FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN 3-1

EXCLUSIV Misterul din vestiar » Contra a dezvăluit momentul care i-a impresionat pe jucătorii României înainte de meciul contra Kazahstanului

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 15:08

Cosmin Contra, selecționerul României, a povestit pentru Gazetă ce episod din cariera internațională a folosit în discursul motivațional dinaintea debutului pe banca "naționalei", în meciul contra Kazahstanului, 3-1.

Victoria cu Kazahstan, repurtată joi seara la Ploiești, a readus printre argumentele invocate de jucători aceeași temă: motivația. Iar Chipciu a venit chiar cu un misterios exemplu: "De Contra mi-a plăcut mult de când era la Dinamo, pentru că am văzut un entuziasm în jocul lor, mai ales în meciurile contra Stelei. Asta am și găsit: un antrenor cu entuziasm, care ne-a transmis puține lucruri, dar ne-au intrat bine în cap. Pe mine personal m-a emoționat pentru că ne-a spus, înainte de meci, o poveste personală în care m-am regăsit. M-a atins foarte mult, dar nu pot oferi mai multe detalii".

"Convocat când eram retras și fără echipă"

Selecționerul a acceptat însă pentru Gazetă să dezvăluie momentul care i-a impresionat pe jucători: "Nu e nimic ieșit din comun. Doar le-am povestit când am revenit la națională, convocat de Răzvan Lucescu într-un context în care mă retrăsesem de la lot și-mi încheiasem angajamentul cu Poli Timișoara. Eram fără echipă, iar selecționerul de atunci m-a chemat fiindcă erau mari probleme de lot. Le-am explicat că nu există nimic mai frumos decât să joci în tricoul reprezentativei. Să faci toate eforturile să ai atitudine și dorință de a evolua pentru România, așa cum s-a și întâmplat cu echipa la partida cu Kazahstan".
Revenire după 17 luni

La ce situație face referire Contra?

În aprilie 2009, decisese să renunțe la "națională" după un 1-2 cu Austria, la Klagenfurt, în preliminariile pentru CM 2010. Fusese căpitan de echipă la meciul care a atras și plecarea lui Pițurcă de pe banca "naționalei". 

După 17 luni, Răzvan Lucescu ajungea într-o situație critică pentru postul de fundaș dreapta înaintea unei "duble" cu Albania și Belarus, în startul campaniei pentru Euro 2012, apelând la serviciile veteranului "Guriță". Contra avea atunci 35 de ani și revenea cu entuziasm printre "tricolori". La Piatra Neamț, într-un 1-1 cu albanezii, colecta astfel selecția cu numărul 73, ultima. 

"Chiar a fost entuziasmant debutul lui Cosmin. Merita această atmosferă. Un antrenor nou vine cu ceva schimbat întotdeauna și asta s-a văzut și pe teren. Viitorul sună bine" Ovidiu Hoban, mijlocaș România

Grătar la Mogoșoaia

Jucătorii au avut parte ieri de o zi ceva mai relaxantă. În afara antrenamentului ușor, fotbaliștii au primit permisiunea de a-și invita familiile la Mogoșoaia, unde s-au încins și grătarele. Spre seară, fotbaliștii au mers împreună la o scurtă plimbare și o sesiune de shopping într-un mall din Capitală.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
spinoza
spinoza  •  07 Octombrie 2017, 17:57

Contra a castigat cu un adversar mediocru. Sa-l vedem ce poate cu Danemarca apoi sa comentam cat de bun e Guritza ca antrenor!

arsenie_b
arsenie_b  •  07 Octombrie 2017, 17:48

Contra stie sa motiveze jucatorii si asta conteaza foarte mult, mai ales la o echipa de lumea a 3-a cum a devenit cea a Romaniei. Nu sunt fanul lui Contra, unii zic ca e clona lui Cholo Simeone, altii ca e un escroc care l-a pacalit pe negoita impreuna cu mutu si a distrus dinamo.. sa vedem cum se descurca in continuare ca selectioner.. victoria cu kazahstan n-o fi mare lucru, dar jucatorii cel putin au aratat ambitie. Cu daum se vedea ca abia asteapta sa scape de el, mai ales la ultimele doua meciuri

749913671784643
Razvan Marcel  •  07 Octombrie 2017, 17:21

Diferenta intre Contra si Daum,nu e nici una.A convocat acelasi jucatori,au jucat acelasi jucatori,deci nici o schimbare.Vom vedea ce antrenor e Contra cu Danemarca,un meci greu,acolo se vede valoarea si la antrenor si jucatori.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close