FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA 10 IUNIE, 21:45, TVR 1, LIVETEXT GSP.RO

EXCLUSIV Săpunaru se motivează înainte de Polonia cu un meci spectaculos din carieră: "Ne-am dus la ei și a amuțit tot stadionul"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2017 09:55

Cristi Săpunaru, unul dintre cei mai experimentați "tricolori", a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre duelul Polonia - România, de sâmbătă.

- Cristi, cum se simte un jucător de 33 de ani la capătul unui sezon lung, în care a jucat și finala Cupei ?
- (Râde). Ce vrei să-ți spun? Că am zile când mă doare peste tot? Că sunt și zile mai bune? E ceva normal, nu e nimic senzațional. S-a strâns oboseala, dar am avut timp să-mi revin. Am avut două zile și jumătate de vacanță! (Rîde iar). E greu, dar merg înainte.

- A mai trecut din dezamăgirea pierderii finalei Cupei?
- Nu știu dacă va trece vreodată cu adevărat, mai ales că eram și favoriți. E greu să pierzi în general, dar când joci cu un trofeu pe masă! Am avut meciul în mână, conduceam, dominam. Puteam să-l închidem, n-am făcut-o și am fost taxați. Dar e deja istorie.

- Imediat după meci ai venit la lot, pentru meciul cu Polonia.
- Da, dar eu am avut un program mai lejer, din cauza unor probleme medicale mai vechi. Am niște dureri la călcâie, dar deja m-am obișnuit cu ele. După un sfert de oră de încălzire, trec și totul e OK. Trebuia să rămânem într-un program de pregătire organizat, pentru că meciul cu Polonia e foarte aproape. Și, din păcate pentru noi, nu e un meci oarecare.

"Felicitări Viitorului!"

- Cum comentezi nebunia asta de pe final de sezon, cu FCSB, care vrea să conteste titlul Viitorului la TAS?
- Sincer, n-aș vrea să mă bag în subiectul ăsta, nu e treaba mea. Dar felicit Viitorul, noua campioană a României, pentru acest titlu meritat, câștigat pe teren!

- Ești unul dintre cei mai experimentați jucători de la lot la nivel internațional. Cum e să joci în deplasare cu o echipă care te-a bătut rău acasă?

- Normal că e dificil, Polonia are una dintre cele mai frumoase și mai puternice echipe din Europa. Nu mai e cea pe care am învins-o la Varșovia cu 1-0, în acel amical din 2009. Acum e o cu totul altă echipă. Ne-a bătut acasă, dar acum îi cunoaștem și noi mai bine pe adversari, i-am simțit în teren. Vizionările te ajută, dar până la urmă, meciul direct e cea mai bună lecție. Trebuie să ne strângem, să evităm greșelile pe care le-am făcut la București și, mai ales, să credem în noi. La București a fost un meci. Am greșit, am pierdut. La Varșovia va fi însă un altul.

- Ți s-a întâmplat în carieră să joci cu echipa ta în deplasare contra unei formații care v-a bătut rău acasă și să întoarceți rezultatul?
- Când eram la FC Porto și jucam cu Benfica, în semifinalele Cupei Portugaliei. Ne-au bătut acasă cu 2-0. Îți dai seama, Benfica avea o echipă foarte bună, cine mai credea? Dar ne-am dus la ei și a amuțit tot stadionul, i-am învins cu 3-1 și am mers mai departe. Deci se poate!, chiar dacă acum, la prima vedere, mulți își spun că nu avem mari șanse în Polonia.

- Care e atmosfera în vestiar, cum îi simți pe colegi?
- Chiar vorbim despre partida cu Polonia de când am început să ne strângem la Mogoşoaia. Îi simt pe toți foarte montați, poate și fiindcă am pierdut așa de rău la București. Știm că e ultima șansă să prindem Mondialul de la anul. Trebuie să mergem acolo cu gândul că putem să învingem. Repet, pare greu de crezut, dar noi asta vrem! Un egal nu știu dacă ne-ar ajuta prea mult. Nu, mergem la Varșovia cu gândul la victorie!

- Cum îl oprim pe Lewandowski?
- Cu atenție, cu determinare. E bun, e unul dintre cei mai mari atacanți ai lumii la această oră, dar până la urmă, tot două mâini și două picioare are. Acum ne-am confruntat cu el direct, știm exact ce poate, trebuie să fim și mai atenți. Nu doar la el, ci la mai mulți, pentru că Polonia are mare calitate de la mijloc în sus!

- Vezi vreun jucător român care să iasă la rampă, care să decidă meciul?
- Eu zic că într-o o partidă ca aceasta cel mai important e ca echipa să iasă la rampă. Nu știu cum vom juca, dacă vom sta să-i prindem pe contre sau o să-i atacăm, nu e domeniul meu, domnul Daum va decide asta, dar indiferent de strategie, doar dacă vom arăta ca o echipă avem o şansă!

"Mai am contract cu Astra un an, dar şi ceva oferte. Să vedem ce va fi, acum nici nu ştim oficial cine va fi antrenor"
Cristi Săpunaru, internaţional român

"Și ce dacă vor fi 60.000 de polonezi în tribune? Te îndârjeşte asta, îţi doreşti şi mai mult să faci un meci bun. Sunt sigur că o să se audă şi ai noştri"
Cristi Săpunaru, internaţional român

LOTUL COMPLET:

Portari: Tătărușanu (Fiorentina, 43 meciuri/0 goluri la națională), Pantilimon (Watford, 24/0), Niță (FCSB, 0/0), Lung Jr. (Astra, 3/0)

Fundași: Benzar (FC Viitorul, 5/0), Țîru (FC Viitorul, 1/0), Chiricheș (Napoli, 45/0), Săpunaru (Astra, 21/0), Gardoș (Southampton, 13/0), D. Grigore (Al Sailiya, 28/0), Toșca (Betis, 5/0), Latovlevici (Karabukspor, 11/0), C. Ganea (FC Viitorul, 0/0)

Mijlocași: Hanca (Dinamo, 0/0), R. Marin (Standard Liege, 5/1), Bicfalvi (FC Ural, 3/0), Pintilii (FCSB, 34/1), Stanciu (Anderlecht, 12/5), Băluță (CSU Craiova, 0/0), Chipciu (Anderlecht, 27/4), Stancu (Bursaspor, 48/12)

Atacanți: Rotariu (Club Brugge, 3/0), Grozav (Terek Groznîi, 13/3), F. Andone (Deportivo, 13/1), Alibec (FCSB, 7/1), Ivan (CSU Craiova, 4/0)

  • Meciul dintre Polonia și România se va juca pe 10 iunie, de la ora 21:45, la Varșovia, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 13p
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România
1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  06 Iunie 2017, 12:14

Ce a spus, si mai ales ce nu a spus, Sapunaru: "Felicit Viitorul pentru castigarea campionatului, mai ales ca o foarte mare contributie la acest triumf l-am avut si eu. Speram ca sa primesc si eu o medalie, ca o meritam cu prisosinta!".

1157186534324299
Mircea Stefan  •  06 Iunie 2017, 12:14

Dar cu sapunaru clar pierdem!!

utraian
utraian  •  06 Iunie 2017, 11:36

Bine, Fc Porto ii avea pe Alvaro Pereira, Otamendi, Joao Moutinho, Maicon, Hulk, Falcao ... Putea intoarce orice rezultat, cu oricine. Romania nu mai are jucatori care sa ne faca macar sa speram , plus o banca tehnica depasita total. Ce sa speram cu astia, sa nu ne dea Lewandowski o caruta de goluri?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează