FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV // FOTO Dorin Arcanu, laude la adresa „tricolorilor” U21: „Sunt primii români care au aruncat complexele la gunoi”

Ionuț Radu +2   FOTO
Ionuț Radu

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 10:59

Dorin Arcanu, primul antrenor de la lot al lui Ionuț Radu, prieten și confident al portarului în vârstă de 22 de ani, a făcut o radiografie a ascensiunii portarului și colegilor săi.

Ionuț Radu este una dintre piesele de susținere ale puzzle-ului ce alcătuiește surprinzătoarea selecționată Under 21 a României.

Căpitanul echipei, fotbalistul pe care Inter Milano a plătit 15 milioane de euro pentru a-l răscumpăra de la Genoa, are lângă el diverși oameni, din familie sau printre prieteni, care îi sunt aproape.

Cu sfaturi, cu o vorbă bună. Un astfel de om special, mai mult decât un fost profesor, este Dorin Arcanu.

„Dacă nu ajunge în primii 10 din Europa...”

Fostul portar al Științei și-al "stegarilor" din Brașov, Arcanu (49 de ani) este alături de familia sa în Italia, într-o vacanță, alături de familia lui Radu. Dorin este chiar antrenorul care a jucat un rol esențial în ascensiunea lui Ionuț.

"Eu l-am adus la 15 ani la selecționata Under 16 la națională, până atunci nu apăruse în circuit. Și-am observat încă de atunci, iar pe parcurs și-a dezvoltat anumite calități, că este un băiat foarte inteligent, cu un psihic bun și are acel leadership ce se caută. Ionuț este o piesă importantă a viitorului României în fotbal, nu doar acum, la tineret", a explicat Arcanu pentru Gazeta Sporturilor.

Până unde poate crește în carieră acest goalkeeper care a impresionat în ultimele luni​?

„Asta doar el și soarta vă pot răspunde. Dar e pe un drum ascendent și la cum îl știu, nu se va opri la nivelul la care este. Eu vă dezvălui o chestie pe care i-am zis-o acum ceva timp, când l-am lăsat în Italia: «Dacă tu nu ajungi în primii 10 portari din Europa ca valoare, atunci înseamnă că eu sunt idiot și-mi ard carnetul de antrenor!». Are toate calitățile pentru a ajunge mare”, a mai comentat Dorin.

„Nicio frică de Franța, Spania”

Bineînțeles, stând alături de familia lui Radu, nu pierde niciun meci de la Euro:

„Sunt bucuros să văd prima reprezentativă a României care și-a aruncat complexele la coșul de gunoi! Eu n-am jucat în viața mea la Pronosport, nu vă pot oferi pronosticuri, dar această echipă are toate atu-urile să scrie istorie. Oricum, sunt sigur că acești copii n-au frică de absolut nicio adversară, indiferent că e vorba de Franța sau Spania sau cine va mai urma”.

„Aceasta este familia noastră mare”, a spus Dorin Arcanu, în dreapta lui Ionuț Radu

„Ce l-am învățat pe Ionuț? Eu nu pot accepta să lucrez sau să ascult sfaturi de la oameni inferiori mie. Asta are și el. Este un lider într-o națională de bărbați puternici”
Dorin Arcanu

„Poate că Dumnezeu m-a ales pe mine pentru el în egală măsură în care l-a scos pe el în calea mea pentru mine”
Dorin Arcanu

195 de meciuri a strâns Arcanu în prima ligă pentru Poli Timișoara, U Craiova, Oțelul Galați, Rocar, FC Brașov și Poli Iași. Cu Știința a fost vicecampion și a câștigat o Cupă a României

De ce a plecat din FRF

Dorin Arcanu nu mai activează de mai bine de doi ani în fotbal. S-a despărțit de FRF, unde a fost la loturile de juniori, pentru a fi polițist în Brașov, orașul unde s-a stabilit!

„Tot eu am stat și-n spatele performanței de la selecționata Under 17, prima și singura de la acel nivel, care s-a calificat la un Euro. Dar am plecat de la federație, fiindcă riscam să mă stric. Ca om, ca tot. Nu vreau să deschid un subiect sensibil, țin pentru mine, nu e cazul să vorbim”, a povestit olteanul.

VEZI ȘI:

Gică Hagi, în L'Équipe, într-un material de o pagină » Declarație superbă despre Ianis: „Suntem diferiți ca joc, dar, în interior, suntem identici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caragialelutac
caragialelutac  •  24 Iunie 2019, 12:22

Generatia lui Radu este prima cu o mentalitate aproape de standardele europene fotbalistice, auzi Maxime si tu Stanciule? In nenoricirea emigrarii in masa care stapaneste Romania post revolutionara, avem acest filon de pret al romanilor nascuti sau crescuti de mici in Occident, care au invatat acolo adevaratele valori ale fotbalului de performanta. Ei vor fi locomotiva tranzitiei unei noi mentalitati ale echipelor nationale, indiferent de varsta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close