FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV Răzvan Marin nu e sigur de EURO! Cum ar putea rămâne Mirel Rădoi fără cel mai bun jucător al României U21

Răzvan Marin, 22 de ani, a făcut o vizită la Amsterdam doar pentru semnarea contractului și pentru prezentarea în tricoul alb-roșu
Răzvan Marin, 22 de ani, a făcut o vizită la Amsterdam doar pentru semnarea contractului și pentru prezentarea în tricoul alb-roșu

Articol de , , - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 10:34

Transferul la Ajax îi încurcă programul lui Răzvan Marin. Clubul la care se va prezenta la vară nu e convins să-i permită participarea la turneul final de tineret.

E posibil ca Rădoi să conducă în Italia o națională lipsită de cel mai bun jucător! Transferul la Ajax al lui Răzvan Marin, pentru care mijlocașul a fost felicitat de tot fotbalul românesc, periclitează planurile selecționatei sub 21 de ani. De ce? Campionatul European U21 se suprapune cu startul pregătirii "lăncierilor".

Pierde turneul sau startul la Ajax?

Răzvan va fi un nou-venit și de aceea olandezii i-au transmis, în timpul întâlnirii în care au anunțat transferul, că ar prefera să-l aibă pe teren de la începutul presezonului. Nu e doar o problemă de pregătire fizică, mai mult contează integrarea lui în echipă în perioada din vară, cât durează antrenamentele pentru stagiunea 2019-2020

Conducerea clubului și fotbalistul nu au luat o decizie clară, a rămas să mai discute în perioada următoare și să ia o decizie împreună. România are meciurile de la Campionatul European programate între 18 și 24 iunie, exact în perioada în care Ajax va porni pregătirea. Și dacă "tricolorii" ar fi eliminați din faza grupelor, deci ar încheia competiția pe 24 iunie, Răzvan tot ar mai avea nevoie de câteva zile sau de o săptămână de vacanță, timp în care viitorii colegi s-ar antrena fără el. 

N-a fost foarte important în preliminarii

Marin a semnat recent cu clubul din Amsterdam, care i-a achitat lui Standard 12,5 milioane de euro, a treia cea mai mare sumă din istoria roș-albilor olandezi. Statutul de fotbalist scump îi determină pe "lăncieri" să țină și mai tare ca el să fie cooptat în lot cât mai curând. Iar Euro U21 nici nu e o competiție care să-i sporească substanțial cota unui jucător care tocmai a fost cumpărat de una dintre cele mai faimoase formații din istoria fotbalului!

"Răzvan își dorește să fie alături de coechipierii din naționala de tineret. Și dacă ar lipsi el, Mirel tot ar avea o echipă bună. Nu uitați că Răzvan a jucat în preliminarii doar două meciuri!", calculează tatăl mijlocașului, Petre Marin.

Fostul fundaș stânga de la Rapid și de la Steaua are dreptate, fiul lui a bifat doar două partide în preliminarii, 1-1 cu Portugalia și 0-0 în Țara Galilor. În primul a fost cel mai bun de pe teren, în al doilea a încasat un cartonaș roșu. Fără să fi contribuit mult în calificări, Marin e cel mai valoros și mai experimentat din bazinul de selecție al lui Rădoi.

Cel mai bun "11" pe care Rădoi îl poate alinia la Euro

I. Radu - Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - R. Marin, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcaș
Rezerve: A. Vlad, Boboc, Ad. Rus, T. Băluță, Nedelcu, Drăguș, A. Ivan, Ad. Petre

6goluri a marcat Marin în 31 de meciuri bifate la Standard în acest sezon din liga belgiană. Trupa din Liege spera să lupte pentru titlu, dar a pierdut în runda trecută cu 0-4 la Bruges și a ajuns la 5 puncte de liderul Genk, la care e legitimat olteanul Screciu, fără minut în campionatul acesta

Ionuț Radu se întoarce la Inter

Marin nu e singurul internațional de tineret implicat în mercato. Ionuț Radu (foto) va redeveni al Interului în vara asta, la doar un an de când milanezii îl vânduseră la Genoa pe 8 milioane de euro. Portarul a prins un loc de titular printre "grifoni" și încă e foarte tânăr, 21 de ani, de aceea Inter va plăti clauza de răscumpărare stabilită astă-vară, 12 milioane de euro.

Genoa face un profit de patru milioane de euro într-un an, clubul din Lombardia se asigură că nu-l pierde pe goalkeeperul român pe care l-a format de la nivelul juniorilor. "Inter a activat clauza, Radu va reveni la Milano și Spalletti va decide ce se va petrece cu Ionuț mai departe", a anunțat Răducioiu la TV Telekom Sport. E posibil ca Radu să fie împrumutat pentru sezonul viitor tot la Genoa sau să fie direcționat către alt club, întrucât la Milano titular va continua să fie slovenul Handanovici, 34 de ani.

Programul României la Euro U21 din Italia

18 iunie România-Croația
21 iunie Anglia-România
24 iunie Franța-România

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ucigaltoaca
ucigaltoaca  •  12 Aprilie 2019, 19:01
Postat de cornelconasu pe 12 Aprilie 2019, 15:56

Nu știu referitor la costuri, afirmare sau cote, dar....cum poate un club , indiferent cum se numește să interzică accesul unui jucător la echipa națională la un Turneu Final chiar și de U 21 ?!! Mă întrebam ...dacă se califica Olanda și unul din componenți care juca în Romania, nu era lăsat să vină la lot ce ar fi spus federația olandeză ?!

Teoretic este posibil sa puna presiune pe jucator pentru a refuza invitatia la nationala, dar in primul rand Ajax este o echipa mult prea titrata pentru a face asa ceva si in al doilea rand este o dea dreptul arogant sa te gandesti ca s-ar deda la un asemenea comportament tocmai pentru Razvan Marin, ca si cum ar fi vreun component de baza al echipei sau cam asa ceva.

ucigaltoaca
ucigaltoaca  •  12 Aprilie 2019, 18:50

***. Un club de anvergura lui Ajax nu face niciodata asa ceva, ei inteleg si se mandresc ca jucatorii lor sunt selectionati in echipele reprezentative ale tarilor din care provin.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

424897461037738
Nicu Valentin Vasiliu  •  12 Aprilie 2019, 17:37

Trist daca Razvan Marin ar accepta asaceva .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează