FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Avertisment înainte de Elveția - România » Un fost internațional explică problemele pe care le are improvizația pregătită de Edi Iordănescu

Deian Sorescu // FOTO: Imago
Deian Sorescu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 09:12 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 09:40

În partida cu Elveția, selecționerul Edi Iordănescu va miza pe Deian Sorescu, jucător de bandă dreapta, pentru postul de fundaș stânga.

  • Elveția - România se joacă de la 21:45, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro și în direct la Prima TV. 
  • Se mai joacă azi: Belarus - Kosovo (21:45), Israel - Andorra (21:45);
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupa I, având două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

Configurarea apărării pentru meciul cu Elveția îi dă bătăi de cap lui Edward Iordănescu (45 de ani). Trei fundași laterali acuză probleme medicale, Rațiu, Camora și Opruț, iar șansele ca măcar unul dintre ei să fie recuperat până la ora jocului de la Lucerna sunt minime.  

Blondul cu părul lung care a dezumflat România la Mondialul din America: „Elveția e foarte puternică, dar nu e perfectă. Există un mod prin care România poate câștiga”
INTERVIU
Blondul cu părul lung care a dezumflat România la Mondialul din America: „Elveția e foarte puternică, dar nu e perfectă. Există un mod prin care România poate câștiga”

Forțat de împrejurări, Iordănescu l-a convocat de urgență pe Valentin Țicu (22 de ani), fundașul stânga de la Petrolul, care se afla în cantonament la Mogoșoaia cu naționala de tineret U21 pentru Euro 2023 din România și Georgia, care începe miercuri.

Cum Țicu, în premieră la prima reprezentativă, nu poate fi decât o variantă de rezervă, selecționerul va improviza din nou cu Deian Sorescu (25 de ani) pe postul de fundaș stânga. 

Fotbalistul de bandă dreapta a mai jucat acolo cu Andorra (2-0) și în Kosovo (0-0), unde a fost introdus după ce Camora s-a accidentat la genunchiul stâng. Opruț, care acuză probleme musculare, nu a fost în lotul de 23 nici la Priștina.

Răzvan Raț, înainte de Elveția - România: „Sorescu are probleme în stânga”

Răzvan Raț (42 de ani), fostul fundaș stânga al naționalei României, consideră că Sorescu e o soluție de avarie pentru postul de fundaș stânga. 

„Este o problemă pentru el că joacă în stânga, iar piciorul lui de bază este dreptul. Acuratețea paselor și a centrărilor sale cu piciorul stâng are de suferit.

De asemenea, mișcările tactice în partea stângă sunt pe invers pentru un jucător de bandă dreaptă. Trebuie să se adapteze", a comentat Raț, 113 selecții și două goluri la națională. 

Răzvan a jucat ultimul său meci pentru România contra Elveției, la Euro 2016, scor 1-1: „Elveția pornește ca favorită și va încerca să conducă jocul. Nu cred însă că ne va băga cu fundul în poartă. Vom avea și noi ocaziile noastre. Elveția e o echipă bună, dar nu e un balaur, precum Spania, Germania sau Anglia. Sper să luăm măcar un punct”.

Elveția - România, echipe probabile

Elveția: Sommer - Lotomba, Akanji, Elvedi, R. Rodriguez - Freuler, Zakaria, Xhaka - Shakiri, Amdouni, Vargas 
Rezerve: Kobel, Mvogo, Zesiger, Schar, U. Garcia, E. Fernandes, D. Sow, Aebischer, Zuber, R. Steffen, Seferovici, Zeqiri 
Selecționer: Murat Yakin (48 de ani)

România: H. Moldovan - Manea, Drăgușin, Burcă, Sorescu - N. Stanciu, T. Băluță, Olaru - D. Man, Alibec, I. Hagi 
Rezerve: Aioani, Nedelcearu, Țicu, A. Rus, M. Marin, Cicâldău, V. Mihăilă, Moruțan, Fl. Coman, L. Munteanu, G. Pușcaș 
Antrenor: Edward Iordănescu (45 de ani)

VIDEO ”Tricolorii” au efectuat antrenamentul oficila în Elveția. Ultimele detalii, prezentate de Costin Ștucan

Citește și:

„M-ați adus la discotecă?!” » Scenă amuzantă la Lucerna: cine a întrerupt interviul lui Stoichiță

„Tricolorul” și-a tatuat chipul câinelui pe picior, după ce i-a dedicat primul gol la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
itu52
itu52  •  19 Iunie 2023, 15:17

1967 - „La Zurich, între minutele 12 și 67, a fost măcel la poarta noastră. Șapte goluri primite, trei de Mihai Ionescu și patru de Ilie Datcu”. „Eșecul din Elveția a provocat un adevărat cutremur în fotbalul românesc, conducerea fiind schimbată.” De preferat, să fie groasă cu... repetir global -LPF, FRF...!

rottwailer
rottwailer  •  19 Iunie 2023, 11:20

Luam o batuta cu strigaturi de la Elvetia! Iordanescu are numai discurs si in rest... ceva filmulet cu Delia pe internet!

brentford
brentford  •  19 Iunie 2023, 10:35

"Elveția e o echipă bună, dar nu e un balaur, precum Spania, Germania sau Anglia" :)) Buna asta. Eu cred ca,din contra,Elvetia este o echipa care joaca un meci de la cap la coada,fara sa menajeze jucatori,sau sa joace tiki taka la 1-0. Daca pot sa dea 5 goluri,vor da 5 si vor alerga sa il inscrie si pe al saselea. Iar convocarile facute de nenea ***,unde dupa doua accidentari am ramas fara fundas stanga,sunt foarte indoielnice. Sa te bazezi pe un nucleu de jucatori cu varsta 30+,care dupa 60 de minute ies accidentati,spune multe despre capacitatea selectionerului,fiu de selectioner.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează