FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul FRF, despre Mirel Rădoi: „La 19:00 avea meciul cu Belarus! Știți ce făcea la ora 16:00?”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 20:30 / Actualizat joi, 03 decembrie 2020 00:30

Aurel Țicleanu, fost jucător în Craiova Maxima, fotbalist în echipa națională a României, dar și antrenor de fotbal, în prezent lector în cadrul Federației Române de fotbal, a acceptat invitația de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Țicleanu vorbește despre selecționerul echipei naționale, Mirel Rădoi, și știe care sunt problemele cu care se confruntă fotbalul de la noi.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Aurică, ce părere ai tu de Mirel Rădoi?
- Este în grupa mea și am o părere foarte, foarte bună. Nu sunt de acord cu cei care spun că nu ar fi educat! Apoi, nu este deloc îngâmfat. În perioada asta, la Școala de Antrenori facem ore online și, spre cinstea lui, participă. Meciul cu Belarus a fost la ora 19:00, iar el la ora 16:00 era prezent la curs! O dovadă de respect față de colegii lui.

- Așa este.
- El a fost numit antrenor, a fost conferința de presă, după care a venit seara la un microseminar la un meci în nocturnă. El îi respectă pe cei din jurul lui. Oricum, această generație de antrenori crede că poate face orice, cum și noi visam să schimbăm lumea. Sunt tineri, cu o altă gândire. Mirel este un antrenor în care am mare încredere. Vrea să joace ofensiv, dar n-a uitat principiile.

- Bine, bine. Nu e prea devreme naționala pentru Rădoi?
- Și Platini, și Beckenbauer sau Mircea Lucescu au luat echipe când erau mai tineri decât Rădoi. Noi aveam în martie barajul cu Islanda, în vară era turneul final la Jocurile Olimpice, în toamnă era debutul în Liga Națiunilor, după care veneau preliminariile pentru Mondialul din Qatar. Ne încurca barajul, voiam să termine contractul Contra.

+10 FOTO

- Și el a spus că ați tras de el să rămână.
- Credeam că-l convingem, apoi turneul final era unul de maturitate pe care generația aceea l-ar fi trecut cu bine. După care venea Liga Națiunilor, iar Mirel era cel ce putea face trecerea.

- Din vorbe e lapte și miere, pe rezultate, nu prea...
- Rezultatele n-au cum să țină cu noi. Și rezultate vom avea când va fi țara asta sănătoasă! Fotbalul este o imagine, o oglindă a acestei societăți. Când această societate va fi și din punctul de vedere al educației, al sănătății și economic...

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU AUREL ȚICLEANU

CITEȘTE ȘI:

VIDEO ULUITOR! Abia împăcat cu fosta soție, starul lui PSG a fost prins cu o blondă superbă! Criza de nervi filmată

Probleme pentru sponsorul FRF și LPF: patronul a fost arestat pentru corupţie şi spălare de bani!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
gabri80el
gabri80el  •  03 Decembrie 2020, 07:00

Daca Aurel Țicleanu are grupa de antrenori sa nu ne mai mire de ce avem si asemenea jucatori. Cu idei invechite nu poti avansa niciodata iar la noi jucatorii sunt antrenati dupa sistemul de acum 40 de ani.asa conducatori asa jucatori si apoi ne intrebam de ce avem fotbalul pe care-l avem.

fairplayromania
fairplayromania  •  03 Decembrie 2020, 04:23

Cu 3 ore înainte de meci, spectatorii sunt in tribune, iar antrenorul spune ultimele detalii, îşi motivează jucătorii, trasează ultimele directive in funcţie e lotul adversarei.... Probabil că in pauza cursului se serveau cornuluţe si Rădoi nu putea să le rateze.

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Decembrie 2020, 03:28
Postat de manx pe 02 Decembrie 2020, 22:06

Declaratia mileniului. Inainte de un meci international, cu trei ore înainte antrenorul echipei era la scoala. Scoala de antrenori. Si lucrul asta este prezentat pozitiv. Ce respect si ce seriozitate. Incredibil. Echipa era la cursuri de barbut la ora aia? Exista o unanimitate în aprecierea lui Radoi din partea "elitei" fotbalului românesc. Un bun antrenor, dar nu are experieta. Adica nu are ce cauta antrenor la nivelul asta. A prins ceva experienta si are bagajele facute pentru ***. A antrenat FCSB si a plecat cu un mare sut. A luat echipa deja calificata de Isaila. Mai are ceva fapte de arme? Diferenta de la tineret la seniori este enorma. De la Dacia la BMW.

De acord cu tine, e de noaptea mintii ce se intampla la echipa nationala. Bine ca e lotul de jucatori atat de slab incat nici macar un antrenor adevarat nu ar reusi calificari la turnee finale, ca altfel ar fi chiar o tragedie sa-l ai pe Radoi acolo. O singura precizare, diferenta dintre nationala mica si cea mare mi se pare da intre Dacie si Lastun, nu ca intre Dacie si BMW, pentru ca totusi tricolorii mici sunt cei care merg la european.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează