FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Schimbare importantă la pariuri: FRF intervine în forță în oferta Fortuna!

Articol de , - Publicat luni, 20 august 2018 09:00

Federația Română de Fotbal a determinat sponsorul naționalei să scoată pariul și mizele pe tehnicienii care ar putea să îi urmeze lui Cosmin Contra.

Între FRF și casa de pariuri Fortuna, sponsor al primei reprezentative în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2020 au existat, de-a lungul timpului, mai multe episoade-scurtcircuit. Ultimul s-a petrecut chiar vineri după prânz.

Mize pe următorul selecționer

În cursul zilei de miercuri, pe siteul oficial al casei de pariuri Fortuna a apărut un pariu: "Antrenor principal la Naționala României de fotbal după Cosmin Contra". Erau înșiruite 10 nume de tehnicieni, cel mai bine cotați să-l înlocuiască pe "Guriță" fiind Dan Petrescu și Răzvan Lucescu, cu o cotă de 5,00.

Ultimul pe listă era Jose Mourinho, cu o cotă de 999,00. Un demers ciudat al casei de pariuri, apărut chiar înainte de începerea campaniei pentru Euro 2020, cu meciurile din Liga Națiunilor, în septembrie.

"Sunt pariuri d-astea mai nebune. Dar da, de ce nu ar putea Mourinho să fie selecționer al echipei naționale a României?!"
Cosmin Contra, selecționer România

Au reacționat imediat

La Casa Fotbalului nu se știa nimic despre acest pariu. Cei de acolo au aflat despre el abia vineri după-amiază, de la reporterii Gazetei Sporturilor. "Habar nu am avut de așa ceva. Nici cei de la departamentul nostru de marketing, care țin legătura cu cei de la Fortuna, nu știau de asta", au susținut oficiali de la Casa Fotbalului. S-au dat imediat câteva telefoane pentru lămurirea situației și, în mai puțin de jumătate de oră, brusc, pariul a dispărut de pe site. Și așa a rămas.

"Poate știu ei ceva!"

Contra a aflat tot de la Gazetă despre respectivul pariu. Părea amuzat: "Poate știu cei de la Fortuna că mi se pregătește ceva să nu mai prind paltonul. Eu nu sunt genul care să țină de scaun. Personal, mi-am propus să câștig grupa de Liga Națiunilor. Dacă nu reușesc, se poate întâmpla orice. Dacă suntem mulțumiți unii de alții, de munca depusă, bine, dacă nu, să vină un altul care să facă mai mult ca mine, nicio problemă. Obiectivul meu e să duc România la Euro 2020".

"Nu vom întrerupe contractul"

Forul de la Casa Fotbalului a precizat că "FRF nu se implică în politica managerială a partenerilor săi. În acest caz, precizăm că FRF nu a fost consultată înainte și nici nu ar fi avut de ce să fie. Sponsorul echipei naționale a României își alege singur oferta de pariuri și nu avem nicio implicare în oferta semnalată de dumneavoastră. Totuși, precizăm că nu se pune problema ca FRF și Cosmin Contra să întrerupă contractul. Colaborarea este una care a dat rezultate până acum și ne dorim să ne atingem împreună obiectivele".

CUM ERA PARIUL DE PE SITEUL FORTUNA

"Antrenor principal la Naționala României de fotbal după Cosmin Contra"
Nume    Cotă
Dan Petrescu    5,00
Răzvan Lucescu    5,00
Cosmin Olăroiu    7,00
Marius Șumudică    7,00
Gheorghe Hagi    10,00
Costel Gâlcă    15,00
Mircea Lucescu    15,00
Victor Pițurcă    40,00
Florin Bratu    50,00
Nicolae Dică    50,00
Jose Mourinho    999,00

 

1,4 milioane €însumează contractele FRF - Fortuna, unul de publicitate (200.000 de euro) și unul de sponsorizare a naționalei de fotbal (1,2 milioane euro)

CE SPUNE FORTUNA: "L-am scos ca să evităm speculațiile"

Radu Cipercă, Had Brand Fortuna România, a explicat:

"Nici Departamentul de comunicare și nici conducerea Fortuna România nu știau nimic despre acest pariu apărut în ofertă. În fiecare săptămână, bookmakerii de la centru, din Praga, creează noi campanii. Li s-a transmis bookmakerilor din România să definească, să creeze cote pentru acest pariu, care există în oferta din țările unde activează Fortuna, Cehia, Slovacia, Polonia si Croația. Pariul nu înseamnă că am avea vreo informație de la FRF despre o posibilă înlocuire a lui Contra. Chiar nu avem această informație! Dar tocmai pentru nu crea confuzii și speculații, că am putea beneficia de anumite informații, conducerea Fortuna România a decis să scoată din ofertă acest pariu. Nu ne-a obligat FRF, nici nu avea cum! O să le explicăm șefilor din Cehia, din conducerea Fortuna Entertainment Group, că România e o țară unde se fac mai multe speculații decât în alte părți".

ALTE EPISOADE ÎNCINSE: Refuzul jucătorilor de a participa la filmări publicitare

În martie 2017, liderii "tricolorilor", Chiricheș, Săpunaru, Pintilii și Tătărușanu au refuzat să participe la fimlamrea unui spot publicitar al casei de pariuri Fortuna, cum era stipulat în contractul cu FRF. La fel s-a întâmplat și cu Alibec. "Nu vrem să ne maimuțărim! Noi să filmăm ore bune și FRF să încaseze bani?! DE ce să fim la cheremul lor în loc să ne concentrăm numai la fotbal", au reacționat atunci jucătorii. FRF trebuia să respecte totuși programul, astfel că în locul jucătorilor desemnați inițial au participat la filmări Stanciu, Benzar, Răzvan Marin și Hanca.

PRECEDENT: Lupescu favorit la alegerle FRF

Înaintea alegerilor din aprilie 2018 de la FRF, casa de pariuri Fortuna a stabilit cotele pentru candidați. Favorit era considerat Ionuț Lupescu cu o cotă de 1,75, iar Răzvan Burleanu era văzut cu a doua șansă, cu o cotă de 2,10. Pariul de la Fortuna a stârnit și atunci reacția FRF, care a considerat că astfel s-ar putea influiența rezultatul alegerilor. Cu toate insistențele forului de la Casa Fotbalului, pariul a rămas pe site, Fortuna invocând că și alte case de pariuri au avut oferte asemănătoare pentru jucătorii lor, unde Burleanu era chiar mai slab cotat.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  21 August 2018, 10:24

Hei, Burlene, poate intelegi si pricepi cu ce se ocupa cei de la departamentul marketing de la FRF !!! Va spun eu, FRF este alcatuit din 1 cunoscator si 9 ageamii. Asadar proportia este de 1 la 10. Sa vedeti scuze si pareri de rau dupa o necalificare ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează