NATIONALA    •   FRF

EXCLUSIV Cât costă să ai grijă de pagina de facebook a FRF și ce bani s-au aruncat pe comunicare în ultimele luni!

Articol de — Justin Gafiuc Sambata, 14 Aprilie

Actele contabile FRF detaliate pe cinci luni, octombrie 2017 - februarie 2018, arată cheltuieli federale de circa 100.000 de euro pe zona de media.Pentru Răzvan Burleanu, comunicarea a însemnat unul dintre pilonii mandatului său pe durata celor patru ani în fruntea FRF, persoană juridică de drept privat și utilitate publică. Iar date din contabilitatea federală, devenite publice în cea mai mare scurgere de informații din istoria sportului românesc, developează interesul echipei de la Casa Fotbalului pe acest segment. 

O singură cifră reieșită din documente indică aplecarea prioritară a FRF către promovare: circa 100.000 de euro cheltuiți în numai cinci luni (octombrie 2017-februarie 2018) pe servicii media! De la producție audiovideo și mentenanță social-media până la monitorizare presă și servicii foto/redactare știri, plaja acoperită de plățile federale e foarte vastă.

12.600 euro pentru broșura de campanie a lui Burleanu

Iar compania care a încasat cei mai mulți bani se numește DC Communication: 30.000 euro din relații publice și facebook. 

Urmează apoi Elit Advertising: 92.572,92 lei, aproximativ 20.200 euro. Grosul banilor, 12.600 euro, au venit din tipărirea broșurii "Raport de joc", cea care cuprinde reperele întregului mandat al lui Burleanu, folosită și împărțită în campania pentru alegerile din 18 aprilie.

În rest, Elit Advertising s-a mai ocupat de programele de meci pentru România-Kazahstan, România-Portugalia (U21) și un ghid de nutriție elaborat sub egida federală. 

De la servicii audiovideo la monitorizare presă

Pe ce s-au dus mai departe banii FRF în zona media, fără a face niciun fel de comentarii asupra lor? Gazeta vă prezintă sumele, fără a le comenta în niciun fel:

  • 16.600 euro – servicii audiovideo 
  • 14.130 euro – livestream pentru meciuri futsal sau juniori, emisiune FRF TV 
  • 3.365 euro – multicam, sistem Kiss Cam 
  • 3.000 euro – mentenanță facebook 
  • 2.900 euro – broșura "Împreună suntem fotbal"
  • 2.000 euro – monitorizare presă, servicii foto, comunicate de presă.

Inclusiv Asociația Presei Sportive, condusă de Dumitru Graur, e înscrisă pe lista cheltuielilor federale: câte 450 de lei în fiecare lună pentru cumpărarea unui pachet din revista "Sport în România", editată de APS. 

Alții 11.000 euro pe salarii 

În afara cheltuielilor reieșite din contabilitate, FRF mai plătește lunar peste 11.000 de euro net cu salariile oamenilor din departamentul de comunicare, cel mai stufos din întregul sport românesc: 8 oameni. Aceasta e o informație pe surse federale, nu face parte din cifrele descoperite în actele FRF, dar oferă tabloul complet al cheltuielilor efectuate de "administrația Burleanu" pe acest domeniu. Venitul cel mai mare îl are managerul de comunicare Răzvan Mitroi, cu un salariu lunar net de 3.500 de euro, potrivit unor insideri FRF. 

Comentarii (5 ) Adaugă comentariu

roalbastru  •  15 Aprilie 2018, 06:50

De ce vi se pare exagerat un buget de 3000 de euro mentenanță de fb? E minim 100 de euro pe luna pt o firma de împachetat fum, FRF cred că e altceva. Burleanu este omul sistemului politic, un nimic pus în funcție ca sa se poată controla de sus acest domeniu, așa este și va fi mereu, daca nu de la început, sigur pe parcurs candidatul câștigător devine omul sistemului. Peste toate astea însă, bugetele astea de media sunt normale, lucrez in domenii conexe și da bugetele sunt normale. Sunt curios daca GSP poate pune actele contabile la discreția cititorilor, ca sa putem face o comparație cu toate că banii gsp-ului sunt strict privați. Dar totuși...

skrilla  •  14 Aprilie 2018, 22:44

Postat de Valentin Bicu pe 14 Aprilie 2018, 14:51

sume perfect normale pt astfel de servicii. prefer burleanu, decat unul care apara pe platini si lumea corupta a fotbalului si i se pare normal sa cumpere ceasuri de zeci de mii de euro

Sume perfect normale? Hahahahahahahahahahahahahahaha !!! 3000E - mentenanta Facebook? Suma perfect normala? Esti haios. Aprox. 1400E media salariala a unui dept. de marketing fara absolut nici un rezultat notabil? Suma perfect normala? 3000E o brosura, e o suma perfect normala?? 3300E Kiss Cam :-)) Sunt convins ca habar nu ai ce e aia, dar pentru tine e o suma perfect normala. Ba, unii, ca tine, parca sunteti picati in cap, jur.

mateiserban  •  14 Aprilie 2018, 14:51

Razvan Burleanu chiar a fost ieri la o emisiune si a spus ca toate aceste articole si cifre pe care le da gsp sunt fara verificare, cum a fost si fara verificare cand au spus de el ca primeste nu stiu cati bani de chirie sau ca sta intr-o vila apartinand Federatiei, lucruri total neadevarate, inclusiv moderatorul Vlad Enachescu recunoscand campania anti-Burleanu si ca omul niciodata nu a locuit in alta parte decat in casa proprie. De asemenea, a explicat ca in campania personala a platit totul din banii lui personali. Gazeta continua cu aceasta campanie pro-Lupescu si pentru asta ar trebui sa ne fie rusine tuturor

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase