FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

3 cazuri incredibile la națională! » Au uitat cum e să joace, dar sunt buni pentru Iordănescu

Edi Iordănescu se bazează la meciurile cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024 pe 3 fotbaliști care au uitat cum e să joace +37   FOTO
Edi Iordănescu se bazează la meciurile cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024 pe 3 fotbaliști care au uitat cum e să joace

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 13:00 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 13:08

Edi Iordănescu se bazează la meciurile cu Israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024 pe 3 fotbaliști care au uitat cum e să joace. Andrei Rațiu n-a mai evoluat de 4 luni, Ianis Hagi a fost titular ultima dată la națională, în iunie, iar George Pușcaș nu are niciun minut petrecut pe teren în acest sezon!

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)
FRF și Edi Iordănescu și-au făcut calculele » Obiectivul „tricolorilor” pentru dubla cu Israel și Kosovo
PREMILIMINARII EURO 2024
FRF și Edi Iordănescu și-au făcut calculele » Obiectivul „tricolorilor” pentru dubla cu Israel și Kosovo

Andrei Rațiu n-a mai jucat de 4 luni

Fundașul dreapta în vârstă de 25 de ani a schimbat echipa în această vară. A făcut un salt, de la Huesca, liga a doua spaniolă, la Rayo Vallecano, La Liga.

3 cazuri incredibile la națională! » Au uitat cum e să joace, dar sunt buni pentru Iordănescu
Andrei Rațiu, la antrenamentele lui Rayo

Probabil și pentru că se afla în mijlocul unor negocieri, Rațiu nu a fost inclus în lot de Huesca în primele două etape ale campionatului. La fel s-a întâmplat și la primul joc în care ar fi putut, teoretic, să debuteze la Vallecano, 0-7 cu Atletico Madrid. Iar runda precedentă a rămas pe bancă până la finalul partidei Betis - Rayo 1-0. 

Așadar, Rațiu n-a mai jucat într-un meci oficial din 14 mai, partida Huesca - Ponferradina 1-1. Altfel spus, Edi Iordănescu a convocat un fotbalist fără minute de 4 luni!

11 selecțiiare Rațiu la prima reprezentativă. A marcat o dată, în victoria cu Bosnia, 4-1, din urmă cu un an

Ianis Hagi a fost titular ultima dată la națională

Și Hagi are o nouă formație, a fost împrumutat de Rangers la Alaves

3 cazuri incredibile la națională! » Au uitat cum e să joace, dar sunt buni pentru Iordănescu
Ianis Hagi, în tricoul lui Alaves

După ruptura de ligamente încrucișate de la genunchiul drept care l-a ținut departe de gazon timp de un an, Ianis nu a mai fost un fotbalist important în Scoția. În ediția actuală, de pildă, a bifat numai 37 de minute, cumulat, în meciurile cu Morton din Cupa Ligii și cu Servette din Champions League, ambele câștigate de Rangers cu 2-1. 

La noul club, Deportivo Alaves, mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani a apucat să evolueze numai 4 minute, cu Valencia (1-0). De fapt, el n-a mai fost titular de la ultima acțiune a naționalei, 2-2 în Elveția pe 19 iunie.

2 goluriîn 26 de selecții are Hagi în tricoul României

George Pușcaș, zero minute în 2023-2024. N-a mai înscris de jumătate de an!

Și în cazul lui Pușcaș, Edi Iordănescu l-a convocat pentru ce știa că poate atacantul de 27 de ani sub „tricolor”. La Genoa, selecționerul nu avea cum să-l vadă. George a fost rezervă neutilizată în toate cele 4 meciuri oficiale pe care le-a disputat nou-promovata în Serie A în actualul sezon.

3 cazuri incredibile la națională! » Au uitat cum e să joace, dar sunt buni pentru Iordănescu
George Pușcaș e rezervă la Genoa

Practic, ultimul joc oficial al lui George datează din 19 iunie, când prindea pe teren 18 minute în remiza cu Elveția.

6 luni (183 de zile)au trecut de când Pușcaș nu a mai marcat, se întâmpla într-o victorie cu Cosenza, 1-0, din 6 martie, în Serie B

Edi Iordănescu: „Recunosc, sunt 2-3 nume care nu traversează cele mai bune perioade”

În cadrul unui interviu publicat duminică de FRF TV, Iordănescu a oferit câteva explicații pentru modul în care a realizat selecția. Selecționerul a recunoscut că, prin convocările de acum, a dorit să ajute „2-3 nume”.

„Îmi doresc continuitate, să creez coeziune, omogenitate. Am vrut să nu fie multe schimbări de la o acțiune la alta. Am mers și pe mâna fotbaliștilor cu experiență. Vorbim despre jucători care au trecut prin multe momente dificile la națională și știu ce înseamnă presiunea. 

Recunosc că avem 2-3 nume la lot care nu traversează cele mai bune perioade în acest moment. Au nevoie de minute, dar au sprijinul meu. Nu-mi place să fie mulți jucători care să traverseze o astfel de perioadă, însă sunt fotbaliști cu experiență la națională, jucători de Primera sau Serie A, nu ne permitem luxul să-i pierdem. 

Avem nevoie de ei, sunt bine medical, au făcut pregătirea cu echipele lor și e important să-i câștigăm. Îmi doresc ca aceste perioade ale lor să nu se prelungească. O lună, două de probleme sunt gestionabile. Când aceste perioade se prelungesc, atunci avem cu toții o problemă”, a precizat Iordănescu.

GALERIE FOTO. Imagini de la antrenamentul României desfășurat luni seara 

+33 FOTO

VIDEO. Gică Hagi, mesaj pentru naționala României: „Măcar ei să reușească”

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

  • PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)
     
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)
     
  • MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)
     
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Mai multe articole despre echipa națională: 

Nicolae Dică își vede fostul elev la națională: „O să fie o soluție”
ROMÂNIA
Nicolae Dică își vede fostul elev la națională: „O să fie o soluție”
România sună adunarea pentru dubla cu Israel și Kosovo » 5 „tricolori” n-au apărut pe gazon
Naționala României
România sună adunarea pentru dubla cu Israel și Kosovo » 5 „tricolori” n-au apărut pe gazon

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (27)
10geo
10geo  •  06 Septembrie 2023, 13:39
Postat de gazistu pe 06 Septembrie 2023, 10:40

te rog, nu de de la FCSb.. gaseste altii ...

Aaaa! Tu esti din categoria celor cu pitici pe creier! Intra tu! sigur joci mai bine ca gloaba de Ianis.

gazistu
gazistu  •  06 Septembrie 2023, 10:40
Postat de 10geo pe 05 Septembrie 2023, 18:58

Olaru, Sorescu si intr-un picior sunt peste Ianis. Nici nu cred ca mai risca Edi cu el titular la ce meci execrabil a facut cu elvetienii, baiatul nu stie sa alerge si cand alearga nu isi da seama de ce o face. Poate sa prinda pe final cateva minute sa nu guite regele.

te rog, nu de de la FCSb.. gaseste altii ...

gazistu
gazistu  •  06 Septembrie 2023, 10:35
Postat de dorelus pe 05 Septembrie 2023, 20:05

Iordănescu are un salariu mai mult decât ar merita, eu zic că singura justificare pentru selecționarea unui jucător care nu este titular este aceea de-a fi pe bancă (pe bancă nu în lot) la o echipa de top în fotbalul european(un jucător pe bancă la Inter merită să fie titular într-o echipa națională a României de exemplu). Dacă ai coloană vertebrală atunci trebuie să adepți o conduită clară fără echivoc.

deacord. *** e un antrenor-poet ff scump, care fie ca ne califica sau nu, el isi ia leafa !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close