FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Eșec la FRF! Răzvan Burleanu își dezafiliază Centrele de Excelenţă

Răzvan Burleanu 
(foto: Cristi Preda, GSP)
Răzvan Burleanu (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2018 17:52

Adunarea Generală din aprilie va consfinţi eşecul unuia dintre proiectele lui Burleanu, care funcţionaseră ilegal, neavând CIS.

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unora dintre documentele care vor sta la baza ordinii de zi a Adunării Generale FRF din 18 aprilie 2018, când vor avea loc şi alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului de la Casa Fotbalului.
doc

79 de afilieri şi dezafilieri

La punctele 6 şi 7 de pe ordinea de zi, figurează afilierea şi dezafilierea unor cluburi. Astfel, vor fi afiliate definitiv, ele apărând după ultima Adunare Generală a FRF, din mai 2017, 20 de cluburi de seniori, 10 de juniori, 3 de fotbal feminin şi 7 de fotbal în sală.

"Centrele erau, oricum, ilegale"

La capitolul dezafilieri de drept, atrage atenţia dezafilierea a trei dintre cele 4 Centre de Excelenţă înfiinţate de FRF în mandatul lui Răzvan Burleanu. Este vorba despre cele de la Târgu-Mureş (inaugurat în septembrie 2015), Timişoara (septembrie 2015) şi Deva (iunie 2016), toate pentru nerespectarea hotărârii Adunării Generale FRF din mai 2017. De fapt, pentru neobţinerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS), de la MTS. Centrul de Excelenţă de la Buzău nici nu a apucat să funcţioneze, autorităţile locale refuzând să aproba finanţarea acestuio proiect.

Surse din lumea fotbalului au explicat pentru Gazetă: "Aceste Centre au fost afiliate şi au funcţionat oricum ilegal pentru că nu au avut, de la început, acel CIS, aşa cum prevedeau ROAF şi Legea sportului. Au văzut că nu îl pot obţine şi s-au gândit să le dezafilieze, să nu aibă alte probleme. Centrul de la Buzău nici nu a fost afiliat pentru că nici nu a apucat să funcţioneze".

Oricum, FRF masca eşecul acestor Centre de Excelenţă, în iulie 2017, când anunţa restrângerea activităţii acestora în cadrul a două Centre Naţionale, la Timişoara şi la Târgu-Mureş, a căror finanţare urmează să fie asigurată doar de FRF. Echipele de la cele două Centre naţionale ar urma să evolueze în continuare în campionatele de juniori, dar fără puncte. 

CE STIPULEAZĂ ROAF:

  • Art.1.7 litera d): Cererea de afiliere completată de solicitanţi va cuprinde, sub sancţiunea nulităţii, numărul şi data emiterii Certificatului de Identitate Sportivă
  • Art.1.8, litera l): Odată cu depunerea cererii de afiliere se depune şi copia legalizată a Certificatului de Identitate Sportivă

CE SPUNE LEGEA SPORTULUI

  • Art. 24.1: Recunoaşterea unei structuri sportive, în sensul prezentei legi, se dovedeşte cu Certificatul de Identitate Sportivă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1929473360713272
Vaxile Roaita  •  20 Martie 2018, 21:15

Nu o sa scapam niciodata. O sa-i faca si lui Lupescu ce i-a facut lui Gica Popescu. Deja a inceput.

108992139590592
DM Bob  •  20 Martie 2018, 19:53

CAND O SA SCAPAM DE JOSNICUL BURLEANU SI *** LUI VOCHIN ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

portardelegenda
portardelegenda  •  20 Martie 2018, 19:11

ia uite ma deci a murit mortul

Vezi toate comentariile (9)
Comentează