FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Cu ce probleme se confruntă Edi Iordănescu înaintea debutului în preliminariile Euro 2024. Ce șanse are Ianis Hagi se fie convocat

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 19:35 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 19:53

Naționala de fotbal a României debutează luna viitoare în preliminariile Euro 2024, cu o "dublă" contra reprezentativelor statelor Andorra și Belarus. Primul meci are loc în deplasare, pe 25 martie, iar al doilea este programat la 28 martie, pe Arena Națională.

Selecționerul nu este lipsit de probleme nici pentru această acțiune. Sunt câțiva jucători pe care se bazează, dar care în ultima perioadă nu au evoluat constant la echipele de club. În această categorie se află fundașul central Adrian Rus (26 de ani) și atacantul Denis Drăguș (23 de ani).

„Am renunțat la salariu, joc gratis. Vrei și casa mea?” » Declarația lui Zlatan Ibrahimovic a ajuns virală
AC MILAN - ATALANTA 2-0
„Am renunțat la salariu, joc gratis. Vrei și casa mea?” » Declarația lui Zlatan Ibrahimovic a ajuns virală

În timp ce stoperul de la Pisa a revenit pe teren după ce a avut o serie de cinci meciuri ca rezervă, dar a pierdut apoi din nou echipa, vârful transferat de la Standard Liege nu se vede încă la Genoa. Drăguș a avut doar trei apariții sporadice, în care a adunat doar 28 de minute jucate.

După evoluțiile foarte bune din amicalele cu Slovenia (1-2) și cu Moldova (5-0), disputate în noiembrie, în care a marcat câte în gol, Denis Drăguș părea că și-a câștigat locul de titular ca extremă stânga. Mai ales că Valentin Mihăilă (23 de ani) se confruntă din nou cu probleme medicale și este indisponibil de ceva vreme la Parma. 

Ianis Hagi are șanse infime să fie convocat pentru meciurile din martie cu Andorra și Belarus

Iordănescu jr. nu va conta aproape sigur pe Ianis Hagi (24 de ani) în debutul preliminariilor Euro 2024. Din informațiile GSP, convocarea mijlocașului de la Rangers, revenit pe gazon pe 28 ianuarie, după 372 de zile de la operația suferită la genunchiul drept, se mai amână. Staff-ul naționalei nu forțează lucrurile și așteaptă ca Ianis să înceapă să evolueze constant și să-și intre în formă la campioana Scoției.

Florin Niță a revenit în atenția selecționerului Edward Iordănescu

În schimb, portarul Florin Niță (35 de ani) ar putea reintra în circuitul echipei naționale după ce s-a transferat în ianuarie de la Sparta Praga la Pardubice. Veteranul a apărat deja în cinci meciuri ca titular pentru penultima clasată în campionatul din Cehia, pierzând un singur meci, 0-2 cu Slavia Praga. 

Niță nu a mai fost convocat din iunie anul trecut, după primele patru meciuri din Liga Națiunilor, când România, cu el între buturi, a pierdut de două ori cu Muntenegru, 0-2 în deplasare și 0-3 acasă, și 0-1 cu Bosnia. În următoarele meciuri, Iordănescu i-a folosit titulari pe Ionuț Radu (1-1 cu Finlanda, 4-1 cu Bosnia), pe Horațiu Moldovan (1-2 cu Slovenia) și pe Ștefan Târnovanu (5-0 cu Moldova).

Obiectivul impus de FRF selecționerului Edward Iordănescu (44 de ani) este calificarea la turneul final din Germania. Din grupă mai fac parte Elveția, Israel și Kosovo, iar primele două clasate merg direct la Euro 2024.

Edi Iordănescu trebuie să anunțe lista preliminară a "stranierilor" pentru meciurile cu Andorra și Belarus până duminică, 5 martie. 

Citește și alte articole:

Zi de coșmar pentru Ianis » Uitat pe bancă, Hagi jr. a asistat neputincios la finala pierdută de Rangers în fața rivalei Celtic
Rangers - Celtic
Zi de coșmar pentru Ianis » Uitat pe bancă, Hagi jr. a asistat neputincios la finala pierdută de Rangers în fața rivalei Celtic
„Destabilizează Florin Niță vestiarul lui Pardubice?” » Cehii i-au aflat salariul și este cel mai mare din istoria clubului!
CEHIA
„Destabilizează Florin Niță vestiarul lui Pardubice?” » Cehii i-au aflat salariul și este cel mai mare din istoria clubului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
inshallah
inshallah  •  28 Februarie 2023, 19:49
Postat de ionescugeorge77 pe 27 Februarie 2023, 21:44

...din primele trei meciuri trebuie sa facem 9 puncte ...

macar 10

zb59
zb59  •  28 Februarie 2023, 03:12

Edi, fiul lui nea’ Puiu (sau “generalul cascheta”) se confrunta cu o singura problema: nu prea are ce cauta in fotbalul de mare performanta. Edi selectionerul?! Suna ca o gluma proasta!:) PS De fapt problema nu este a lui. Este problema fotbalului romanesc. Din pacate.

forumer.47
forumer.47  •  28 Februarie 2023, 00:57
Postat de Mondo pe 27 Februarie 2023, 21:54

Ianis nu produce nimica doar dezbina vestirarul. In afara de faptul ca nu a jucat de peste un an, el niciodata nu a fost decit un jucator mediocru cu nume de fotbalist. Numele nu joaca, sa nu asteptam nmimica de la el. Sint ceilalti jucatori romani care joaca in strainatate dar nu au trecut pe la "maternitatea"Hagi

Tu crezi ca ajungi la Rangers doar cu numele?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează