FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Staff-ul echipei naționale cere doi-trei ani de răbdare și anunță: „Ne asumăm că nu avem jucători care să reziste!”

FOTO Eli Driu
FOTO Eli Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 21:00 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 15:43

Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale, colaboratorul selecționerului Mirel Rădoi, fostul jucător și antrenor al celor de la FCSB, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

- Dicane, cum e atmosfera după un octombrie de coșmar pentru echipa națională?
- Nici noi și nici cei din conducerea Federației nu am fost mulțumiți de rezultatele pe care le-am obținut. Este clar că nu poate să fie o atmosferă extraordinară. Suntem însă încrezători fiindcă avem o generație tânără, în care ne punem speranțe. Fiind încrezători, gândim pozitiv, suntem optimiști că putem face o echipă națională competitivă. Dar pentru asta credem că ne trebuie timp.

- Cea mai mare problemă e timpul!
- Nu putem în câteva meciuri să facem o echipă națională extraordinară. Avem încredere în acești jucători tineri, au arătat la Under 21 că pot face lucruri frumoase. La seniori este diferență față de Under 21, e un pas greu și d-asta spun că avem nevoie de timp.

"Nu cerem șapte ani pentru o națională puternică!"

- Dar lumea nu are răbdare, vrea rezultate.
- Știu că lumea nu are răbdare și se vrea totul rapid. Dar unde s-a folosit timpul au venit și rezultatele. Uitați-vă la Viitorul, care a investit, a luat-o de jos și ușor, ușor a reușit să câștige campionatul după șase, șapte ani. Eu nu spun că avem nevoie de șase, șapte ani. Nu! Eu spun că avem nevoie de timp ca să putem face o echipă națională puternică. Să îmbinăm jucătorii tineri, de perspectivă pe care-i avem cu câțiva jucători cu experiență pe care noi i-am găsit la echipa națională.

- De cât timp aveți nevoie?
- În doi, trei ani, echipa națională poate să devină foarte puternică. Și spun acest lucru pentru că o parte dintre jucători i-am antrenat și eu la Steaua, un an și jumătate. Le-am văzut creșterea în perioada în care am fost eu acolo, iar după ce am plecat le-am văzut progresul. Cei de la Steaua au ajuns la un nivel și mai au potențial de a crește. Mă refer inclusiv la cei de la Under 21 care nu au fost la Steaua.

- Voi vă asumați vreo greșeală?
- Ne asumăm, pentru că noi conducem acești jucători. Ne asumăm riscul că de la un meci la altul am schimbat foarte mulți jucători, dar noi am observat că în ultima perioadă nu avem jucători care să joace din trei în trei zile. Da, ne asumăm asta.

"Nu ne rezistă jucătorii din trei în trei zile"

- Ăsta e motivul că nu fac față?
- Da, d-asta am schimbat șapte, opt jucători de la un meci la altul, ceea ce nu s-a întâmplat la alte echipe naționale. De exemplu, Norvegia, pe care am întâlnit-o la trei zile după meciul cu Serbia unde a jucat 120 de minute, la meciul cu noi a avut 8 jucători care evoluaseră cu sârbii. Ei pot juca din trei în trei zile, la noi este mai dificil. Este posibil ca la următoarele meciuri să încercăm și noi să schimbăm cât mai puțini jucători.

- Uite, Petrescu schimbă jucătorii în campionat și în Europa.
- Dan are un lot foarte valoros la dispoziție și reușește să schimbe aproape o echipă de la un meci la altul. Vorbim de două competiții diferite, una este Europa League, altul e campionatul României, cum altfel sunt meciurile din competițiile internaționale față de cele din campionat. Mă refer și la ritmul de joc.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU NICOLAE DICĂ

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ion Țiriac, noi declarații bombă despre vaccinul rusesc: „Toți «ha, ha, ha», «hi, hi, hi»! Dar dacă rămânem fără «papa»?”

Mihai Mironică, dezvăluiri incredibile: „Gigi Becali m-a înjurat o oră! Mi-a spus că nepotul lui mă va duce în pădure”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 Noiembrie 2020, 10:35
Postat de marcelclujnapoca pe 05 Noiembrie 2020, 10:34

Jucatorii romani is pui de DOstat , subnutriti ! ii sufla vantul ...nu stiu ce le da de mancare la Academiile de jucatori...inainte mai bine gatea BUNICA pentru jucatori !

pui de GOSTAT !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 Noiembrie 2020, 10:34

Jucatorii romani is pui de DOstat , subnutriti ! ii sufla vantul ...nu stiu ce le da de mancare la Academiile de jucatori...inainte mai bine gatea BUNICA pentru jucatori !

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  05 Noiembrie 2020, 10:05

Daca lasati 3,4 ani nationala pe mana celor 2 *** , Mierloi si Dica cotolobea , campioni mondiali o sa fiti !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează