FOTBAL  »  NATIONALA  »  VERDICT

EXCLUSIV Am aflat ce a decis FRF în privința lui Daum, după ședința de urgență ținută la Casa Fotbalului!

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2017 09:00

Surse de la Casa Fotbalului susţin că în urma discuţiilor de marţi, Burleanu şi Daum au convenit ca neamţul să termine preliminariile. Totuși, e exclus ca selecționerul să mai rămână și în viitoarea campanie. 

"Să aşteptăm încheierea preliminariilor, după care vom trage linie şi vom lua o decizie", a tot repetat în ultimul timp preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în legătură cu soarta lui Christoph Daum.

Între timp, linia s-a tras deja. Înfrângerea din Muntenegru este echivalentă, practic, cu încheierea acestei campanii pentru "tricolori", eliminaţi din cursa de calificare la Mondialul 2018, chiar dacă mai au de jucat cu Kazahstan şi în Danemarca.

A plecat să urmărească jucătorii

Surse de la Casa Fotbalului susţin că Daum şi Burleanu ar fi avut o discuţie pe tema viitorului echipei naţionale. Iar cei doi ar fi convenit ca selecţionerul să-şi termine contractul, adică să conducă echipa de pe bancă inclusiv la partida cu Danemarca, ultima din programul grupei.

Potrivit aceloraşi surse, ar fi exclusă orice variantă de prelungire a colaborării cu tehnicianul german. Unul dintre motivele pentru care Daum va rămâne încă o lună este şi fiindcă "este destul de dificil să găseşti un interimar, nimeni nu vrea să îşi asume răspunderea numai pentru aceste două partide. Chiar dacă nu mai au importanţă în economia grupei, ele pot cântări foarte mult pentru viitoarele preliminarii sau pentru Liga Naţiunilor".

Practic, Christoph Daum, care a plecat ieri din România, îşi va face programul deja stabilit până la convocarea lotului pentru "dubla" cu Kazahstan (5 octombrie) şi cu Danemarca (8 octombrie). El şi-a anunţat colaboratorii că va merge să îl urmărească pe Alex Maxim în acest weekend, la meciul Mainz - Leverkusen. Iar marţi va fi în tribună la Bayern - Anderlecht, în grupele Champions League, partidă în care este posibil să evolueze Chipciu şi Stanciu.

Ulterior, Daum se va deplasa şi în Belgia, pentru a viziona şi alte partide.

45.000 pe lună, dublu cu bonusuri

Referindu-se la acuzele lui Gigi Becali că "nu este posibil ca membrii Comitetului Executiv să nu cunoască ce contract are Daum", aceleaşi surse de la Casa Fotbalui au explicat: "Clauzele financiare ale înţelegerii cu Christoph Daum au fost prezentate în Comitetul Executiv, dar domnul Argăseală nu a participat la acea şedinţă. Daum are 45.000 de euro pe lună, dar şi nişte bonusuri prin care, în cazul în care ar fi calificat echipa la Mondial, ar fi ajuns să-şi dubleze aceste câştiguri. Evident, nu mai este cazul". 

"Probabil că viitorul îi va aparţine unui român. Deocamdată avem selecţioner, nu e cazul să vin interimar. Nu vânez nici postul de antrenor la națională. Eu am altă menire la FRF, să mă ocup de juniori, de viitor"Mihai Stoichiţă, director Comisia Tehnică FRF

"Trebuie să avem grijă la tipul de antrenor pentru postul de selecţioner. El va fi un asamblator, nu un creator. Nu ai timp să creezi jucători la naţională. Iei jucători formaţi, trebuie să ştii să adaptezi, să concentrezi energiile, să motivezi"Mihai Stoichiţă, director Comisia Tehnică FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Septembrie 2017, 21:15

Ar putea macar ultimele 2 meciuri sa renunte la expiratii en Chiriches, Bicfalci, Pintili si intreaga lor generatie de ratati si sa promoveze 3-4 jucatori de la U21 + un Ivan sau Rotariu. Macar sa nu-i aruncam cu capul inainte campania viitoare.

para.para
para.para  •  07 Septembrie 2017, 17:44

De urmarit nu mai are ce jucatori sa urmareasca si de ce. Interesant e sa aflam pe banii cui face aceste urmariri.

811730288915362
Constantin Luca  •  07 Septembrie 2017, 17:35

PROBABIL O CORCITURA DE NEAMT,FLAMAND,MINCINOS,LIPSIT DE BUN SIMT,CAT DESPRE BURLEANU,CINE SE ADUNA SE ASEAMANA.!!! RUSINE SA-LE FIE LA AMANDOI...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează