FOTBAL  »  NATIONALA  »  CROAȚIA U21 - ROMÂNIA U21

Emil Săndoi, mesaj tranșant pentru „tricolori” înaintea ultimului meci de la Euro 2023 Under 21: „Haideți să nu fim ciuca bătăilor! Ne facem de băcănie!”

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2023 13:12 / Actualizat marti, 27 iunie 2023 14:41

Emil Săndoi (58 de ani), antrenorul selecționatei de tineret a României U21, le-a ținut jucătorilor un discurs ce s-a vrut a fi motivațional înaintea partidei cu Croația U21, ultima de la turneul final Euro 2023 pentru ambele echipe. „Finala” pentru locurile 3-4 în grupa B are loc în această seară, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua.

Programul complet de la EURO U21 2023

La începutul antrenamentului oficial efectuat aseară, la Mogoșoaia, Săndoi le-a vorbit „tricolorilor” timp de opt minute pe teren.

Tehnicianul le-a transmis jucători că trebuie facă tot posibilul pentru a învinge Croația, pentru a mai atenua astfel din dezamăgirea generală provocată de ratarea calificării în sferturile de finală.

Haideți să ieșim cu fruntea sus! Haideți să nu fim ciuca bătăilor! Chiar ne facem de băcănie! Ultimul rezultat contează. Aproape de fiecare dată, ultimul rezultat contează. Și individual și colectiv. Aș vrea să văd că aveți orgoliu și că vă faceți treaba. Să demonstrați că sunteți fotbaliști profesioniști, tineri și că puteți să creșteți” 
- Emil Săndoi, antrenor România U21

Târnovanu a salvat România de o rușine fără precedent la Europene » „Tricolorii” încheie în genunchi
croația u21 - românia u21
Târnovanu a salvat România de o rușine fără precedent la Europene » „Tricolorii” încheie în genunchi

Săndoi vrea ca „tricolorii” mici să joace cu plăcere, să demonstreze că știu fotbal. 

Apelul lui Emil Săndoi pentru jucătorii naționalei României U21: „E vorba și de imaginea voastră”

„Un meci în tricoul echipei naționale este de fiecare dată foarte important, chiar dacă are miză sau nu. Că e amical sau joc-școală trebuie să fie și o plăcere. Având în vedere că este ultimul meci al sezonului trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi să reușim un rezultat pozitiv. Până la urmă e vorba și de imaginea voastră”, le-a transmis Săndoi .

Antrenorul a continuat: „Fiind un joc colectiv, unul poate să joace mai slab, altul mai bine, altul satisfăctor. Nu putem să stăm doar pe teren. O luăm ca la grădiniță? Aș vrea să vă autodepășiți, pentru că, până la urmă, ultima impresie contează de fiecare dată.

Țineți minte de la mine! Nu contează ce se spune despre voi, despre antrenor. Am jucat, ne-am antrenat. V-am spus, chiar îmi pare rău pentru voi. Aș fi vrut să aveți o cu totul altă imagine după turneul ăsta”.

Alibiurile lui Emil Săndoi

Emil Săndoi a făcut apel la orgoliul fotbaliștilor și le-a cerut să uite înfrângerile cu Spania (0-3) și cu Ucraina (0-1). Antrenorul a încercat să găsească și aliburi.

„Au fost mai multe aspecte. N-am avut meciuri oficiale, am jucat cu Spania primul meci, am pierdut. S-a întâmplat. Cu Ucraina am avut două-trei ocazii la început, n-a intrat mingea în poartă. Mă rog! După aia ne-au dominat.

Toate chestiile astea se uită. Ultimul rezultat contează. Aproape de fiecare dată, ultimul rezultat contează. Și individual și colectiv.

Aș vrea să văd că aveți orgoliu și că vă faceți treaba. Să demonstrați că sunteți fotbaliști profesioniști, tineri și că puteți să creșteți. Asta vreau de la voi, să nu se mai vadă nicio teamă”.

VIDEO. Emil Săndoi, speech motivațional pentru ”tricolorii” U21 înaintea partidei cu Croația

Emil Săndoi crede că jucătorii și-au pierdut încrederea din cauza rezultatelor din amicale

Săndoi crede că „tricolorii” au intrat în turneu cu moralul afectat de rezultatele înregistrate în ultimele teste, 1-4 cu Spania, 0-0 cu Olanda, 0-2 cu Portugalia și 0-0 cu Germania.

„Am avut patru meciuri amicale cu adversari foarte, foarte puternici, poate ne-am pierdut încrederea. Nu din cauza noastră s-a ajuns în situația asta, ci printr-o conjunctură”, este concluzia prin care antrenorul speră să ia presiunea de pe umerii jucătorilor și să-i facă să evolueze fără trac împotriva Croației.

Selecționerul României U21 a încheiat: „Meciul cu Croația ar trebui să aibă o miză peste celelalte două meciuri de la Euro, dar nu o miză care să nu vă apese. N-are de ce să vă mai apese. Trebuie să arătăm că nu ne e frică să jucăm fotbal”.

Croația este o echipă bună, solidă, dar nu are individualitățile Spaniei și Ucrainei. N-are mulți jucători care să limpezească jocul la mijlocul terenului. Asta nu înseamnă că nu sunt fotbaliști. Să nu cădeam în partea cealaltă, să credem că sunt slabi.

Trebuie să fim mai atenți la posesie. În Italia am făcut numai posesie la antrenamente”.

România U21 joacă împotriva Croației U21 (21:45, live pe GSP.ro, în direct la TVR 1) pentru a nu se transforma în cea mai penibilă generație U21 a fotbalului românesc, dacă termină turneul cu zero puncte și fără gol marcat.

Citește și alte articole despre România U21:

Cum își vede Emil Săndoi viitorul la naționala U21: „N-am fost nici primul, nici ultimul antrenor huiduit”

Săndoi i-a răspuns lui Marica: „Mă bucur că mă întrebați!” + noi scuze invocate: „Nu mă așteptam”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  27 Iunie 2023, 15:55

ce limbaj elevat...... ca de la profesor la elev. Manelizare totala

dansy
dansy  •  27 Iunie 2023, 14:30

Emile ,tu te-ai făcut de bășcălie prin jocul imprimat echipei!Toata lumea știe ca joci cu autobaza și pe contraatac. La pe altul mai tânăr și mai curajos sa antreneze aceasta echipa plină de talente pe care tu nu ai fost in stare sa o așezi in teren și sa le insufli curaj .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close