FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

Corespondență din Ungaria Adrian Mutu are o mare dilemă înaintea debutului la Euro 2021! 2 jucători pentru un post vital

Postul de atacant pare să fie ultimul semn de întrebare pentru Adrian Mutu. Selecționerul naționalei U21 are de ales între doi jucători fără realizări în ultimele luni, George Ganea (21 de ani) şi Adrian Petre (23 de ani). +18   FOTO
Postul de atacant pare să fie ultimul semn de întrebare pentru Adrian Mutu. Selecționerul naționalei U21 are de ales între doi jucători fără realizări în ultimele luni, George Ganea (21 de ani) şi Adrian Petre (23 de ani).

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 19:45 / Actualizat luni, 22 martie 2021 20:34

Postul de atacant pare să fie ultimul semn de întrebare pentru Adrian Mutu. Selecționerul naționalei U21 are de ales între doi jucători fără realizări în ultimele luni, George Ganea (21 de ani) şi Adrian Petre (23 de ani).

  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021
  • Programul complet al Campionatului European U21
  • România debutează miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Fără Dennis Man și Valentin Mihăilă, golgeterii din preliminarii ai naționalei noastre, chiar fără Hagi și Coman, alți doi oameni cu „cifre” la U21, Adrian Mutu a rămas în ultimul moment și fără Valentin Costache, infectat cu coronavirus. 

Nu că tânărul atacant al celor de la CFR ar fi vreun "goleador", a marcat doar 3 goluri pentru U21, unul dintre ele a fost însă foarte important, cu Danemarca. Un gol ce ne-a adus punctul care ne-a calificat la turneul final.

Adrian Petre, restart la România U21?

Totuși, Costache avea mari șanse de a fi titular contra Olandei, concurența fiind extrem de firavă. A venit Adrian Petre în locul său, obișnuit al naționalei U21 în mandatul lui Mirel Rădoi, făcând parte chiar din lotul pentru Euro 2019, ca rezervă a lui George Pușcaș.

Însă în prezent e un atacant ieșit din formă, cu experiențe nereușite la FCSB și Cosenza, în căutarea formei de altădată la UTA.

George Ganea, soluția lui Adrian Mutu?

Cealaltă variantă e George Ganea, un fotbalist de un cu totul alt profil, fără un fizic impunător, ci mai degrabă firav, genul de atacant axat de viteză, oportunist, care profită de spații. 

Selecționerul e nevoit să aleagă omul de gol al României dintre doi jucători fără realizări în ultimul an, aflați într-o eclipsă certă de formă. Cu sclipiri rare și cu probleme chiar și la echipa de club. "Briliantul" tinde să meargă pe mâna lui Ganea jr, mai ales că Valentin Costache, absentul de ultim moment, era cam de același profil cu vârful Viitorului și practic ideea jocului e construită pe un jucător de acest gen. 

George Ganea

  • 20 de meciuri pentru Viitorul în acest sezon, însă în doar două a prins 90 de minute 
  • 2 goluri a marcat, unul din penalty, cu Dinamo. Mai are 4 assist-uri 
  • un singur gol a înscris pentru naționala U21, în 3 partide 
  • 212 este indexul său InStat în acest sezon, printre cele mai mici din lotul Viitorului
  • 450.000 de euro este cota lui pe transfermarkt

# Adrian Petre

  • 5 partide în acest sezon pentru UTA. În tur a fost la Cosenza, împrumutat de FCSB, unde a jucat 7 partide 
  • a marcat o singură dată în ultimele 7 luni, cu U Cluj în Cupa României, într-un meci pierdut de UTA luna trecută 
  • avantajul e că este un obișnuit al naționalei U21, având 15 prezențe, inclusiv la Euro 2019 
  • 600.000 de euro e cota lui pe transfermarkt

Sunt pregătit, nu contează că am venit pe ultima sută de metri. Sunt așteptări de la mine, n-am fost chemat doar de dragul de a fi chemat. Am fost mereu conștient că-s pe lista de rezerve și oricând pot fi chemat. E ca un restart pentru mine acest turneu final

În Italia eram cotați cu șansa a 4-a, dar am reușit să facem surpriza. Oamenii se așteaptă să realizăm din nou lucruri mari. Trebuie totuși să coborâm puțin așteptările, pentru a nu avea dezamăgiri

Nu mă sperie niciun jucător. Nici nu m-am uitat la loturi. Cu siguranță că sunt jucători foarte buni. Diferența va fi făcută de cum ne vom prezenta noi pe teren
- Adrian Petre

5 goluriare Adrian Petre pentru naționala U21, fiind golgeterul formației noastre

1 gola marcat George Ganea pentru U21, în victoria cu Malta 4-1

VIDEO. Adrian Petre: „Trebuie să ne coborăm așteptările!”

Citește și alte știri despre Euro 2021: 

Primul antrenament în efectiv complet: Drăgușin și Pașcanu s-au alăturat lotului condus de Mutu

https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/lovitura-pentru-olanda-jurrien-timber-covid-19-romania-627087.html

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1051370944892193
Petru Iustin  •  23 Martie 2021, 00:21

Louis Munteanu trebuia sa fie în locul lui Petre

dora
dora  •  22 Martie 2021, 22:33

Ce cauta Adrian Petre la nationala daca e un atacant ieșit din formă, cu experiențe nereușite la FCSB și Cosenza, în căutarea formei de altădată la UTA ?

johnwick
johnwick  •  22 Martie 2021, 21:27

echipa de pe primul loc joacă fără vârf, poate se uită Mutu la ultimul meci și învață

Vezi toate comentariile (5)
Comentează