FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Gică Hagi, mesaj clar pentru șefii FRF: „Să fim cinstiți! Avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemați la echipa mare”

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 13:02 / Actualizat joi, 25 martie 2021 15:26

Gheorghe Hagi, 55 de ani, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a participat în luna decembrie, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit despre rezultatele Academiei sale din ultimii zece ani, despre implicarea în acest proiect, dar și despre eșecurile din această perioadă.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Gică Hagi s-a difuzat pentru prima dată pe 23 decembrie 2020

- Gică, cum ai descrie cei zece ani din spatele Academiei?
- Am realizat lucruri fantastice, excelente. Am făcut lucruri incredibile în această perioadă! Suntem un club și există o statistică unde suntem cel mai bun club din România, nu știu dacă și din toate timpurile, care a produs cei mai mulți jucători. Vorbim de un clasament european. Primul club din România a fost Viitorul, locul 80 în lume! E fantastic ce se întâmplă și le mulțumesc tuturor celor de acolo, pentru că nu am făcut doar eu asta.

- E clar că ți-ai sacrificat viața pentru proiectul ăsta.
- Au muncit mulți la acest proiect. Mai avem doar să dovedim și să scoatem jucători și în Europa care să confirme, pentru că în țară am reușit asta. Să fim cinstiți! Toți se uită la Viitorul și vor să ne bată! Când scrieți în ziare, mereu Academia e numărul 1. Asta e mândria noastră! Noi am produs în zece ani și pentru piața românească, dar și pentru afară. În plus noi acum avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemați la echipa mare! Noi alimentăm toate naționalele care sunt acum ale României.

- Care sunt cei mai buni trei jucători pe care i-a dat Academia?
- Eu n-o să fac niciodată clasamente și n-o să spun niciodată care sunt cei mai buni jucători dați de Viitorul. Noi avem doar jucători talentați, copii foarte buni. Noi selectăm juniori cu talent foarte mare și care vor să devină cei mai buni. Investim în acest proiect, le dăm casă, masă, școală. Plătim totul noi! Vorbim de o Academie de elită care a produs acești jucători foarte mulți.

- Ca pe vremea ta!
- Exact. Este ca un Luceafărul, pe care eu l-am trăit și cu care am crescut, doar că atunci îl făcea statul. Acum eu l-am făcut la Constanța, selectând jucătorii care voiau să vină la Constanța și în care noi îi credeam talente.

- Dar eșecuri n-au fost deloc?
- Normal că au fost și eșecuri pentru că nu suntem noi perfecți. Nu reprezentăm perfecțiunea. Eu am o vorbă. Când faci anumite lucruri important e la final să fii pe plus. Am făcut și noi greșeli, dar am reușit să devenim să fim cei mai buni pentru că nu ne-am abandonat conceptul și am mers pe ideea noastră de bază, pe care mereu am perfecționat-o și în fiecare zi am învățat ceva. Inclusiv eu! Am fost deschiși să învățăm, să fim mai buni. Mereu am vrut să progresăm.

Podiumul echipelor care trimit cei mai mulți jucători la naționalele României

  • 1. FCSB 18
  • 2. Viitorul 15
  • 3. U Craiova 7

DEZBATEREA ZILEI » Cine ar trebui să joace titular la națională: Dennis Man sau Ianis Hagi?

CITEȘTE ȘI

Din Italia, Mario Iorgulescu reclamă la CCR că i se încalcă drepturi în procesul de omor! Ce acuză

EXCLUSIV Becali a transformat-o pe FCSB într-o afacere! Vrea să forțeze un puști care câștigă 600 de lei pe lună

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
polistul68
polistul68  •  25 Martie 2021, 19:01
Postat de Tavi A'visi pe 25 Martie 2021, 15:50

Tot inceputul este greu dupa care vine rutina si greselile sunt eliminate. Bineinteles ca nu ai valoarea celor din vest deoarece si campionatul in care joaca acesti tineri este mai slabut. Calitatea si valoarea o primesti doar daca concurentul tau are calitate. Daca ai un Campionat cu Echipe ffbune atunci devi si tu mai bun pentru ca ai de unde invata si trebuie sa tragi mai tare pentru a nu fi codas.

Amice..ai dreptate pana la un punct..cand au castigat campionatul, au fost scosi , in preliminarii UCl, de o echipa din Cipru....cred....si atunci, despre ce discutam ? Campioana Romaniei, scoasa de o echipa din Cipru ? Oricat de slaba ar fi competitia, daca spui ca scoti FOTBALISTI, pai scoate fotbalisti..nu vreua sa bata pe Bayern sau Real, desii mi-ar palcea..dar sa nu confirmi cu NIMIC afara....sa ma fac inteles..modelul academiei lui Hagi e singura sansa a fotbalului romanesc...cinste lui ca a facuto de la 0, e afacerea lui, bv lui..dar sa nu se laude atata...ca afacere, e buna , se pare..ca productie fotbalistica....rezultatele nu spun asta, vorbele lui da...peste tot el are fotbalisti de nationala, fotbalisti de talie MONDIALA, nu EUROPEANA...retineti...si singurii crescuti de el, care joaca cat de cat cosntant sunt Marin, locul 17 parca in Italia, si Ianis ( atat cat joaca) locul 1 in modesta Scotie....restul ? rezerve, sau..repatrieri..uita-te acum, cati roamani joaca la Viitorul, si care e media de varsta...

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  25 Martie 2021, 18:55

Cel mai tare este Ianix.

946199078754644
Tavi A'visi  •  25 Martie 2021, 15:53
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Maradona , Hagi, Mesi, Neymar sunt sub 180cm.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează