FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu, mesaj public înainte de Israel și Kosovo: „Avem calitatea și valoarea necesare pentru a câștiga!” + „Am vrut să mizăm pe jucători cu experiență”

Edi Iordănescu / foto: Raed Krishan
Edi Iordănescu / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 15:11 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 15:21

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a transmis un mesaj public prin intermediul FRF înainte de meciurile cu Israel și Kosovo din această lună. Cu 6 puncte, „tricolorii” ar lua o opțiune serioasă pentru calificarea la EURO 2024.

Pe 9, respectiv 12 septembrie, naționala de seniori a României le va înfrunta pe Israel și pe Kosovo în campania de calificare la EURO 2024. Sunt dueluri importante, îndeosebi cel cu Israel, principala contracandidată la a doua poziție în grupă.

Astăzi, în ziua în care a anunțat și lotul de jucători pe care se va baza în cele două partide, selecționerul Edi Iordănescu a ținut să trimită un mesaj public, prin care să-i îmbărbăteze pe jucători și cu ocazia căruia să solicite sprijinul fanilor naționalei.

Șumudică a fost pe Giulești la Rapid - Dinamo și trage concluziile: „Printre cei mai compleți jucători din România în ultimii 8 ani”
RAPID - DINAMO 4-0
Șumudică a fost pe Giulești la Rapid - Dinamo și trage concluziile: „Printre cei mai compleți jucători din România în ultimii 8 ani”

Edi Iordănescu, mesaj public înainte de meciurile cu Israel și Kosovo

În continuare, mesajul selecționerului:

Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare. E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual. Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu

Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum și continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European. Consider că forța grupului și coeziunea pe care acești jucători o demonstrează pe teren, cât și în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții. Avem obligația de a reprezenta cu cinste România și fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă și mai mult.

Mesajul meu merge și către suporterii echipei naționale. Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă și coeziune vom ajunge la EURO 2024!

- Edi Iordănescu

Ambele partide vor avea loc la București, pe Arena Națională, și vor fi liveTEXT pe GSP.ro. Meciul cu Israel va fi televizat de PrimaTV, partida cu Kosovo va putea fi urmărită pe Antena 1. 

După 4 etape din campania de calificare, România ocupă locul secund în grupa I, cu 8 puncte, două sub liderul Elveția și unul peste Israel. Kosovo este penultima, 3 puncte, la fel de multe ca Belarus, două peste Andorra.

Citește și: 

Nicolescu, declarații halucinante despre scenografia rasistă a galeriei lui Dinamo: „Arta, în orice formă a ei, are nevoie de metafore”

Tensiune la cote maxime la clubul de tradiție: „Domnii au cerut să plece. Cum să ne lase baltă?!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (7)
Robodan
Robodan  •  03 Septembrie 2023, 16:31

Trebuie ignorați acești impostori care reprezintă naționala României în frunte cu Burleanu . Ignorare prin neprezentarea noastră,să joace doar ei între ei cu odraslele lor promovate pe post de falși fotbaliști. Boicot la Națională-simplu

Robodan
Robodan  •  03 Septembrie 2023, 16:31

Trebuie ignorați acești impostori care reprezintă naționala României în frunte cu Burleanu . Ignorare prin neprezentarea noastră,să joace doar ei între ei cu odraslele lor promovate pe post de falși fotbaliști. Boicot la Națională-simplu

MaxiP
MaxiP  •  03 Septembrie 2023, 02:48

Bai, jucatorul cu experienta e ala care desi iesit din forma, are prioritate ca l-ai convocat tot tu, posibil eronat, de nu stiu cate ori anterior? Oricum esti tare, portarul Radu o fi fara experienta. Nu era integrat in nucleu, desi are mai multe meciuri ca titular in nationala decat alti 2 din lot. Multiplele meciuri de Serie A si Ligue I il fac unul din jucatorii fara experienta. Tare de tot asta, se desfiinteaza singur. Da' Birligea ce experienta are ma la nationala? El de ce e exceptie? Adica omul e complet contradictoriu, pe bune. Hai sa fim seriosi, prioritatea echipei nationale ramane umplerea buzunarelor unor impresari romani prin comisioane, altfel nu se explica niste decizii argumentate prin contradictii de 2 lei. Si se vede de la o posta, cine nu are impresar roman sau nu a avut tangenta cu astia de pe aici, sunt marginalizati. Cu mici exceptii, cand chiar nu ii poti evita ca e prea de tot, cum e poate Ratiu. Pascanu nici nu viseaza nationala, n-are pe cine trebuie in spate. Stim cum era Maxim lasat deoparte cand juca titular in Bundesliga, era chiar hilar cum erau adusi altii de pe la noi din campionat pe motiv ca ala nu e titular incontestabil in Germania. O dai pe asta cu experienta, dar ti l-au bagat pe gat pe Birligea. Macar taci din gura, orice scuza e inutila, lucrurile sunt evidente, nu selectionerii fac selectia.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează