FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Gică Popescu a catalogat dur probele de anii '70 care se dau să devii antrenor în România: ”Dacă ei nu se pricep și n-au dat niciodată cu piciorul în minge, li se pare corect!”

Popescu își închide, momentan, porțile de a deveni antrenor în România Foto: Cristi Preda
Popescu își închide, momentan, porțile de a deveni antrenor în România Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2018 08:44

GSP a publicat ieri informația că Gică Popescu a vrut să participe la examenul pentru licența A de antrenor, dar a fost șocat când a fost anunțat că trebuie să susțină niște probe vechi de peste patru decenii. Să dea gol de la mijlocul terenului sau să treacă printre jaloane cu mingea la picior pentru un timp de 30 de secunde.

"Baciul", 115 selecții la națională, fost căpitan al Barcelonei și al "tricolorilor", printre altele, a dezvăluit că a refuzat examinarea, iar ieri Dumitru Dumitriu a reacționat și a spus că el nu ar fi fost expus unor asemenea probe.

- Domnule Popescu, până la urmă, urma să fiți examinat ca toți ceilalți cursanți sau nu?
- Luni a fost examenul, iar eu duminică l-am sunat și am vorbit cu domnul Apolzan. "Mă Gică, n-am ce face, ăsta-i examenul!, mi s-a spus. "Bine, nea Dan, atunci eu nu vin! Mi se par o idioțenie și punct. Nici nu vreau să schimbi regulile pentru mine", acestea au fost discuțiile. Nea Țiți nu e informat. Ce să înțeleg greșit? S-au dat probele? S-au dat! Ce relevanță are pentru un viitor antrenor să conduci mingea printre jaloane?!

"Nu vreau favoruri"

- Poate că dumneavoastră ați fi driblat oficial examinarea, în sensul să nu o dați fiindcă ați fost fotbalist important cu selecții.
- Dar eu nu vreau să mi se facă favoruri! Eu consider că această probă e o aberație, e inutilă! Este înapoiată această gândire, e groaznică. Eu nu vorbesc acum pentru mine, ci în general, pentru viitorii antrenori. Astea sunt exerciții poate pentru juniori.

- Credeți că s-a dorit o șicanare a dumneavoastră?
- Nicidecum! Presupun că ăsta e examenul pentru toți. Însă aceste două probe sunt o idioțenie, pentru oricare, nu doar pentru mine! Nu e normal să faci reguli preferențiale. Dacă vrei să ții cont că cei care au un anumit număr de selecții și o experiență la nivelul Ligii 1 și văd fotbalul dintr-o anumită perspectivă, poți să faci ca spaniolii cu Guardiola, Luis Enrique și Lopetegui și să-i lași să facă școala în ritm intensiv.

"N-au lovit mingea în viața lor"

- Are acest detaliu vreo legătură și cu ce se întâmplă la vârful federației?
- Eu de când spun... Astfel de anomalii sunt pe toate palierele. Oamenii nu înțeleg fenomenul, nu știu! Probabil că atunci când s-au dus oamenii de la școala de antrenori și le-au spus celor de sus, din federație, despre aceste probe, acestora din urmă li s-au părut corecte. Dacă ei nu se pricep și n-au dat niciodată cu piciorul în minge, lor li se pare corect! N-au experiență, n-au lovit mingea în viața lor! Păi, dacă veneau la mine cu astea, i-aș fi dat afară direct! Poate că există un om de 60 de ani care a studiat și vrea să se facă antrenor, crezi că face jaloanele sau dă de la 35 de metri? Sau dacă are piciorul rupt cum dă de la distanța aia?

47 de candidați au prezentat dosare pentru a susține examenul de admitere pentru licența A UEFA. 5 n-au fost admiși la examen din cauza dosarului incomplet, printre ei fiind și Mirel Rădoi

"Ce se întâmplă dacă unul are fractură la picior și nu poate da la poartă? Dumnezeule, e incredibil! Nu are dreptul să se mai facă antrenor, nu? Condusul mingii printre jaloane și trasul la poartă de la 35 de metri n-au nicio relevanță cu meseria de antrenor"
Gică Popescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
gabri80el
gabri80el  •  24 Februarie 2018, 15:01

probabil ca cei care comenteaza aici nu au mai mult de 20 de ani si au un nivel de *** foarte ridicat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabri80el
gabri80el  •  24 Februarie 2018, 14:59
Postat de Nedelcu Dan pe 24 Februarie 2018, 09:01

Penalul doreste conditii speciale, asa cum a avut in puscarie...el e vedeta, nu da examenul ca toata lumea! De ce ti-e frica, Gheorghe? S-ar putea sa vada lumea cit de rudimentar ai fost? Stiu, ai fost fundas...daca era proba de ruperi de oase ieseai primul. Dar daca as fi organizat eu acel examen, as mai fi pus o proba eliminatorie: Etica. Si atunci nu mai aveai dreptul de a te gindi macar sa ajungi antrenor!

Doamne cat de prost poti sa fii :)))).Daca si asta-i penal ,lasa ca Gaman , Gardos sau alte specimene sunt valori :))))).Ma uit aici si imi dau seama ca nivelul fotbalului nu tine doar de cei care se afla pe teren dar si de *** ca tine.Cu tot respectul , dar numai un om care nu a facut nimic in viata asta vine sa comenteze asemenea aberatii.Si culmea este ca sunteti cu zecile de mii.Mi-e scarba de asemenea oameni iar tara este in mocirla din cauza unora ca voi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  24 Februarie 2018, 14:44
Postat de Soos Vilmos pe 24 Februarie 2018, 13:39

Pentru el care a dat cu piciorul in minge se pare ca este mult prea greu sa suteze de la mijlocul terenului sau sa faca un mic slalom printre jaloane. O fi vorba de Gica Popescu cel atit de ridicat in slavi ??

Iti recomand sa citesti articolul cap-coada si sa faci apoi un exercitiu de gandire.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează