FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

EURO 2020 // Sfatul lui Ionel Ganea pentru meciul cu Norvegia: „Ofensivi din start”, dar fără Alexandru Cicâldău!

Alexandru Cicâldău - echipa națională
Alexandru Cicâldău - echipa națională

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2019 10:35

Ionel Ganea, ultimul marcator al României împotriva Norvegiei, în preliminariile Euro 2004, este de părere că „trebuie să câştigăm la Oslo. Cu Suedia ne-am mai revenit, dar abia după ce am luat golurile, acum mă aştept ca noi să avem iniţiativa de la început”.

La doar 45 de ani, bunicul Ionel Ganea îşi dedică cea mai mare parte a timpului liber nepoţelului său de 7 luni, David Mihai. Cu 16 ani în urmă, deschidea scorul împotriva Norvegiei, pe „Ullevaal”, dar meciul se termina la egallitate, 1-1, după un penalty inventat pentru nordici de arbitrul slovac Lubos Michel. Ulterior, după remiza, 2-2, din Danemarca, "tricolorii" aveau să piardă calificarea la Euro 2004.

„Arbitru pus să ne încurce!”

„Ganezu'” n-a uitat acel meci: „Chiar aveam o generaţie foarte bună atunci, care fusese la turneul final din 2000. Cu Norvegia am deschis scorul, ne îndreptam spre victorie, dar a venit arbitrul ăla care a stricat totul. A trecut mult de atunci, dar mi-a rămas acelaşi gust amar. Şi acum eu tot mai cred că a fost un arbitru desemnat special, ca să ne încurce. A inventat aiurea un penalty pentru ei. Dacă era atunci VAR-ul, s-ar fi văzut clar că henţul îl făcuse atacantul lor, Carew, nu Chivu. Ne calificam dacă am fi câştigat meciul ăla. Ce mai contează că Lubos Michel şi-a cerut scuze mai târziu?!"

„Ne trebuie victoria, să începem noi bine”

Fostul atacant al naţionalei spune că „acum, cu Norvegia, nu prea mai avem loc de paşi greşiţi, după ce am pierdut în Suedia. Eu am încredere în Contra, în această generaţie, în tinerii de la U21 care au venit la lot. Dar vreau să văd aceeaşi atitudine din repriza secundă cu suedezii încă de la începutul jocului cu Norvegia. Avem calitate, e momentul să o dovedim şi cu echipele importante. Pe Feroe şi pe Malta o să le bată toţi, probabil, dar rezultatele din aceste meciuri cu contracandidatele contează la calificare. Până la urmă, asta e important. Şi prost dacă jucăm, dar trebuie să câştigăm, să luăm punctele!”.

Ganea spune că „avem avantajul că atacanţii noştri sunt în formă. Sper ca şi Ţucudean să îşi fi revenit după problemele de sănătate pe care le-a avut. Şi ceilalţi, Keşeru şi Puşcaş, au avut un sezon bun la echipele de club. Contra va decide, dar eu aş vedea o formulă ofensivă în Norvegia, să punem mingea jos, să jucăm în adâncime, să le creăm probleme, nu să-i lăsăm să vină peste noi. Pe Claudiu Keşeru îl văd mai degrabă nu vârf împins, ci în linia a doua, să vină de acolo, cu faţa la poartă, să intre la combinaţii. Am mai jucat aşa în ultimele partide şi a fost bine. Iar în faţă, oricine dintre Ţucudean sau Puşcaş poate să le pună probleme norvegienilor. Dar, repet, cu atitudine de la început şi să ne facem jocul nostru. Avem jucători care pot să creeze, care pot să aducă elementul surpriză”.

„Avem avantajul unei naţionale în care există şi jucători mai experimentaţi, dar şi tineri, care au confirmat la nivel de U21. Este o ocazie bună şi trebuie să o valorificăm, să ajungem la Euro 2020” Ionel Ganea, fost internaţional

Au venit şi „ruşii” Anton şi Nedelcearu

De ieri, Cosmin Contra are la dispoziţie tot lotul convocat pentru meciurile cu Norvegia (7 iunie) şi cu Malta ( 10 iunie). Ionuţ Nedelcearu şi Paul Anton au ajuns la Mogoşoaia după ce duminică au avut returul meciurilor de baraj pentru menţinerea în prima ligă din Rusia. Deşi echipele lor, FC Ufa şi Krylia, au pierdut manşa secundă cu acelaşi scor, 1-0, au rămas în primul eşalon după victoriile din tur, 2-0, respectiv 3-1.

Cicâldău lipsește cu norvegia și malta!

Singurul jucător din lot cu probleme medicale e Alexandru Cicâldău. Mijlocașul celor de la CSU Craiova nu va face parte din lotul României pentru meciurile cu Norvegia și Malta. 

În schimb, surse GSP.ro dezvăluie că Cicâldău a efectuat astăzi vizita medicală în vederea EURO 2019. Sunt șanse mari ca Mirel Rădoi să se poată baza pe el la turneul din Italia. 

VEZI ȘI:

Cosmin Contra, înainte de meciurile din preliminariile EURO 2020: „Chiar și Malta poate fi periculoasă dacă nu suntem concentrați” + Răzvan Marin, oferit exemplu pentru naționala de tineret

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  04 Iunie 2019, 11:50
Postat de fibra pe 04 Iunie 2019, 11:50

Problema pricipala este sa fie in stare sa joace ofensiv,dar si eficient,sa marcheze.

erata: principala

fibra
fibra  •  04 Iunie 2019, 11:50

Problema pricipala este sa fie in stare sa joace ofensiv,dar si eficient,sa marcheze.

ray51
ray51  •  04 Iunie 2019, 10:49

Jucatorii experimentati sunt mai uzati decat cei tineri de la U21 care vor ajunge la fel in perspectiva Europeanului U21...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează