FOTBAL  »  NATIONALA  »  CCA

EXCLUSIV Scandal cu lista de arbitri FIFA! Predă engleză, dar a picat testul de engleză: "Suspiciunea e că la mijloc sunt scenarii murdare ale FRF! "

Cristina Părăluță este sora Andreei Părăluță, portărița naționalei feminine și a lui Atletico Madrid
Cristina Părăluță este sora Andreei Părăluță, portărița naționalei feminine și a lui Atletico Madrid

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2018 12:17

Propusă de CCA pe lista FIFA 2018, arbitra Cristina Părăluță, 28 ani, a ratat proba de limbă străină la forul continental, deși predă limba lui Shakespeare! Ea suspectează FRF de jocuri de culise.

Momentele ridicol-aberante se lipesc non-stop de FRF! La sfârșitul anului trecut, CCA a propus două fete noi pe lista FIFA: Alina Peșu și Cristina Părăluță. Ele le-au înlocuit pe Cristina Dorcioman și Teodora Albon, ieșite pe motive de vârstă. 

Cu delegări doar la nivelul L3, Părăluță a ajuns însă rapid într-o situație neașteptată. La începutul lui 2018, a susținut pe Skype un test de engleză pentru UEFA, procedură obișnuită pentru toți arbitrii proaspăt intrați în circuitul internațional. A căzut însă proba, cu toate că profesia sa este de profesoară de engleză!

"Vor să bage altă fată"

Apropiați ai Cristinei spun că prahoveanca a primit cu uluire vestea dinspre forul continental, via CCA. "Suspiciunea e că la mijloc sunt scenarii murdare ale FRF. La momentul propunerilor, Peșu și Părăluță erau singurele din țară care întruneau criteriile pentru nominalizare, fiindcă e jale mare cu promovarea arbitrelor în România. De fapt, comisia ar vrea să introducă pe listă o altă fată, dar, prin nominalizarea lui Părăluță, au vrut doar să blocheze locul pentru România până când favorita CCA va deveni compatibilă pentru lista FIFA. Și au scos cumva din joben povestea cu limba engleză, care e caraghioasă atâta vreme cât fata cu asta se ocupă: predă engleza!", susțin surse GSP. 

FRF: "UEFA testează printr-un evaluator"

Momentan, poziția pe lista FIFA e suspendată, România își păstrează locul disponibil, iar lucrurile urmează să fie reevaluate de UEFA în toamnă. Explicațiile FRF sunt sumare:

"UEFA solicită arbitrilor și observatorilor să cunoască limba engleză la un nivel adecvat. Ca urmare a acestei cerințe, UEFA testează cunoștințele viitorilor arbitri propuși pe lista FIFA prin intermediul unei companii. Arbitrul, prin Skype, are un interviu cu un evaluator al acestei companii. El stabilește dacă arbitrul îndeplinește sau nu nivelul stabilit".

Și o concluzie: "Arbitrii care nu au avut rezultatele așteptate la această testare vor fi reevaluați în septembrie. După ce vor trece verificarea vor deveni disponibili pentru a primi jocuri în competițiile organizate de UEFA"

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
karnivol
karnivol  •  01 Februarie 2018, 18:12

Din păcate "Tovarășe jurnalist" tu nici romană nu o stăpânești bine. Ce înseamnă portărița???? Eu știu ca in limba romană numele meseriei nu este adaptează la sexul persoanei. Corect ar fii: "portarul naționalei feminine" in nici un caz portărița.

xnread
xnread  •  01 Februarie 2018, 18:09
Postat de ando89 pe 01 Februarie 2018, 16:19

Domnule, cred că un astfel de aplicant deține măcar un certificat Cambridge valabil, dacă nu Toefl. Ar trebui să implice aceste organisme în litigiu, nu cred că o testare pe Skype s-ar putea dovedi mai relevantă:))

Bună ziua domnule. Aveți perfectă dreptate, însă eu nu doresc să mă aventurez, iar ce considerăm noi logic, poate fi infirmat de către un mic detaliu necunoscut publicului larg, enunțul CCA implicând, o oarecare doză de ambiguitate, deci în interesul ambelor părți și spre o mai bună informare a publicului larg, am îndrăznit să cer o prezentare în amănunt.:)

claudiu.h12
claudiu.h12  •  01 Februarie 2018, 17:21

Orice institutie din bucuresti este imbâcsită cu șpagă , furaciune si tupeu ieftin de către miticii din capitala hotiei

Vezi toate comentariile (13)
Comentează