FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

VIDEO „Rămâneți la națională după EURO?” » Ce a spus Edi Iordănescu înainte de România - Elveția

Articol de , , - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 13:57 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 15:53

La conferința de presă pe care a susținut-o azi, selecționerul Edi Iordănescu a fost întrebat despre viitorul său pe banca naționalei României.

  • România - Elveția, meci pentru locul 1 în grupa I, are loc marți, de la ora 21:45. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • Cu minimum o remiză, România câștigă grupa și va fi în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

După EURO 2024, contractul selecționerului cu Federația va expira. Deși Răzvan Burleanu a spus că-și dorește prelungirea înțelegerii, Iordănescu refuză să vorbească public despre viitorul său.

Lungul drum de la Euro la Mondiale
editorial
Lungul drum de la Euro la Mondiale

Ce spune Edi Iordănescu despre contractul cu naționala României

„Rămâneți la națională după EURO?”, a fost întrebarea primită de Iordănescu.

„Contractul meu nu contează. Nu e un subiect. Are zero importanță. Cei din conducerea FRF vor merge cu mine la EURO, pentru că s-a prelungit. Ce urmează după contează prea puțin acum”, a declarat Edi Iordănescu.

Ulterior, a vorbit despre relația cu Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Președintele a dorit continuitate și după Liga Națiunilor, așa că ce a zis acum nu e o surpriză. I-a mulțumit pentru încredere. A contat enorm încrederea primită. Și mai mult decât orice a contat că mi-a dat mână liberă totală. Spre rușine mea, nu am găsit timpul ca înainte de meciuri să-l informez de echipa de start și despre planurile mele.

Niciodată nu m-a întrebat de ce e un jucător și de ce nu altul, niciodată nu mi-a sugerat să vină altul sau nu. De multe ori a aflat lotul în ultima clipă, Niciodată nu m-a criticat după un joc, nici în public, nici în privat. Mereu a venit alături de noi”, a spus selecționerul.

România - Elveția, decisiv pentru locul 1 grupă

Deși ambele echipe sunt deja calificate matematic la EURO 2024, România și Elveția se luptă pentru primul loc. Cine câștigă grupa va fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final și va avea șansa să joace cu adversari teoretic mai slabi.

România are două puncte peste Elveția, 19 față de 17, și câștigă grupa cu un egal. Meciul de pe Arena Națională se va juca având susținerea a 50.000 de oameni pe stadion.

Citește și: 

Vrei să vezi meciurile României la EURO 2024 de pe stadion? » Află când se pune în vânzare noua tranșă de bilete + Cât costă

„De ce Horațiu Moldovan face greșeli la Rapid și la națională e sigur?” » Explicațiile unui fost mare portar

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 Noiembrie 2023, 18:13

ne imbatam cu apa rece,raman la convingerea ca suntem prea slabi pt acest european dar norocosi ..cu Elvetia,Israel acasa,acum am intalnit o echipa ingenunchiata...razboiul si cu 3meciuri in 7 zile(ei ai pierdut calificarea in Kosovo cand au pierdut)astept comentariile dupa ultimul meci sa vedem ce mai zic jurnalistii dar mai mult decat turisti in Germania nu avem ce face

dinamo100
dinamo100  •  20 Noiembrie 2023, 18:12

Ar fi pacat sa plece Iordanescu. Din pacate la noi lucrurile sunt foarte volatile, planurile sunt pe termen scurt si depind de rezultatul imediat. In mod normal un astfel de contract trebuie discutat cu mult timp inainte de expirare, insa cred ca decizia va fi luata dupa Euro.

parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 16:52

eu sunt conins ca si da demisia ...nu o sa mai suporte rusinea de a nu contribui cu absolut nimik la calificarea la euro ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează