FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA U18

EXCLUSIV Naționala electorală U18 » Cine e omul-surpriză adus de FRF cu contract part-time la lotul U18 + misiunea pe care o are

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2018 20:16

Alegerile FRF din 18 aprilie pun sub semnul întrebării încă o mutare făcută la Casa Fotbalului. La lotul U18, pregătit de Florin Bratu, a fost plasat recent ca secund un nume surprinzător: Dan Oprescu.

Anonimul tehnician a avut până acum experiențe efemere la echipe din ligile inferioare, la Slatina, Piatra Olt, Turnu Măgurele sau Arad. Cariera lui s-a legat îndeobște de formațiile slătinene, înființate, schimbate sau dizolvate sezoane la rând, cu diferite denumiri, ALRO Slatina, FC Olt, Inter Olt. De altfel, cu ultima a reușit promovarea în L2 în vara lui 2010.

Mâinile drepte ale "baronului" Paul Stănescu

Dan Oprescu, omul care l-a descoperit pe Nicușor Bancu, are însă și o altă "calitate" specială: e fratele lui Marius Oprescu, actualul președinte al Consiliului Județean Olt, postură în care i-a urmat baronului local Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale la zi.

De altfel, pe numele acestuia există un dosar în fază de redeschidere la Înalta Curte cu privire la finanțarea ilegală a formației de fotbal oltene exact din perioada în care Dan Oprescu antrena grupările slătinene care navigau între L2 și L3. Și tot atunci, fratele său, la acel moment vicepreședinte CJ, se număra printre finanțatori, potrivit presei locale.

Încasează bani și ca referent zonal federal

Surse GSP indică faptul că urcarea lui Dan Oprescu spre U18 ar fi venit la pachet cu intenția administrației Burleanu de a-l sensibiliza pe fratele său, mai mare peste județul Olt, pentru a capta voturile din teritoriu la alegerile federale de peste două luni și jumătate. Oltul va veni la scrutinul din aprilie cu 3 entități: AJF, CSȘ și LPS, ultimele două pe segmentele de juniori.

În plus, Dan Oprescu este prins și pe lista celor 44 de referenți zonali ai federației, cu misiunea de a monitoriza activitatea juvenilă județeană. Oprescu răspunde de Arad și încasează lunar circa 1.000 de lei brut din partea FRF pentru acel job.
Stoichiță: "Nicio legătură cu alegerile FRF"

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, susține însă că legăturile electorale sunt doar speculații: "Am decis ca, la loturile de juniori, să aducem secunzi part-time, pe fiecare acțiune în parte. În cazul nostru, pe Oprescu l-am repartizat la U18 cu ocazia unui turneu amical în Spania, programat în perioada imediat următoare. Remunerația pentru cele câteva zile va fi simbolică.

La toate loturile juvenile există această situație. Am ales dintre antrenorii aflați la licența PRO sau fără angajament, astfel încât să-i aducem aproape de activitatea la nivel de naționale pentru a vedea ce poate fiecare în parte. Iar pe cei care corespund să-i avem în baza de date pentru acțiuni viitoare. Când l-am ales pe Oprescu, habar n-aveam că fratele lui e șeful Consiliului Județean Olt!".

În prezent, Dan Oprescu urmează cursurile pentru obținerea licenței PRO, pe care ar trebui să le finalizeze în vara lui 2018. 

"În decembrie, am avut o discuție cu domnul Stoichiță pentru a veni să ajut la o acțiune a lotului U18. Nu mi-a pomenit nimeni de un post permanent de secund la această reprezentativă. Și nici nu mi s-a spus că voi primi vreun ban pentru participarea la turneul din Spania" Dan Oprescu, secund U18, referent zonal FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
zagna
zagna  •  06 Februarie 2018, 20:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează