FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

EXCLUSIV „Kaiserul” Răzgândescu, înapoi la căldurică » Ionuț Lupescu a revenit la UEFA, deși a promis că nu se întoarce indiferent de rezultatul alegerilor FRF!

Articol de , - Publicat vineri, 08 martie 2019 23:00

„Kaiserul” Ionuț Lupescu (50 de ani) a acceptat să revină și să lucreze pentru UEFA, forul de la Nyon, dar nu mai este director tehnic, ca până în februarie 2018, ci se ocupă de un proiect pe partea tehnică cu alte confederații.

Ionuț Lupescu lucrează din nou pentru UEFA. La un an de când și-a dat demisia, pentru a candida la alegerile Federației Române de Fotbal, Kaiserul a revenit oficial în structura forului continental.

Nu însă pe postul pe care a activat până în februarie 2018, și anume director tehnic. Practic, avea în subordine tot ceea ce înseamnă departament tehnic, al antrenorilor. 

În urmă cu câteva luni, Florin Prunea, prietenul său, anunțase că „Lupescu a revenit la UEFA pe poziția pe care a avut-o înainte”, însă Lupescu, contactat ieri de Gazeta Sporturilor, a confirmat că a revenit la UEFA, dar nu pe același post.

„Am semnat un alt contract și mă ocup de un proiect nou. E vorba despre o colaborare pe care UEFA o are cu alte confederații. Acestea au cerut sprijin din partea UEFA pe parte tehnică și mi s-a oferit mie acest proiect, iar eu am acceptat”, a declarat Lupescu, care însă a refuzat orice detalii despre durată și remunerație:

”Chiar nu pot să vă ofer nicio informație în acest sens, dar e un contract normal, v-am explicat, un proiect nou pentru UEFA”.

Lupescu a fost deja la o acțiune în America de Sud

Lupescu a și bifat prima acțiune în noua postură. A fost într-o deplasare în America de Sud, unde a condus o întrunire în care subiectul a fost colaborarea și dezvoltarea pe partea tehnică dintre UEFA și CONMEBOL, care conține 10 federații de fotbal: Brazilia, Argentina, Uruguay, Columbia, Chile, Paraguay, Peru, Ecuador, Bolivia și Venezuela. 

Lupescu: „Nu mă întorc la UEFA, indiferent de rezultatul alegerilor”

În aprilie 2018, cu câteva zile înainte de scrutinul de la FRF, Răzvan Burleanu l-a acuzat pe Lupescu că a mințit atunci când a susținut că și-a dat demisia de la UEFA și că, de fapt, doar și-ar fi suspendat activitatea pe perioada în care candidează, iar dacă nu va ieși președintele FRF, atunci va reveni la Nyon.

Replica lui Lupescu la acel moment a fost una extrem de dură:

„Ca de obicei, aşa-zisele dezvăluiri bine împachetate, într-un stil politic de anii '50, ale preşedintelui FRF nu sunt altceva decât minciuni prin omisiune. Reconfirm şi pe această cale că nu mă voi întoarce la UEFA, indiferent de rezultatul alegerilor din 18 aprilie, pentru că ceea ce am spus în această campanie a fost sută la sută adevărat. Din nefericire pentru tânărul cu zero rezultate în fruntea FRF, toate aceste tactici ieftine de manipulare conştientă şi cinică a opiniei publice nu îl vor ajuta să mai câştige încă un mandat. Dânsul nu va pleca prin demisie de la FRF, ci prin vot, încă după primul tur”.

  

6 ani și jumătate a lucrat Lupescu pentru UEFA până să candideze la președinția FRF

74 de selecții are Lupescu în națională, pentru care a jucat între 1988 și 2000 și a bifat două Mondiale și două Europene

Parcursul lui Lupescu în fotbal

parcurs

„Am avut discuţii cu cluburi din străinătate. Am avut oferte să mă duc şi în America, un proiect foarte frumos, dar nu vreau să trăiesc în America"Ionuț Lupescu, în ianuarie 2019

Prunea, acuzații grave: „FRF a cumpărat voturi!”

Invitat ieri dimineață la GSP Live, fostul internațional Florin Prunea a lansat acuzații extreme la adresa actualei administrații de la Casa Fotbalului cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile pentru președinția FRF, din aprilie 2018.

"Lupescu a pierdut alegerile pentru că n-a vrut să dea bani! FRF și Burleanu au cheltuit mulți bani, chiar și cu o seară înainte de algeri. S-au dat mulți bani cu o seară înainte de vot, s-au dat milioane de euro chiar acolo, la hotelul la care a avut loc dineul. Voturile s-au cumpărat pe bani. S-au dat și bani în mod personal. De asta a pierdut Lupescu alegerile, pentru că a avut o campanie corectă", a spus Florin Prunea. 

Voturile de la alegerile din aprilie 2018

voturi 

Ce fac azi cei din echipa lui Lupescu, de acum un an

ce fac

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
sorex7586
sorex7586  •  09 Martie 2019, 16:11

Va duce si pe voi capul ca, totusi, e vorba de alta gasca-n alta traista? Care "Razgandescu"? Omu' a raspuns punctual unei acuzatii ca s-a suspendat si, in caz ca pierde, revine imediat pe aceeasi pozitie. A stat 1 an(!) pe bara si a primit o oferta noua, fara legatura cu ce a fost inainte... ce vreti sa nu mai munceasca in viata lui la UEFA?! Ori sa stea fara loc de munca? Voi realizati ce debitati, ziaristii lu' peste?!

christiano0
christiano0  •  09 Martie 2019, 15:08

A mai fost unul care a spus ca ia primul avion spre America daca iese Burleanu si tot îi vãd mutra sãptãmânal prin studiouri de “analizã fotbalisticã”. Asa cã ce vã mai mirã...cuvântul se dã pânã la prima intersectie :(

doze
doze  •  09 Martie 2019, 12:45

nimic surprinzator, increderea in lupescu era oricum scazuta, din momentul in care s-a asociat cu ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează