FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BELGIA U21, JOI, ORA 19:00, PROX

EXCLUSIV Ionuț Radu, dezvăluiri în premieră despre calificarea naționalei U21: "Discursurile sunt pregătite, dar și improvizez" + secretul pe care îl poartă la orice meci

Articol de GSP - Publicat marti, 13 noiembrie 2018 21:48

Ionuț Radu, 21 de ani, este liderul naționalei U21. Explică pas cu pas cum a reușit România calificarea la Euro 2019, dar și cum a fost întâlnirea cu Ronaldo, în singurul meci pe care Juventus nu l-a câștigat în acest sezon de Serie A. 

- Ionuț, ce simți acum, când te gândești la calificarea la Euro 2019 și la bucuria de după meci?
- Nu cred că văd lucrurile diferit față de cum eram atunci, imediat după meci. Sunt foarte bucuros că mergem la Euro 2019 și sunt mândru pentru că această performanță va rezista în timp, în istoria naționalei. Am scris o pagină de istorie, una care pentru noi poate reprezenta mult în viitor, dar și pentru fotbalul românesc.

- A rămas discursul pe care l-ai avut în vestiar, care a avut un impact major în media și pe rețelele de socializare.
- Da, am auzit și asta, că a strâns multe aprecieri, distribuiri. Nu știu ce să zic. Sunt fericit că oamenii au înțeles ce grup formăm noi acolo, că putem să ajungem în top, să ne batem cu cele mai mari naționale ale lumii.

- Îți pregătești speechurile?
- Da, de cele mai multe ori le fac cu o seară înainte, dar în timpul discursurilor mai improvizez, spun lucruri care nu erau în plan, dar care cred eu că se potrivesc și pot avea impact.

8.000.000 € i-a plătit Genoa lui Inter pentru transferul românului

"Părinții mei au plâns"

- Care au fost reacțiile din zilele de după victorie?
- Am primit multe mesaje după calificare. Mă bucur și acum când mă uit pe imagini și văd atâția oameni bucuroși. Românii simt fotbalul, iar o astfel de bucurie chiar cred că e importantă pentru ei.

- E vreun mesaj care te-a impresionat?
- Cel mai important mesaj cred că a fost de la părinții mei, care au plâns de bucurie. M-am emoționat când i-am văzut.

- Ce le lipsește jucătorilor români de nu reușesc în străinătate?
- Mi-e greu să spun. Părerea mea e că atunci când pleci în străinătate trebuie să îți dai seama de ce ai plecat. Nu să-ți pară rău, ci să ai o dorință mare de a-ți îndeplini visele.

- Pentru tine lucrurile merg bine, de curând ai jucat împotriva lui Juventus, cum a fost?
- Pff, îți dai seama, un vis împlinit. Păi, îmi aduc aminte că acum ceva timp jucam pe stradă și toți se vedeau Ronaldo. Strigam, Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo șut și gooool. Și acum am ajuns să îi apăr șuturile. Mă bucur că am făcut un meci chiar bun împotriva lui Juventus. Suntem singurii care i-am încurcat. Iar întâlnirea cu Ronaldo a fost ceva ce nu pot descrie sau să rezum în câteva cuvinte.
soccer juventus ronaldo playing against genoa

- Cum e la Genoa?
- Mă simt extraordinar aici. M-am acomodat repede cu orașul, cu fanii, cu echipa. Cu tot ce se putea. Nu a fost grea acomodarea, sunt de ceva timp în Italia. Este o mândrie să joc la Genoa.

- Vreau să-ți pun o întrebare delicată, sper să vrei să vorbești.
- Bănuiesc despre ce subiect e vorba.
- Ai acel tricou cu chipul surorii tale care a murit, îl mai porți cu tine?
- De la 17 ani am acel tricou și nu îmi lipsește la niciun meci. Îl voi purta cu mine toată cariera. Nu-l voi arăta nimănui, îl țin pentru mine. La început îl purtam pe sub tricoul de portar, acum îl iau cu mine, îl am în plasă. Așa o am lângă mine mereu.

- Care sunt planurile tale pentru viitor?
- O să continuu să muncesc, vreau să dau în fiecare zi tot ce am mai bun. După, sunt sigur că voi avea rezultate bune. Euro este cea mai importantă rampă pentru toți jucătorii. Avem o șansă uriașă de a scrie istorie și de a ne afirma, să devenim cineva în fotbalul mondial. Trebuie să mergem la Euro conștienți de toate aceste lucruri. Să luptăm de la egal la egal cu toți.

"Meciul cu Napoli a fost special, ca și cel cu Juventus. Acum 8 ani am fost copil de mingi la Steaua - Napoli 3-3 și am văzut acel gol magnific al lui Hamsik. Acum am ajuns să joc împotriva lui, e ceva unic" Ionuț Radu

5.000.000 €este cota pe transfermarkt a lui Ionuț Radu

8 meciuria adunat Radu la Genoa în Serie A

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2018, 10:36

Alt tanar, de asta data roman, cu mintea la el. Bravo.

marius.bxl
marius.bxl  •  13 Noiembrie 2018, 23:43

Liderul care se ascunde si cere protectie in spatele puscas care este un pic masiv. Haidi uai ca la vaslui

Vezi toate comentariile (2)
Comentează