FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dănuț Lupu: „Eu spun că la fotbal au fost «împăratul» Dobrin, «regele» Balaci și restul! Balaci a fost mai mare decât Hagi!”

Articol de GSP - Publicat joi, 15 octombrie 2020 10:57 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 12:06

Fostul mijlocaș al celor de la Rapid și Dinamo, Dănuț Lupu a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO. Acesta nu-l consideră "rege" pe Hagi, fiind de părere că Gică Dobrin și Ilie Balaci au fost peste el.

- Dane, multă lumea te-a considerat un "împărat" pe teren.
- Eu n-am fost "împărat", la fotbal. Eu spun că la fotbal au fost "împăratul" Dobrin, "regele" Balaci și restul. Balaci a fost nașul meu, dar la fotbal și la ce a reușit și cum juca, nașul a fost peste "regele" Hagi. Balaci a fost mai mare decât Hagi! Nașul era mult mai complex ca Hagi! Cu Balaci vorbeam de fotbal, cu nașa nu prea. În fotbal, dacă prinzi trenul și te sui în el, pleci.

- Tu ce jucător erai?
- Eu mă pot considera un jucător care a prins trenul datorită lui nea Mircea. Și în rest n-am fost înțeles sau n-am reușit eu să-i înțeleg pe ceilalți. Nea Ovidiu, eu am fost omul care chiar juca atunci când intra pe teren! Ce te interesează ce fac cu viața mea? Aici m-a câștigat nea Mircea pe mine. Nu l-a interesat niciodată ce fac în privat.

- Și chiar dacă erai apreciat în campionat, la echipa națională nu prea erai.
- Ehe, nea Ovidiu, știți cum e. Am jucat într-un meci pe Ghencea în care ne-am calificat la Campionatul Mondial și cred că la meciul ăla n-ar fi trebuit să joc. De la acel meci mi s-a tras și n-am mai fost convocat. De-atunci mai eram chemat la națională doar când nu venea "regele". Nea Ovidiu, între 1996 și 1999 am fost chemat de două ori la echipa națională când n-a venit Hagi!

- Din cauza lui?
- Eu nu spun neapărat că din cauza lui, dar altfel de ce? Când stăm în cantonament, să zicem la Săftica, echipa se face la Săftica, nu? Nu se face la stadion... Ședință de pregătire, faci echipa. Am avut un meci cu Franța, 3-1, iar eu am fost titular până la stadion. Când am ajuns la stadion s-a schimbat tactica și-am ajuns rezervă. Am și plecat atunci de la stadion!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DĂNUȚ LUPU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Tun financiar dat de Cristi Chivu! Suma fabuloasă încasată pe vila din Corbeanca: profit URIAȘ!

EXCLUSIV. Dănuț Lupu nu vede un viitor bun pentru Dinamo: „E faliment! Au minimum 1,5 milioane de euro datorii și n-au adus un euro de trei luni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (80)
gabri80el
gabri80el  •  04 Iulie 2021, 22:51
Postat de dtdr pe 16 Octombrie 2020, 00:37

Astia care au facut rege din Hagi, majoritatea nu i-au vazut jucand. Poate pe Balaci cateva meciuri, dar pe IMPARAT nu. Este rar sa vezi un jucator, care juca cu zambetul pe buze, fara incrancenare, iar pasele lui aveau o adresa precisa. Am ajuns zilele astea sa comparam un jucator cu Zidan, iar el sa se compare cu Cruyff. Asta din urma se rasuceste in mormant acum. A jucat 13 minute, a dat vreo 5 pase toate gresite. No comment !

aberezi rau de tot. Nimeni din romania nu-l poate depasi pe Hagi.Este mai mult decat un rege.Este unic in lume nu doar in Romania.

dtdr
dtdr  •  16 Octombrie 2020, 00:37

Astia care au facut rege din Hagi, majoritatea nu i-au vazut jucand. Poate pe Balaci cateva meciuri, dar pe IMPARAT nu. Este rar sa vezi un jucator, care juca cu zambetul pe buze, fara incrancenare, iar pasele lui aveau o adresa precisa. Am ajuns zilele astea sa comparam un jucator cu Zidan, iar el sa se compare cu Cruyff. Asta din urma se rasuceste in mormant acum. A jucat 13 minute, a dat vreo 5 pase toate gresite. No comment !

ion.ionescu
ion.ionescu  •  15 Octombrie 2020, 23:37

Ai dreptate dar putini inteleg ! Nu poti compara pe Baratky, Dobrin, Balaci si Hagi. Vremuri diferite, tipuri diferite de jucatori. Mananc fotbal pe paine din 1964 si va spun ca ati uitat de Lita Dumitru, care ar fi avut loc la orice mare echipa din lume !!! Cel mai complet mijlocas pe care l-a avut fotbalul romanesc vreodata. Spre deosebire de el, Dobrin si Balaci, Hagi a avut sansa sa fie transferat afara, si nu oriunde...Ce ar fi fost Dobrin, Dumitru, Balaci dupa 2 ani la Real, Barca ori Bayern M., v-ati gandit ?! Eu ii pun pe toti 5 pe acelasi piedestal...Pe plan mondial, favoritii mei sunt Cruyff si Beckembauer, au schimbat fotbalul mondial. PS. Dobrin si Balaci nu au avut norocul de Nationale tari dar au adus glorie la echipele de Club, desi au aratat clasa si la Nationala.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează
Close