FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Mircea Rădulescu: „Dacă zici Cosmin Contra, zici înjurătura către Pușcaș și umilința cu Suedia”

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 16:29

Mircea Rădulescu, 78 de ani, fost șef al Școlii de Antrenori și selecționer al României între 1990 și 1992, explică argumentele pentru care FRF „nu-și va asuma riscul de a-l ține pe Contra și la barajul de Liga Națiunilor". 

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă AZI, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

- Domnule Rădulescu, dacă ați fi în Comisia Tehnică a FRF, de care parte v-ați plasa în dilema: să rămână sau nu Cosmin Contra și pentru barajul de Liga Națiunilor?
- FRF nu cred că își va asuma acest risc imens de a merge tot cu Contra!

- De ce risc?
- Fiindcă dacă îl lasă pe Contra și nu se va obține calificarea , atunci nimeni nu va ierta FRF. Practic, ar fi varianta cea mai păguboasă pentru cei de acolo fiindcă lumea va rămâne cu impresia că federalii n-au făcut nimic în plus, față de axceste preliminarii eșuate, pentru a câștiga play-off-ul de Liga Națiunilor. 

- Dar barajul se poate pierde și cu un alt antrenor, nu?
- Evident, doar că în acest caz, opinia publică va gândi de genul măcar FRF a încercat altceva, a adus un alt antrenor. Cred că ar fi o variantă mai suportabilă pentru cei de la Casa Fotbalului. 

- Pe Contra cum îl evaluați?
- Când zici Contra, spui înjurătura la adresa lui Pușcaș și prestația umilitoare a României din meciul cu Suedia! Cred că numărul celor care îl contestă s-a dublat, dacă nu chiar s-a triplat după episodul cu înjurăturile. Apoi, meciul cu Suedia a adus o ruptură și mai mare între el și oamenii care mai cred în el. 

- A fost apărat de multă lume în cazul Pușcaș!
- Am văzut și eu și am rămas blocat. Unii au zis așa e la fotbal, se mai înjură. După ce că stăm atât de prost cu educația în România, acum mai venim și mai promovăm și lipsa culturii. Mi se pare de neacceptat așa ceva. 

- Dar chiar și Pușcaș i-a acceptat scuzele!
- Da, formal, așa de suprafață. Credeți-mă, el și familia lui nu cred că vor uita prea curând. Mă pot gândit și eu, de exemplu, că randamentul scăzut al lui în meciul cu Suedia a fost influențat de acea înjurătură? Mă pot gândi!

- În concluzie ...
- În concluzie, aveam așteptări mai mari de la Contra fiindcă l-am avut elev la Școala de Antrenori și prezenta multe dintre calitățile necesare pentru a ajunge antrenor de nivel înalt. Din păcate, în această campanie a făcut greșeli. În afara acelei înjurături, a comis erori în pregătirea jocurilor, în selecție, de-asta spun că FRF și-ar asuma un rism imens să-l lase și pentru baraj.

VIDEO PREVIEW SPANIA-ROMÂNIA

Citește și:

VIDEO EXCLUSIV Pe cine vede Sabău ca motorul naționalei: „Poate să fie un lider, e implicat și fizic, și mental!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  18 Noiembrie 2019, 20:38

Cine e Puscas ? In comparatie cu , Contra (jucator) este zero tramvaiul 32 impins la maxim de frf sclavi lui Vizer

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  18 Noiembrie 2019, 18:53

Poate merge Radulescu de selectioner si ne arata meserie! Calificare la baraj si vreo doua finale, una la CE si una la CM.

946199078754644
Tavi A'visi  •  18 Noiembrie 2019, 18:51
Postat de pigforever pe 18 Noiembrie 2019, 17:57

Transylvania : 100.000 km2 Elvetia: 41.000 km2 Haideti cu toti sa devenim o Elvetie estica ! Avem Aur avem de toate ce ne trebuie sa devenim bogati ! Avem resurse umane, culturale ! Limbi si culture diferite !

Degeaba ai de toate Prietene cand Creierul lipseste!...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează