FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA 1-2

Ilie Dumitrescu, impresionat de un nume-surpriză din „națională”: „Dacă era și sclipitor cu mingea la picior, era la Milan!”

Vladimir Screciu, al treilea de la stânga la dreapta pe rândul de sus // foto: Raed Krishan, GSP +47   FOTO
Vladimir Screciu, al treilea de la stânga la dreapta pe rândul de sus // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 21:33 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 22:39

Ilie Dumitrescu (54 de ani) i-a făcut portretul lui Vladimir Screciu (23), mijlocașul defensiv de la Universitatea Craiova. Fostul mare internațional i-a găsit o slăbiciune lui Screciu, fără de care „ar fi fost la Milan”.

Vladimir Screciu a fost piesă importantă în echipa României în campania de calificare la EURO 2024. „Închizătorul” de la CSU Craiova a fost titular în 4 meciuri din grupă, la 2-2 cu Elveția, 2-0 cu Kosovo, 0-0 cu Belarus și 2-1 cu Israel, și l-a impresionat profund pe Ilie Dumitrescu.

Fostul mare internațional l-a lăudat pe Screciu, dar i-a găsit și o slăbiciune acestuia, fără de care l-ar fi văzut pe Vladimir la echipe de nivelul lui AC Milan.

„Tata Puiu” îl trimite pe Edi în misiune: „O să intru în conflict cu el, dar o spun. Are 7 luni la dispoziție să găsească 6 jucători”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
„Tata Puiu” îl trimite pe Edi în misiune: „O să intru în conflict cu el, dar o spun. Are 7 luni la dispoziție să găsească 6 jucători”

Ilie Dumitrescu: „Screciu este fantastic de echilibrat, dar nu sclipitor cu mingea la picior, că ar fi fost la Milan!”

„Un lucru care pe mine m-a impresionat... am văzut că liderii echipei au îmbrăcat tricoul de lider, și-au asumat în multe momente. Și Ianis, și Drăguș și Screciu au făcut-o.

Pe Screciu îl văzusem cu Elveția. Este un jucător care împinge foarte bine jocul, are calitatea să acopere bine zona. Nu este sclipitor cu mingea la picior, că dacă era, ar fi fost la Milan sau în altă parte, dar este fantastic de echilibrat.

Joacă exact cât trebuie, economic, nu pierde mingea. Are o plecare foarte bună de pe loc, face un presing de întâmpinare fantastic”, a afirmat Ilie Dumitrescu la „DigiSport Special”.

Mai trebuie să remarc... Drăgușin este un câștig real. Burcă combativ, dar am avut câteva emoții cu el pe construcție.

Ce să mai spunem despre Răzvan Marin și Stanciu? Sunt jucătorii care trebuie să își intre în rol exact cum au făcut-o în partea a doua a jocului. 

- Ilie Dumitrescu

Crescut de CSU Craiova, Vladimir Screciu, evaluat la 1,4 milioane de euro de Transfermarkt, a revenit în Bănie în vara lui 2020. În 2018, Genk l-a cumpărat cu două milioane de euro, dar numai doi ani mai târziu l-a lăsat să plece gratis.

Mai multe știri despre echipa națională:

Gică Hagi pune naționalele de la EURO în gardă și s-a pronunțat în privința lui Ianis

România va disputa 4 meciuri amicale înainte de Euro 2024 » Când sunt programate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  20 Noiembrie 2023, 13:48

Bun observator ; Bravo Ilie D.

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  20 Noiembrie 2023, 10:46

Screciu e cel mai bun nr 6 pe care il avem. Nu exista alternativa pe postul lui la nationala, si cand jucam cu doi optari la mijloc (Marin+Marin/Cicaldau), stau toti calare pe noi. Nu se poate juca fara 6, oricat si-ar dori astia cu tiki-taka si alte sisteme de-astea "moderne".

parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 08:23

...acest fost mare international care n a reusit nicaieri pe unde a fost ar fi sclipitor daca n ar deschide gura ...el il lauda doar pe Yannis ...Yannis este perfect ...imitatia de fotbalist este laudata de imitatia de analist ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează