FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu nu e fan al strategiei lui Mirel Rădoi: „Se va ajunge un pic mai greu la națională decât în ultima perioadă” + Ce spune despre o posibilă convocare a lui Tavi Popescu

Octavian Popescu (dreapta), dorit de Edi Iordănescu la echipa națională
Foto:Imago
Octavian Popescu (dreapta), dorit de Edi Iordănescu la echipa națională Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2022 07:34 / Actualizat duminica, 13 februarie 2022 09:29

Edi Iordănescu (43 de ani), selecționerul României, are idei clare și anunță schimbări importante în ceea ce privește echipa națională, față de mandatul lui Mirel Rădoi.

Iordănescu îi avertizează pe fotbaliștii care visează să joace pentru prima reprezentativă că vor trebui să muncească din greu pentru a fi convocați. Spre deosebire de predecesorul său, actualul selecționer nu e dispus să debuteze prea mulți fotbaliști sub „tricolor”.

55 de jucătoriau bifat cel puţin o selecţie în cele 19 jocuri cu Rădoi la naţională

Pe Octavian Popescu (19 ani), tânărul fotbalist de la FCSB, îl are în vedere, dar nu crede că mijlocașul de bandă ar trebui chemat cu orice preț.

Tavi are cifre excelente în actuala stagiune: 6 goluri și 3 pase decisive, fiind unul dintre cei mai in formă jucători de la FCSB. Acest lucru nu a trecut neobservat de Edi Iordănescu. Selecționerul spune că îl are în vedere, dar va lua totul pas cu pas.

„Octavian Popescu este unul dintre tinerii care, în momentul de față, nu pot fi considerați certitudini la prima reprezentativă. Poate accelerăm un pic și îl aducem. Nu există un jucător care să aibă ușa închisă la echipa națională. Dar, e adevărat, se va ajunge probabil un pic mai greu decât în ultima perioadă. 

Nu îmi mai doresc jucători care să vină, să joace un meci și după aia să ne gândim că poate nu avea ce căuta… l-am adus prea repede, prea ușor. Anul trecut, dacă nu mă înșel, au fost 58 de jucători. Acum prima categorie cuprinde 47, deci deja am restrâns”, a declarat Edi Iordănescu potrivit As.ro

44 de jucătoria folosit Rădoi în cele 12 meciuri disputate de tricolori în 2021.

22 de jucătoriau debutat în mandatul lui Rădoi, în cele 19 jocuri disputate de România cu el pe bancă.

Octavian Popescu, noul „creier” de la FCSB

În afara golurilor de excepție, tânărul jucător se descurcă foarte bine și la distribuirea baloanelor.

Conform InStat, pasa-cheie reprezintă pasa care pune colegul de echipă în situație clară de gol (situație unu-la-unu cu portarul, singur cu poarta goală), depășește linia defensivă adversă (3 sau mai mulți adversari). 

3 selecțiiare Octavian Popescu la reprezentativa U21

Ei bine, în acest sezon, în toate competițiile, Tavi Popescu a semnat 16 astfel de pase care nu s-au soldat neapărat cu gol. Popescu e urmat în top de Florin Tănase (13). Anii trecuți, numai fotbaliști importanți ai roș-albaștrilor au dominat ierarhia paselor-cheie, ca Budescu, Alibec, Florinel Coman sau Moruțan. 

Iar progresul lui Tavi Popescu este remarcabil. În tot sezonul trecut, el a bifat 17 pase-cheie. Acum, cu 15 runde înainte de finalul campionatului, fostul jucător de la Regal București și Universitatea Craiova a ajuns deja la borna 16!

VIDEO Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”

Citește alte știri despre echipa națională:

Edi Iordănescu confirmă noul preparator fizic al echipei naționale: „Am bătut palma!”

Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  13 Februarie 2022, 14:53

Iordanescule, ai pus-o! Cand o sa auda ciobandante ca ai indoieli cu privire la perlele lui te va face cu oua si cu otet pe la toate televiziunile si prin toate ziarele!

ali.bec
ali.bec  •  13 Februarie 2022, 12:58

Multi sau putini nu contează. Contează sa fie becaliferi.

vasileroaita
vasileroaita  •  13 Februarie 2022, 12:47
Postat de sibelius pe 13 Februarie 2022, 12:04

Hai sa nu mai confundam norocul/intamplarea cu stiinta. Tata Puiu a avut noroc ca 1. Dinu l-a titularizat la insistenta presei pe Lung la Kosice, 2. ca un galez a luat bara la tinta din penalty in ultimul meci.

Crezi ca intelege ce spui?! La gradinita nu li s-a povestit despre situatia reala de atunci. Iordanescu a preluat echipa formata de Dinu, asa cum si Ienei, in 1986, a preluat echipa formata de Halagian.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează