FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, DUMINICĂ, 26 MARTIE, 21:45, TVR 1, GSP.RO

EXCLUSIV Interviu emoționant cu Dorinel Munteanu despre cel mai mare regret din carieră: "Acel corner nenorocit mi-a mâncat zilele"

FOTO: GAZETA SPORTURILOR
FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2017 09:52

Dorinel Munteanu, 48 de ani, a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce impact are Danemarca în propriile trăiri și face o incursiune în trecut, demontând acuzele aduse lui după "dubla" cu nordicii din 2003.

 - Domnule Munteanu, ce așteptări trebuie să avem pentru duelul cu danezii?

- Este ultima șansă să mai sperăm la Mondiale. Dacă învingem, avem posibilitatea să prindem locul 2, cel puțin. Perspective sunt să învingem, eu cred că noi ar trebui să ne considerăm favoriți duminică, sper ca și băieții să conștientizeze acest aspect

 - Cum ar trebui să jucăm?

În primul rând, băieții să se trezească, avem mai multe atuuri să învingem decât la începutul campaniei, nu ne putem văita că n-avem jocuri în picioare, iar selecția chiar a fost făcută cum trebuie, acesta fiind un aspect foarte pozitiv. Sunt toți cei care meritau să fie. Mai este și publicul de pe Cluj Arena, care va fi al 12-lea jucător. Trebuie tratate cu atenție momentele-cheie, gen să nu mai ratăm penalty, cum a fost cu Muntenegru.

-Ce jucător poate fi providențial la noi?

- Toți din primul "11" au meciuri importante în picioare, oricine de la mijloc în sus poate face diferența. Stanciu, Budescu, Chipciu, Keșeru, Alibec, Săpunaru la o lovitură liberă, oricine poate marca. Domnul Daum are de unde alege.

-S-a pierdut o generație puternică prin eșecul cu danezii din 2003? Erau Mutu, Lobonț, Chivu, Raț, Pancu, Bratu, pe lângă dumneavoastră, care ar fi putut concura cu Generația de Aur.

Era o generație foarte bună, dar ghinionistă. Și cei de acum au nevoie de șansă, pe lângă faptul că trebuie să joace fotbal și să aibă atitudine. Dacă lasă timpul să treacă, n-au rezolvat nimic! Atunci, eram în plin avânt, dacă ar fi fost continuitate după Europeanul din 2000, ar fi putut fi o generație de excepție. Dacă tot ratezi calificări, cum s-a întâmplat, se duce spiritul.

- Să ne amintim de "dubla" cu nordicii din 2003...
- Vreți să duceți discuția spre acel corner, nu? Mă așteptam la asta. Oricând se vorbește de confruntări cu Danemarca se aduce aminte doar de cornerul ăla nenorocit. 

Am repetat în minte, obsedant, de mii de ori acel corner blestemat, care mi-a mâncat zilele. Lumea a uitat cu acea fază tot ceea ce am făcut bun în fotbal. M-a deranjat și încă mă deranjează că sunt luat peste picior de la acel moment. Jocul trebuia să se termine de mult, cei ce știu fotbal au idee la ce mă refer. S-a ratat într-o veselie. Bine, și portarul Sorensen a făcut minuni. Referitor la acel corner am dat minge lungă, au recuperat ei, dar au mai trecut două minute, măcar un minut și 40 de secunde, până când au dat danezii gol. Și a mai ieșit și mingea afară, de două ori, până la gol. Și-atunci de ce se aruncă totul pe mine? Sunt un om cu experiență, am luat eu totul pe mine, dar n-am fost principalul vinovat de eșec, OK?

Interviul integral cu Dorinel Munteanu poate fi citit în variantă tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală.

Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

Becali inventează o nouă ofertă: le promite transferul fotbaliștilor. "Dacă o bați pe Viitorul, te iau la Steaua"

EXCLUSIV Scandalos! Gazeta a aflat ce a făcut Tamaș după "roșul" prostesc cu Viitorul » Informațiile au ajuns și la urechile lui Becali

Mergeți pe mâna noastră! Cele mai bune pariuri din preliminariile CM 2018

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
papuravoda
papuravoda  •  24 Martie 2017, 12:31

Adevarul e ca nici prin cap nu mi-a trecut atunci ca la respectivul corner n-o sa incercam sa tinem cat mai mult de minge. Personal am ramas surprins de modul cum s-a executat. Din acest punct de vedere Dorinel e vinovat fiindca nu si-a pastrat cumpatul si luciditatea. De ce? Cine stie!... Insa, vinovat de pierderea calificarii e mult spus, chiar daca sansele noastre ar fi crescut considerabil. Cei mai patimasi pot spune si asta. Lucrul care m-a frapat e ca, din spusele lui, n-a putut trece peste acea faza - si asta imi ridica mari semne de intrebare in privinta unor anumite calitati de antrenor,

maistor_kokir
maistor_kokir  •  24 Martie 2017, 11:24

dorinel are dreptate partial, doar o data a mai iesit mingea afara,dupa acel corner, lumea se leaga de greselile facute cu creierul mai mult decat cele de executie a unei lovituri cu piciorul ... uitandu-me pe reluari, nu pot sa nu remarc "geniul" generalului , care in min 92 , il scoate pe Mutu, care alearga in sprint la schimbare, mai mult sa-i reproseze antrenorului ca a fost schimbat ... iar la golul egalizator, Soava (cel care-l inlocuise pe Mutu) face greseala de marcaj, marcheaza jucatorul lui Radoi, si-si lasa liber propiul jucator, care marcheaza. Se poate mai apoi observa, imediat dupa terminarea partidei, cum Iordanescu ii reproseaza jucatorului rapidist , la acea vreme, aratandu-i cu degetele eroarea comisa ...

dubluv
dubluv  •  24 Martie 2017, 10:50

in afara de presa sportiva, nimeni nu l-a considerat vinovat pe Munteanu pentru necalificare. Adevarul este ca aveam o echipa mediocra, undeva la limita calificarii la turneele finale. S-a intamplat sa nu ne calificam. Ei, si? Daca ne calificam, ne-am fi facut de ras ca la ultimele turnee finale unde am participat (1996, 1998, 2008, 2008, 2016). Munteanu e un jucator important al nationalei noastre, daca l-am judeca pe el dupa acel corner ar trebui sa-l judecam si pe Hagi pentru acea simulare penibila din ultimul sau meci la nationala.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează