FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Emoții cu terenul de la Cluj pentru amicalul cu Spania: ”Aranjăm gazonul cum vrea Iordănescu”

Așa arăta gazonul de pe Cluj Arena ieri // FOTO Raed Krishan (Cluj)
Așa arăta gazonul de pe Cluj Arena ieri // FOTO Raed Krishan (Cluj)

Articol de - Publicat joi, 10 martie 2016 00:00

Staff-ul naționalei are emoții cu terenul de la Cluj pentru amicalul cu Spania, de pe 27 martie.

Mai sunt 17 zile până la amicalul de gală cu Spania, iar gazonul din Ardeal continuă să-i dea frisoane selecționerului. În urmă cu câteva zile, secundul Ionuț Badea a fost la Cluj pentru a vedea starea suprafeței de joc și a afla detaliile lucrărilor.

"Nu i-a dat vești prea încurajatoare lui Iordănescu", spun surse federale. E motivul pentru care FRF monitorizează operațiunile de pe arena ce va găzdui partida cu ibericii, vizitată ieri și de o delegație a forului de la Madrid.

Inspecție iberică

Patru oficiali spanioli au inspectat stadionul, iar "la final s-au declarat încântați de ceea ce au găsit", susține Radu Rațiu, directorul " Cluj Arena".

"N-au avut niciun fel de solicitări neobișnuite, doar chestiuni normale: au cerut ca în vestiar să aibă permanent gheață la dispoziție pentru jucători, au vrut să știe condițiile oferite la zona VIP, s-au interesat dacă se mai dispută vreo întâlnire până pe 27 martie", a mai subliniat Rațiu.

"Pe 23-24 martie vom fi în regulă"

Gazonul e încă în faza de șantier. Muncitorii lucrau și ieri pe zonele laterale și pe centrul dreptunghiului verde, marea majoritate a suprafeței e încă acoperită cu o prelată specială. Mircea Crăciun, directorul EcoGarden, firma ce a montat iarba la început și se ocupă acum de reamenajare, susține că "nu există niciun motiv de panică. Totul va fi OK la ora partidei".

Apoi a detaliat: "Planeitatea și elasticitatea terenului, care asigură securitatea jucătorilor, sunt deja la nivel optim. Au fost rezolvate și sistemul de preluare a apei și drenajul. Trebuie să mai așteptăm să se atingă și cota de îndesire, care oferă și aspectul estetic. Oamenii urmăresc fiecare centimetru de gazon. Estimez că în maximum două săptămâni, adică în jur de 23-24 martie, vom fi complet în regulă. Și apoi tăiem și aranjăm iarba exact cum ne va cere Iordănescu!".

"Ceea ce operăm acum la Cluj e o procedură de mentenanță excepțională, prin supraînsămânțare, nisipare, fertilizare. Spaniolii au întrebat cum se derulează lucrurile și au plecat fără niciun fel de emoții referitoare la teren"
Mircea Crăciun, director EcoGarden

60 de locuripentru SuperVIP a rezervat FRF la lojele de la Cluj Arena

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
valiza.epo
valiza.epo  •  10 Martie 2016, 13:45

Aparent e o contradictie intre ce spune Bdea si ce spun spaniolii. Dar numai aparent! Spaniolii sunt incantati de conditiile de la Cluj, ceea ce NU este incurajator pentru Iordanescu!!

hmmmm
hmmmm  •  10 Martie 2016, 13:12

Il aranjeaza pe margine ...

mihhaii
mihhaii  •  10 Martie 2016, 12:23

Da cine e Iordanescu asta ma? mari si tari bucurestenii astia uita cum a fost la inaugurarea National Arena

Vezi toate comentariile (4)
Comentează