FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Înțelegere unică între selecționerul Contra și un internațional român: "Vii la națională doar când vrei tu!" :O

Radu a împlinit 31 de ani pe 22 octombrie Foto: Alex Nicodim
Radu a împlinit 31 de ani pe 22 octombrie Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 09:00

Cosmin Contra va merge peste două săptămâni la Roma ca să negocieze cu Ștefan Radu. Îi oferă o înțelegere unică: să răspundă convocărilor doar la meciurile importante din preliminarii, nu la toate.

Naționala poate să realizeze o achiziție pentru Liga Națiunilor și pentru preliminariile clasice ale Campionatului European din 2020. E vorba despre Ștefan Radu. Din nou despre Ștefan Radu, fundașul de care s-au rugat Victor Pițurcă, Răzvan Lucescu, Răzvan Burleanu.

A avut probleme medicale

Contra crede că el are șanse mai mari să-l convingă pe apărătorul de la Lazio să îmbrace din nou tricoul României. "Am fost colegi, acesta e un motiv în plus să sper că-l pot readuce la națională. Voi avea o discuție cu el, am în minte o propunere", a spus selecționerul la DigiSport. Ce conține propunerea?

Cosmin îi va oferi lui Radu posibilitatea să participe doar la o parte, cele mai importante, dintre partidele preliminare Euro 2020, nu la toate. E o excepție importantă, întrucât problemele medicale au constituit un motiv pentru care ex-dinamovistul s-a retras din prima reprezentativă.

El a suferit și la Lazio din cauza accidentărilor destul de dese și de serioase, retragerea dintre tricolori urmărind și să reducă numărul meciurilor și, implicit, riscul de noi leziuni. Din cauze medicale, Ștefan nu a disputat în niciun sezon 30 de jocuri în Serie A, chiar dacă a fost considerat un om important al biancocelestilor, cărora le-a fost și căpitan.

Se supără ceilalți?

Oferta este însă ciudată. L-ar face pe Radu unic, din moment ce niciun jucător român n-a mai avut ocazia asta, să participe doar la unele întâlniri și să fie odihnit în rest.

Contra e dispus să facă o excepție pentru el deoarece îl consideră o "achiziție" importantă față de preliminariile trecute. Simpla propunere de revenire la lot i-a mai fost transmisă lui Fane.

El a repetat în permanență că nu e interesat. Recent, după ce Contra și Mutu anunțaseră că doresc o discuție cu Radu, fundașul a confirmat într-o convorbire cu Ovidiu Ioanițoaia: "Îl aștept pe Cosmin la Roma, la o cafea. La națională nu revin, sunt destui tineri care pot să joace".

El are contract cu lazialii până în 2020. S-a retras de la națională tocmai ca să se dedice carierei din Italia. Contra caută să-l readucă fără să-i afecteze planul de la club, însă nimeni nu a mai beneficiat de un astfel de compromis. Vor accepta restul tricolorilor statutul preferențial pe care l-ar avea Radu?

Care i-ar fi concurenții

Radu joacă la Lazio fundaș central într-o apărare din trei, într-un sistem 3-5-1-1. La națională nu există postul lui, întrucât Contra folosește patru apărători. Ar putea fi fundaș stânga sau stoper în sistemul tricolorilor. Pe stânga, l-ar înlocui pe Cristi Ganea, de la Viitorul, sau pe Latovlevici, de la Galatasaray. Ei sunt primii pe post în acest moment. În centru e Chiricheș, rezervă la Napoli, mai e Dragoș Grigore, din Qatar. Plus Săpunaru, rezervă la Kayseri, Toșca, tot rezervă și el, la Betis. Variante ca stoperi, deci concurenți pentru Radu, ar mai fi Bălașa, Găman, Moți.

Face 10 ani și aproape 300 de meciuri

Radu joacă pentru Lazio din ianuarie 2008. A fost achiziționat de la Dinamo după dubla manșă dintre "câini" și italieni din play-offul Champions League, 1-1 la Roma și 1-3 la București. Inițial împrumutat 6 luni, românul a convins și a fost cumpărat. A adunat până acum 231 de meciuri pentru Lazio doar în campionat. Anul viitor, în februarie, va împlini un deceniu la Lazio și se va apropia de 300 de partide disputate în Serie A. Crescut de Dinamo, Radu a jucat 61 de meciuri pentru roș-albi în Liga 1 și a marcat un gol. A făcut parte din echipa care a câștigat cel mai recent titlu din istoria grupării din Ștefan cel Mare, în 2007, cu Mircea Rednic antrenor. Contra va merge la Roma după amicalele cu Olanda și cu Turcia, în weekendul în care Lazio are programat derby-ul Capitalei.

1.400.000 €câștigă anual Radu din contractul cu Lazio

5.400.000 €a plătit Lazio pe Radu: 900.000€ împrumutul pe 6 luni, plus 4,5 milioane E transferul definitiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
brandremist
brandremist  •  06 Noiembrie 2017, 20:22

Asta e o aberație marca înregistrată "Guriță". Ștefan Radu a spus clar și răspicat că n-o să vină la Națională indiferent de context și nu de ieri de azi ci de câțiva ani tot declară omul acest lucru. Așa că Guriță nu face decât să își pună vestiarul în cap în stilu-i caracteristic. Pe Stoian n-a putut să îl ia nici într-un amical deși are 75 de meciuri în Serie A în schimb i-a remarcat numaidecât pe minunații de Torje și Grozav. De Hanca ce să mai zic? Dar de Alibec, atacantul cu multe kg și zero goluri? Dar Lobonț care ține locul cuiva pentru că face atmosferă (serios mai e convocat cineva într-o țară normală pe motiv că face atmosferă!?) Iar fundașul dreapta unde e, de ce n-a adus niciunul? Sau se bazează pe Săpunaru acest jucător care se pricepe la toate și nu face nimic bun?

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  06 Noiembrie 2017, 18:47

Incerc sa ma incadrez in spatiu: Contra nu e antrenor si se va vedea asta curand. Ce face el acum au incercat toti antrenorii dinaintea lui deci nu e de blamat. Ca el va uza de o smecherie care spera el ca il va convinge pe Radu, e de laudat! Iar Radu e peste tot ce are fotbalul romanesc la ora asta si Contra stie asta si incearca sa-si faca viata mai usoara aducandu-l la lot. Simplu de tot! Radu e printre extrem de putinii jucatori care s-au dus la o echipa din vest si nu s-a intors acasa dupa 1 an. Si s-ar putea sa fie cel mai longeviv la aceeasi echipa. Si e acolo pentru ca e bun altfel Lazio, o echipa care poate avea aproape orice jucator, nu l-ar tine acolo. Cand nu ai alternative incerci absolut tot ce poti. Nu e normal sa joace un jucator tanar daca nu e bun doar pentru ca vrei tu sa intineresti echipa. Daca nu e bun acum nu va fi nici peste 5 ani. Cand se vor naste valori, vor juca de la 16 ani, ca Hagi. Altfel joci cu ce ai daca vrei rezultate. Noi tot intinerim echipa de vreo 15 ani incoace si nimic. Poate sunt nebun dar decat sa joc cu atacanti de duzina care nu stiu sa dea gol mai bine ma risc o repriza cu Daniel Niculae. Si da, nu sunt antrenor dar sunt suporter, infinit mai important decat toti jucatorii de pe teren. Pentru ca fara noi, suporterii de peste tot, alde Messi si Ronaldo si-ar lua salariul minim pe economie in Spania!!! La final am sa spun ca urasc cliseele tembele: ca romanii nu pot ataca sau ca galbenul e culoarea care le place cel mai mult.

fibra
fibra  •  06 Noiembrie 2017, 17:55

Cei mai buni jucători ai naționalelor sunt supărați când sunt odihniți de selecționeri la anumite meciuri amicale.Neprețuitul ăsta a spus că nu mai poate rezista fizic și la club și la națională. Atunci de ce va *** cu tot felul de aberații? De ce sa nu vină când vrea luminația sa la un meci și să joace 20 de minute.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează