FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

EXCLUSIV Cosmin Contra, amendat de FRF! Înjurăturile costă 6.500 de euro

Articol de - Publicat luni, 11 noiembrie 2019 22:37

FRF l-a amendat pe Cosmin Contra cu 20% din salariul pe o lună ca urmare a episodului trivial de la meciul cu Norvegia, când selecționerul l-a jignit grosolan pe George Pușcaș după ratarea unui penalty.

Episodul cu injuriile adresate de selecționer lui George Pușcaș în meciul cu Norvegia îl urmărește încă pe Cosmin Contra, care și-a ieșit din fire după ce atacantul lui Reading a ratat un penalty fără să fi fost desemnat să-l execute. 

După partidă, „Guriță" și-a cerut scuze și în fața jucătorului, și la conferința de presă, și într-un filmuleț postat pe contul lui de Instagram. (Detalii AICI)

La rândul său, fotbalistul a încercat să aibă o atitudine pacifistă pentru a nu inflama și mai tare situația: „Lucrurile s-au clarificat după partidă ca între doi bărbați. Nu s-a supărat nici el pe mine, nici eu pe el. Primele zile după ratarea penalty-ului au fost dificile, era normal să apară și critici, trebuie să fii pregătit în orice moment inclusiv pentru astfel de episoade nefericite". 

I-au reproșat prejudiciile de imagine 

Surse GSP arată însă că lucrurile n-au rămas așa în relația FRF – Contra. Asta chiar dacă, la vremea respectivă, și conducerea de la Casa Fotbalului a căutat să expedieze rapid subiectul din atenția publică: „Considerăm că această ieșire a constituit o greșeală". 

Dincolo de abordarea împăciuitoare din partea tuturor celor implicați, Contra s-ar fi ales însă cu o amendă din partea FRF. 

„Plătește cu 20 la sută din salariul pe o lună", spune chiar un oficial al federației, sub protecția anonimatului.  

Cum antrenorul naționalei câștigă 32.500 de euro pe lună, înseamnă că ieșirea în decor de la întâlnirea cu Norvegia îl costă 6.500 de euro. Lui Contra i s-ar fi reproșat gestul pe circuit intern, invocându-se inclusiv prejudiciile de imagine aduse federației în urma izbucnirii la adresa lui Pușcaș. 

„Regret comportamentul meu din meciul cu Norvegia. Nu a fost la înălțimea așteptărilor unui post de selecționer. Am avut o reacție nelalocul ei, care nu-mi face plăcere. Dar tensiunea meciului era foarte mare" 
Cosmin Contra, selecționer România, 15 octombrie

„Dacă vom primi penalty și cu Suedia, va executa cel pe care-l va desemna Mister. Cel mai mult contează însă să ne impunem. Dacă batem Suedia, putem obține un punct și la Madrid”
George Pușcaș, atacant România, 10 noiembrie 

390.000 de euroe salariul anual al lui Cosmin Contra în postul de selecționer, contractul expirându-i luna viitoare

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

Vezi și:

4 ZILE PÂNĂ LA ROMÂNIA - SUEDIA // Helmuth Duckadam îl contrează pe Cosmin Contra: „Nu are voie să-l lase pe Ionuț Radu acasă!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
vasilicax
vasilicax  •  12 Noiembrie 2019, 08:55

Plateste putin trebuia sa plateasca mai mult la castigul pe cae-l ia - si nici nu a facut nimic la Nationala , consider niste bani casigati pe nedrept. Ori cum calificarea e compromisa.

xclx
xclx  •  12 Noiembrie 2019, 08:53
Postat de geogeo pe 12 Noiembrie 2019, 00:25

Ce-i drept e drept sunt bani multi, dar cu Daum erau 60.000/luna si nu bateam pe nimeni, nici macar Malta sau Feroe!

Vezi ca Daum si Contra au cam aceleasi rezultate pana acum :))))

130874067686396
Petre Puiu Natu  •  12 Noiembrie 2019, 07:37

Si jucatorul amendat!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează