FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu transmite un mesaj înaintea meciurilor naționalei: „Sunt convins că vom ajunge la EURO” + „Am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent”

Eduard Iordănescu (44 de ani), selecționerul naționalei României, a transmis un mesaj public jucătorilor și fanilor echipei naționale, înaintea meciurilor cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie).
Eduard Iordănescu (44 de ani), selecționerul naționalei României, a transmis un mesaj public jucătorilor și fanilor echipei naționale, înaintea meciurilor cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie).

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 16:28 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 16:35

Eduard Iordănescu (44 de ani), selecționerul naționalei României, a transmis un mesaj public jucătorilor și fanilor echipei naționale, înaintea meciurilor cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie). 

Tehnicianul a spus că este convins că naționala României se va califica la Campionatul European din Germania, din 2024 „doar printr-un „salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală”. De asemenea, Eduard Iordănescu a precizat că „poartă tricoul României doar cine merită dar și oferă 100% pentru obiectiv”. 

FRF apelează la o metodă incredibilă pentru a-i bloca pe antrenorii fără licențe: echipe de spionaj trimise la cluburi!
MĂSURĂ
FRF apelează la o metodă incredibilă pentru a-i bloca pe antrenorii fără licențe: echipe de spionaj trimise la cluburi!

Mesajul lui Eduard Iordănescu, înainte de meciurile României cu Andorra și Belarus: „Sunt convins că România ajunge la EURO”

„Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri, spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România. 

Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliștii și suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final. 

Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte. 

Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională”, a declarat Eduard Iordănescu, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Fotbal. 

Eduard Iordănescu, selecționerul naționalei României: „Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare”

Ulterior, Eduard Iordănescu a spus că a terminat de făcut evaluarea mai multor jucători și că a conturat un nucleu de jucători pe care se va baza. 

„Deși am mereu încredere în fotbaliștii noștri și în potențialul lor, acum avem puțini angrenați în ligi puternice sau competiții continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal. Iar cum jucătorii din țară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naționalei poate aduce și saltul în carieră pentru fiecare. 

Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea! 

Am conturat un nucleu de jucători, mergem pe continuitate pentru rezultate. Forma sportivă e un criteriu important în selecție, dar ea înseamnă inclusiv constanță și mentalitate de învingător transpusă în teren. 

Nu ne vom califica prin jucătorii unor sclipiri de moment, ci cu fotbaliștii care trec proba de devotament, în raport cu fotbalul, cu echipa națională și cu suporterii. Totodată, istoricul recent pentru tricolor are o însemnătate importantă în selecție”, a mai spus acesta.

Eduard Iordănescu, selecționerul echipei naționale: „Am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent”

„E adevărat că nu voi închide nimănui ușa reprezentativei, dar e adevărat și că am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent. 

Există mereu a doua șansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume și persoană. De aceea și eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare”, a mai declarat Edi Iordănescu. 

Edi Iordănescu: „Sunt mulți jucători tineri și foarte tineri în care credem și pe care îi urmărim”

Ulterior, selecționerul a mai punctat că el, împreună cu staff-ul tehnic, a urmărit și mai mulțui jucători tineri, pe care s-ar putea baza în viitorul apropiat. 

„Sunt mulți jucători tineri și foarte tineri în care credem și pe care îi urmărim. Luna aceasta, o parte vor rămâne în loturile naționalelor U21, U20 și U19 cu meciuri în martie, sau în circuitul lărgit al naționalei de seniori, cu responsabilitatea de a-și menține forma și mentalitatea, pentru că mulți m-au convins că pot deveni opțiuni de încredere”, a zis Edi Iordănescu. 

VIDEO. Paul Codrea, despre Edi Iordănescu și o comparație cu era Pițurcă: ”Să nu mai aud de atitudine. Trebuie să fie în rutină. Nu exiști ca jucător de top fără atitudine. E jenant”

Citește și: 

Am ajuns să ne temem de Andorra! » Mutu îl avertizează pe Iordănescu: „Va fi greu, joacă murdar”

S-a cerut degeaba la națională » De ce Edi Iordănescu nu-l va convoca pe Târnovanu

Playtech: Cântăreaţa CELEBRĂ care arată aşa la 51 de ani! Fotografii de senzaţie, e lăudată de toată lumea. Imagini senzuale!


Comentarii (7)
istet10
istet10  •  17 Martie 2023, 19:34
Postat de 10Klaudiu pe 17 Martie 2023, 18:19

,,Marele,, instructor sportiv edi iordanescu a inceput sa vorbeasca ca burleanu .... mult, fara sens si degeaba.

Bine zis.

10Klaudiu
10Klaudiu  •  17 Martie 2023, 18:19

,,Marele,, instructor sportiv edi iordanescu a inceput sa vorbeasca ca burleanu .... mult, fara sens si degeaba.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Martie 2023, 18:03

Edy eu zic sa ti dai demisia daca nu faci 9 puncte din primele trei jocuri ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează