FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Anghel Iordănescu recunoaște după 26 de ani: „I-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 20:59

Anghel Iordănescu a discutat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre Campionatul Mondialul din 1994 și recunoaște că l-a nedreptățit pe Marius Lăcătuș. 

- Puiule, hai să ne întoarcem la un capitol frumos. Mergem direct în 1994.
- Cred că în primul rând ar trebui să-mi exprim sentimentul de satisfacție și bucurie pentru performanța extraordinară.

- Lumea spune că se putea mai mult. 
- Ovidiu, dacă o iei după ce ne doream în acel moment... În nicio clipă nu ne imaginam că puteam ajunge unde am ajuns.

- Dar nu există niciun regret după atâția ani. 
- Acela din vinovăția pe care mi-am acordat-o. În sensul că dacă eram mai inspirat făceam anumite schimbări. Chiar acum, în redacție, am vorbit cu colegii tăi și mi-au spus de unele declarații făcute de Bogdan Stelea. Evident că sunt momente pe care le regret.

- Crezi că... 
- Mai pot spune că dacă eram inspirat și puteam să-l blocăm pe fundașul dreapta suedez de la acea vreme să nu mai dea centrări în careu, altul era rezultatul final. Oricum, a fost o performanță deosebită în condițiile în care noi nu ne așteptam să ajungem acolo. Nu ne așteptam să ajungem așa de sus.

- Lumea te-a criticat că Stelea era mai potrivit decât Prunea.
- Ehh!... Ca să vă enervez pe toți, și pe tine, în primul rând, nu regret nimic. Dar sunt conștient că Stelea ar fi avut o șansă în plus la penalty-uri. Să-l fi schimbat pe finalul jocului, înainte de a ajunge la acele penalty-uri. În meciul anterior, Florin jucase foarte bine și avusese o prestație bună. Cum de altfel și Stelea în primul meci a avut o prestație bună. Amândoi meritau să joace, dar poate în acele momente de final de joc cu Suedia, poate era bine să fie Stelea...

"Nu-mi amintesc declarația lui Dan Petrescu"

- Și Dan Petrescu a spus despre meciul cu Elveția că pe banda lui dreapta n-ai asigurat pază suficientă în fața lui.
- Nu-mi amintesc declarația lui Dan Petrescu. Probabil se referea la faptul că mijlocaș dreapta era Gică Hagi, care era mai mult un atacant decât un mijlocaș care să asigure și securitatea flancului drept al lui. Totuși, trebuie luat în considerare că-i aveam la mijloc pe Lupescu, pe Gică Popescu, care înclinau mult și trebuiau să țină echilibrul în partea dreaptă. Dacă o spunea Dan Petrescu de astăzi, antrenorul, o luam în calcul. Dacă a spus-o Dan Petrescu jucătorul, chiar n-am luat-o în seamă.

- Ce alte chestiuni îți reproșezi?
- Că i-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș! Am greșit și mi-am cerut iertare, scuze... M-am bucurat enorm de mult că am simțit că chiar m-a înțeles și m-a iertat. I-am făcut cea mai mare nedreptate că nu l-am luat în Statele Unite.

URMĂREȘTE ÎNTREAGA EMISIUNE CU ANGHEL IORDĂNESCU

CITEȘTE ȘI:

Harlem Gnohere, derapaj la adresa lui Gigi Becali: „Prima dată v-am scris-o în glumă”

Gigi Becali instalează dictatura la FCSB! Ce le-a transmis jucătorilor: „Nu mai ai voie să râzi, să zâmbești! Când ajungi acasă, te bagi în pat și gata!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
iobag
iobag  •  16 Iulie 2020, 17:10
Postat de Laurentiu Ion pe 15 Iulie 2020, 21:28

Ce sa faca nea Puiu in SUA Lacatus? In locul cui sa joace? Ai jucat cu un singur atacant si cu fundu-n poarta, iar atacantul a fost Raducioiu care a jucat impecabil. Nu ajungeai nici pana la meciul cu Suedia fara Raducioiu. Deci ce sa faca Lacatus in SUA? Sa vada marele canion?

Nu prea le ai, pretenas. Lacatus si Raducioiu aveau profil diferit. Primul ar fi jucat in dreapta unde a fost un gol lasat de accidentarea lui Sabau pe toata perioada mondialului. Si chiar si trecand peste asta, cat de prost sa fii sa nu vezi ditamai nedreptatea cand l-a lasat acasa pe Lacatus ca sa-l ia pe Vladoiu care ne-a facut de ras?

10203358445722434
Laurentiu Ion  •  16 Iulie 2020, 13:56
Postat de roradu pe 16 Iulie 2020, 07:21

Omul a spus "să-l ia",nu sa si joace....

Exact. Sa-l plimbe. Sa vada si el SUA.

roradu
roradu  •  16 Iulie 2020, 07:21
Postat de Laurentiu Ion pe 15 Iulie 2020, 21:28

Ce sa faca nea Puiu in SUA Lacatus? In locul cui sa joace? Ai jucat cu un singur atacant si cu fundu-n poarta, iar atacantul a fost Raducioiu care a jucat impecabil. Nu ajungeai nici pana la meciul cu Suedia fara Raducioiu. Deci ce sa faca Lacatus in SUA? Sa vada marele canion?

Omul a spus "să-l ia",nu sa si joace....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează