Eu zis sa-l dati afara de la nationala, dati-i clauza de 5 milioane si angajati-l inapoi in 6 luni cu clauza de reziliere de 7 milioane.

tigruzzu
tigruzzu  •  20 Decembrie 2012, 19:18
Postat de andinamodrei pe 20 Decembrie 2012, 10:37

se cearta oile :)))

Că bine zici! Exact așa e!

valahus.ro
valahus.ro  •  20 Decembrie 2012, 14:49

Astora de la Liga si Federatie le trebuie un asasin platit - pe urmele lor - altfel nu scapam de ei.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează