FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Contra i-a luat tare pe jucătorii naționalei! A impus 10 reguli stricte pentru "tricolori": amenzi pentru întârizere, eleganță vestimentară și iarbă scurtă

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2017 15:32

Pe durata dublei cu Kazahstan și Danemarca, jucătorii naționalei vor face cunoștință cu regulile și pretențiile lui Cosmin Contra.

Numirea noului selecționer al naționalei va aduce la lot și o serie de reguli pe care Contra intenționează să le pună în aplicare odată cu preluarea postului de la Daum.

1. Căpitanii nu se schimbă nonstop

"Guriță" va miza pe termen lung pe Chiricheș în postura de căpitan al reprezentativei. Preferă să ofere stabilitate pe un rol-cheie în echipă, nu să lase deschisă de la meci la meci discuția legată de banderolă.

2. Câte doi în cameră

Pune accent foarte mare pe coeziune și apropierea între jucători. Contra a fost surprins să afle că, în mandatul lui Daum, majoritatea fotbaliștilor stăteau singuri în camere. Va reveni la regula cazării jucătorilor câte doi pentru a ajuta la comunicare și la interacțiunea dintre colegi, care se văd doar cu ocazia prezenței la națională.

3. Iartă, dar nu uită

Ține enorm la disciplină, dar evită atitudinile rigide. Preferă să trateze cu înțelegere eventuale derapaje ale jucătorilor, nu e adeptul aplicării amenzilor pe bandă rulantă, ci a îndatorării fotbaliștilor pe planul implicării în echipă după vreo ieșire în decor a elevilor săi. La Petrolul, după o escapadă nocturnă cu strigături a unui grup de 4-5 oameni, în frunte cu Dore și De Lucas, a reacționat doar printr-o discuție fermă tete-a-tete, fără sancțiuni, dar cu responsabilizarea imediată a vinovaților pentru antrenamentele și partidele viitoare. Abia repetarea aceleiași greșeli e un păcat greu de acceptat. 

4. Alergic la telefoane

Contra urmează să bată în cuie un nou regulament de ordine interioară la națională. Printre puncte se va regăsi un detaliu la care ține mult: interzis cu telefoanele la masă și în autocar, pe drumul spre stadion, pentru meci sau antrenamente.

5. Iarbă scurtă

Atent la amănuntele legate de suprafața de joc: cere mereu firul scurt la iarbă și umezirea terenului cu puțin timp înainte de joc. E cadrul favorabil pentru o circulație rapidă a balonului și pentru un joc de pase.

6. Fanatic pe nutriție

Monitorizează personal meniul jucătorilor, cu recomandări dinspre preparator fizic, medic și nutriționist. Nu scapă însă nimic pe masă fără să existe un OK direct din partea lui. Fără compromisuri la dulciuri, fructe din abundență.

7. Întârzierile costă scump

Dacă e înțelegător la capitolul "nebuniilor" de fotbalist, lucrurile nu stau la fel la întârzierile față de programul stabilit. Nicio secundă peste ora limită la masă, la antrenament, la prezența în cantonament, la stingere, la conferințele de presă, la recuperare. Abaterile se plătesc de fiecare dată!

8. Joacă 4-2-3-1

Va folosi sistemul clasic pentru "naționala" României: un 4-2-3-1 pe care a mizat la mai toate formațiile pe care le-a antrenat până acum. Hoban, feblețea sa la Ploiești, va deveni, probabil, punct fix în fața apărării.

9. Eleganță și unitate vestimentară

Un singur cuvânt de ordine: apariții elegante și în vestimentație unitară pentru tot grupul. Nu are, în schimb, superstiții personale cu privire la prezențele pe banca tehnică. În ținută casual, la costum sau chiar în trening oficial, depinde de dispoziția de moment. 

10. Libertate și atenție pe rețelele sociale

Nu impune restricții jucătorilor cu privire la postările pe rețelele sociale. Interdicții, cu atât mai puțin! Dar obișnuiește să ofere sfaturi fotbaliștilor pe această temă, vine cu exemple știute din Spania sau cu momente personale mai puțin reușite în materie de prestații publice. Și așteaptă de la fotbaliști să țină cont de sugestiile lui, mai ales că, în gestionarea grupului, va lua mai degrabă apărarea unui jucător decât a unui conducător!

360.000 de euroe salariul lui Cosmin Contra la echipa națională, iar contractul său se întinde până în noiembrie 2019, cu opțiune de prelungire pentru Euro 2020 în cazul calificării

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
oricare
oricare  •  03 Octombrie 2017, 17:52
Postat de submarina pe 03 Octombrie 2017, 17:40

In caz de esec in ambele meciuri ramase i-si da demisia?

Contra e ***, se stie ca nu-l duce capul, dar sigur nu scrie "i-si". A

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

submarina
submarina  •  03 Octombrie 2017, 17:40

In caz de esec in ambele meciuri ramase i-si da demisia?

redshow
redshow  •  03 Octombrie 2017, 17:23

Macar atata ... ca antrenor este zero barat ...de categoria Daum , razvan Lucescu sau Mirel 8clase

Vezi toate comentariile (8)
Comentează