FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Fostul secund al lui Christoph Daum a comentat convocarea lui Alibec la echipa națională » Care crede că e "norocul" lui Denis: "Altfel n-ar fi fost la lot"

Articol de GSP - Publicat marti, 07 noiembrie 2017 10:45

 Convocarea lui Denis Alibec la echipa națională a stârnit multe controverse. Sunt oameni care susțin că este bine că atacantul FCSB-ului a fost adus printre tricolori, însă sunt și voci care contestă alegerea lui Cosmin Contra. 

Ionuț Badea, secund în mandatul lui Christoph Daum la naționala României, a fost chestionat de GSP.RO despre convocarea lui Denis Alibec. Și el aplaudă alegerea lui Contra, însă e de părere că această convocare n-ar fi venit dacă n-ar fi fost vorba despre două partide amicale

"Având în vedere că el a trecut printr-o perioadă de căutare de sine în urma celor întâmplate cu conducerea Stelei cred că e un lucru bun că a fost convocat acum. Nu cred că este o recompensă pentru ceea ce a făcut el acum, dar e evident faptul că Denis, prin atitudinea lui, cel puțin comportamentală, arată că au fost anumite lupte care s-au dat înăuntru lui și cred că selecționerul a văzut acest lucru și l-a convocat pentru calitatea lui, pentru potențialul lui.

Cred că semnalele care i s-au dat de-a lungul timpului, începând cu Christoph Daum, care a folosit o manieră elegantă, l-au făcut să înțeleagă că nu dă suficient la potențialul pe care îl are. Semnalele au continuat cu tot ce s-a întâmplat cu el în perioada de la Steaua, așadar cred că este un lucru bun și pentru el și pentru viitorul aproiat al României această convocare.

Alibec a trecut prin momente de maturizare forțată și sper să treacă mai repede peste aceste lucruri. E un jucător cu un potențial uriaș pentru fotbalul românesc. Doar el a făcut ca acest potențial pe care îl are să nu iasă la iveală.

Nu cred că această convocare ar fi venit dacă n-am fi vorbit despre două meciuri amicale, așa cum este cazul acum. Denis trebuie să-și învețe lecția, să-și găsească echilibrul intern. Acum la Steaua și la națională i se cere altceva față de ce a fost la Astra", a zis Ionuț Badea pentru GSP.RO. 

A procedat corect Contra convocându-l pe Denis Alibec la națională?

Da, îl va ajuta pe Denis să-și recapete încrederea
Nu. Fără favoritisme la lot!

LOT ROMÂNIA

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0), Florin Niță ( FCSB, 0/0)

Fundași: Mihai Bălașa (FCSB, 1/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 51/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 30/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 22/0), Alin Toșca  (Real Betis, 9/0), Nicușor Bancu (CSU Craiova, 1/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 4/0)

Mijlocași: Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 9/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Mihai Pintilii (FCSB, 38/1), Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 29/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 17/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 31/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 16/3), Gabriel Torje (Karabukspor, 54/11), Ciprian Deac (CFR Cluj, 12/1), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 2/0), Constantin Budescu (FCSB, 6/4)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 19/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 20/6), Denis Alibec (FCSB, 7/1), George Țucudean (FC Viitorul, 1/0)

România - Turcia se joacă pe 9 noiembrie, la Cluj, de la ora 20:15. România - Olanda se dispută pe 14 noiembrie, de la ora 21:00.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
bodrin
bodrin  •  07 Noiembrie 2017, 16:05

Nu e nici bine, nici (mai) rau. Alibec va face si in meciurile ce urmeaza cam ceea ce a facut pana acum. Adica nimic sau ceva mai mult decat nimic. Mai putin decat nimic nu se poate...

814498805337502
Marius Negroiu  •  07 Noiembrie 2017, 15:27

si badea asta incearca sa convinva cu argumente de 2 lei neconvocarea lui Alibec in mandatul Daum....ce argumente are insa convocarea lui Ivan in mandatul Daum...asta poate s-o explice marele antrenor badea?

1696945423658745
Andrei Gindac  •  07 Noiembrie 2017, 13:55

Deci baietii astia au marcat impreuna 41 de goluri in viata lor (la nationala). Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează