FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Sursele GSP susțin că au avut loc primele contacte cu succesorul lui Daum » Surpriza vine de la Dan Petrescu: "Clubul i-a acceptat solicitarea!"

Dan Petrescu a afirmat mereu că ar prelua oricând echipa naţională FOTO Alex Nicodim
Dan Petrescu a afirmat mereu că ar prelua oricând echipa naţională FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2017 09:00

Antrenorul lui CFR Cluj ar avea o mențiune specială în contractul cu ardelenii, care prevede că poate pleca fără niciun fel de compensații dacă primește o ofertă concretă pentru a prelua conducerea ”tricolorilor”.

Situația lui Daum e pecetluită, va pleca sigur după ultimele două jocuri din preliminarii, cu Kazahstan (a) și Danemarca (d), iar FRF își structurează deja planurile pentru viitorul selecționer. Iar surse GSP susțin că ar fi avut loc prime contacte cu doi dintre potențialii succesori ai lui Daum. Este vorba despre Dan Petrescu și Cosmin Contra, ambii aflați sub contract cu formații din Liga 1. "Doar tatonări", pretind persoane din federație.

E disponibil pentru negocieri

Pentru FRF, o miză mare ar fi însă să-l convingă în principal pe "Bursuc" să preia echipa națională, ceea ce ar echivala cu o fisură importantă în "Generația de Aur" la nivelul percepției publice.

De altfel, Petrescu s-ar fi exprimat în dese rânduri că va fi dispus să negocieze preluarea primei reprezentative, dacă i se va oferi prilejul, inclusiv sub mandatul lui Burleanu. "Își urmează cariera de antrenor, nu ține cont de războiul deschis existent între actuala administrație și opoziție", spun apropiații actualului antrenor de la CFR Cluj.

Contacte dinainte să semneze cu CFR

Mai mult, Petrescu ar avea o clauză-surpriză în contractul cu ardelenii: poate pleca liber în orice moment, dacă are ofertă fermă de la echipa națională!

"A fost o condiție la care a ținut foarte mult în momentul în care a semnat cu CFR, iar clubul i-a acceptat solicitarea", spun surse GSP, care subliniază că FRF ar fi deschis o punte de comunicare cu Petrescu încă dinainte ca acesta să bată palma cu Clujul.

Distant cu Popescu, orgolios față de Hagi

Ce l-ar determina însă pe Petrescu să joace separat de "Generația de Aur"? Explică tot oameni apropiați de fostul fundaș dreapta al "tricolorilor": "A încetat de mult să mai aibă relații strânse cu Gică Popescu, cu care era «frate de sânge» pe vremuri. S-au certat de la niște probleme financiare, iar acum sunt departe de a mai fi prieteni foarte buni. În plus, ambiția lui e aceea să demonstreze că e cel mai bun antrenor al generației de la Mondialul din 1994, iar asta înseamnă o rivalitate directă cu Hagi. Orgoliul îl va împinge să lucreze cu Burleanu dacă Federația va veni cu o propunere concretă către el pentru a prelua naționala, la care visează de multă vreme".

"Petrescu își va duce la capăt mandatul la noi. Poate eventual să antreneze în paralel naționala, dar ar fi probabil ceva probleme pentru că în pauza pentru reprezentativă ar mai fi lucruri de rezolvat. Nu știu dacă Petrescu e mai scump decât Daum"
Iuliu Mureșan, președinte CFR Cluj

400.000 €e salariul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, unde va încasa un bonus similar dacă reușește să aducă titlul în Gruia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
alexsandu6
alexsandu6  •  09 Septembrie 2017, 15:47

nu o sa reuseasca nimeni mai corect nu va fii lasat sa reuseasca mai ales daca va ramane tot Burlenu la conducerea FRF

cneius
cneius  •  09 Septembrie 2017, 14:19

"Explică tot oameni apropiați de fostul fundaș dreapta..." sinteti de toata jena !!!

saviola2_8
saviola2_8  •  09 Septembrie 2017, 12:27

petrescu ar fi una dintre variantele bune, dar nu cred ca vine! contra nu are valoare de nationala. parerea mea! desi mai rau decat daum doar razvan lucescu ar fi!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează