FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Drept la replică al FRF: „Federația Română de Fotbal a absorbit permanent și în totalitate sumele puse la dispoziție de programul FIFA FORWARD”

Drept la replică al FRF
Drept la replică al FRF

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 20:00 / Actualizat luni, 01 martie 2021 20:03

Federația Română de Fotbal a emis un drept la replică referitor la editorialul directorului GSP, Ovidiu Ioanițoaia, care poate fi citit aici.

Iată comunicatul integral al FRF:

În urma editorialului “Săgeți otrăvite”, semnat pe site-ul www.gsp.ro de domnul Ovidiu Ioanițoaia, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

  • În Croația nu există ligă profesionistă. Federația Croată este cea care administrează fotbalul profesionist, care organizează competiția din primul eșalon fotbalistic. În schimb, în România, există o entitate special constituită, Liga Profesionistă de Fotbal care, prin faptul că este organizatoarea Ligii 1, gestionează un potențial comercial care ar putea finanța inclusiv implementarea VAR.
     
  • FIFA FORWARD este un program destinat dezvoltării fotbalului. Prin acesta, FRF primește 2 milioane de dolari pentru un ciclu de 4 ani, adică o sumă de 500.000 de dolari aferentă fiecărui an. Fondurile primite prin programul FORWARD sunt utilizate de FRF pe proiecte de sustenabilitate a fotbalului pentru acele zone care nu au capacitatea să se autofinanțeze pentru că nu au un potențial comercial relevant.
     
  • Zonele în care FRF alege să investească acești bani sunt:
    - organizarea competițiilor de juniori; acțiunile loturilor naționale de juniori; 
    - competiții de fotbal feminin; 
    - acțiunile loturilor naționale de fotbal feminin; 
    - competiții grassroots.
     
  • Cele două milioane de dolari sunt alocate pe proiecte specifice, aprobate de FIFA, care, ulterior, verifică destinația fondurilor printr-un audit anual efectuat de BDO Londra. Federația Română de Fotbal a absorbit permanent și în totalitate sumele puse la dispoziție de programul FIFA FORWARD, utilizând banii pe proiectele din zonele menționate anterior. Mai mult decât atât, anual, FRF asigură din veniturile comerciale pe care le produce din alte surse o finanțare de până la șase ori mai mare decât sumele oferite pentru sustenabilitate de programele FIFA FORWARD și UEFA HatTrick.
     
  • În ceea ce privește ajutorul primit de la FIFA pentru a diminua efectele pandemiei Covid-19, Federația Română de Fotbal a suplimentat suma primită oferind 1,688 milioane de euro tuturor membrilor săi afiliați.
     
  • Referitor la presupuse fonduri primite de la UEFA, reiterăm precizările făcute în mai 2020. Federația Română de Fotbal și nici una dintre cele 55 de asociații naționale afiliate UEFA nu au primit și nici nu au fost anunțate că vor primi vreun euro în plus față de sumele prevăzute anterior contextului pandemic prin programul HatTrick. Pe 27 aprilie 2020, UEFA a comunicat doar suspendarea parțială a condițiilor de raportare pentru o parte din fondurile din programul HatTrick, dacă destinația acestora va fi schimbată. Așadar, nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal și nici plăți cu această destinație specifică. Toate precizările despre acest subiect se găsesc aici.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ionica007
ionica007  •  01 Martie 2021, 21:33

Stefan este in primul rand avocat, putin probabil sa faca afirmatii neacoperite de hartii. Cum este cu LPF2, care se pare ca este ilegal constituita? Cine conduice la aceasta ora LPF2?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează