FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

VIDEO Laudă sau ironie? Shaqiri la conferință: „Cum îl cheamă? Așa, Pușcaș! Un nume celebru, nu? N-are nevoie de prea multe ocazii ca să dea gol”

Xherdan Shaqiri // foto: Raed Krishan
Xherdan Shaqiri // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 18 iunie 2023 18:48 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 23:19

Mijlocașul Xherdan Shaqiri (31 de ani), acum legitimat la Chicago Fire, și-a amintit înainte de Elveția - România că a fost coleg cu George Pușcaș (26) la Inter Milano. Nu și-a adus aminte cum îl cheamă, i-au spus reporterii din sală, apoi a adăugat: „Șutează bine, nu are nevoie de multe ocazii pentru a înscrie”. Statisticile lui Pușcaș îl contrazic pe starul elvețian: vârful lui Genoa a înscris doar două goluri în ultimele 15 meciuri în „tricolor”.

  • Reporterul special Costin Ștucan și fotoreporterul Raed Krishan sunt corespondenții GSP la Lucerna (Elveția) și transmit toate informațiile care contează înaintea, în timpul și după duelul Elveția - România din preliminariile EURO 2024.

La conferința de presă premergătoare meciului dintre Elveția și România (luni, ora 21:45), selecționerul Murat Yakin a fost acompaniat de Xherdan Shaqiri, fotbalist cu 113 meciuri și 27 de goluri pentru Elveția.

Fostul jucător de la Bayern, Inter și Liverpool le-a adresat cuvinte măgulitoare românilor și a vorbit despre George Pușcaș, cu care a fost coleg la Inter Milano în prima jumătate a anului 2015.

La un pas să semneze cu Farul » Hagi nu se mai oprește: rezolvă al șaptelea transfer
TRANSFER
La un pas să semneze cu Farul » Hagi nu se mai oprește: rezolvă al șaptelea transfer

VIDEO: Xherdan Shaqiri, înainte de Elveția - România: „Cum îl cheamă? Așa, Pușcaș! Mi-l amintesc, șutează bine”

Shaqiri a sugerat că se teme de calitățile lui Pușcaș, dar cel mai probabil George nu va fi titular în Elveția, în locul său urmând a fi titularizat Denis Alibec.

„Am mulți prieteni în toată lumea, inclusiv în România. Îmi amintesc că am jucat cu atacantul lui Inter Milano... (n.r. - nu își amintește numele, cineva din sală i-l spune). Pușcaș, da! Un nume celebru, nu?

Am jucat cu el la Inter, îl cunosc, mă bucur că îl voi revedea mâine dacă va fi în lot. Suntem încrezători, suntem pe drumul bun spre Germania. Vrem să facem un meci bun mâine.

România are o echipă bună, jucătorii evoluează în campionate bune, în Italia, în România. Are jucători de calitate. Va veni aici să încerce să obține ceva, așa că va trebui să jucăm bine pentru a o învinge.

Sper ca Pușcaș să nu înscrie, dar ăsta este fotbalul, poți face meciuri bune. Îi cunosc calitățile, eram puțin mai în vârstă decât el. Când eram la Inter era foarte tânăr, îmi amintesc că făcea antrenamente suplimentare. Șutează bine și nu are nevoie de multe ocazii pentru a înscrie”, a spus Shaqiri.

Shaqiri i-a lăudat calitățile lui Pușcaș, dar atacantul român a înscris doar două goluri în ultimele 15 meciuri pentru națională, ambele la 4-1 cu Bosnia în septembrie 2022. În total, are 10 goluri în 34 de meciuri la naționala de seniori a României.

Pușcaș a ajuns la Inter în 2013, la doar 17 ani, și se anunța următorul mare atacant al naționalei. Cariera sa nu a decurs însă așa cum spera și după împrumuturi succesive a ajuns în Anglia, la Reading. George nu s-a impus nici în Championship și a semnat cu Genoa, unde nu are statutul de titular.

VIDEO. Trimisul GSP Costin Ștucan transmite ultimele informații din Elveția:

Mai multe știri despre Elveția - România:

Liviu Ciobotariu, despre șansele României în Elveția și meciul-cheie al preliminariilor: „Pe acela trebuie neapărat să-l câștigăm”

Remarcatul lui Costel Gâlcă din naționala României: „Va fi un jucător important în viitor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
larrycrews
larrycrews  •  11 Iulie 2023, 18:17
Postat de magic4ever pe 18 Iunie 2023, 23:36

Nu nucam nimic cu Iordanescu Jr selectioner, pierdem la scor in Elvetia!

***am facut egal cu elvetia. cum ti-am spus,habar nu ai de fotbal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chromophobia
chromophobia  •  19 Iunie 2023, 06:16

Romania joaca cu Elvetia sau cu restul lumii? Shaqiri ăsta trebuia sa joace impotriva Romaniei vineri, nu luni. A incurcat nationalele.

legio.sud
legio.sud  •  18 Iunie 2023, 23:59
Postat de Ceferinho pe 18 Iunie 2023, 20:43

Asa e, Puscas n-are nevoie de multe sau putine ocazii pentru a inscrie, fiindca nu-l intereseaza subiectul.

Corect , pușcaș este în plimbare pe la națională …

Vezi toate comentariile (19)
Comentează