FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Ultimele detalii despre viitorul selecţioner al României! Ce se întîmplă cu Mircea Lucescu şi SURPRIZA de pe lista scurtă!

Mircea Lucescu, 69 de ani, a mai pregătit “naționala” în perioada iulie 1981 - iunie 1986
Mircea Lucescu, 69 de ani, a mai pregătit “naționala” în perioada iulie 1981 - iunie 1986

Articol de - Publicat duminica, 19 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 octombrie 2014 11:17

Burleanu ar fi încercat să-l abordeze pe Mircea Lucescu printr-o temă-cîrlig: o părere şi o eventuală recomandare pentru succesorul lui Piţurcă, însă nu a înaintat nici o ofertă punctuală pentru tehnicianul lui Şahtior. Acesta l-a recomandat pe "Puriul".

Tema succesorului lui Victor Piţurcă pe banca echipei naţionale fierbe, mişcările de culise s-au amplificat în ultimele două zile. Iar veştile despre mutările făcute de conducerea federaţiei spre a găsi repede o soluţie pentru banca tehnică sînt amestecate.

"Selecţionerul va fi anunţat pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare", a punctat Răzvan Burleanu la conferinţa de presă de vineri, sugerînd că alegerea ar fi ca şi făcută. Cum sună ultimele informaţii în domeniu?

1) Lucescu sr. greu de urnit: "Poate doar în paralel cu Şahtior!"
Surse din FRF confirmă faptul că, în cursul săptămînii, şeful FRF ar fi purtat un dialog cu Mircea Lucescu pe marginea viitorului selecţioner. "A fost mai mult o încercare de tatonare a terenului decît o ofertă punctuală, pentru că Mircea e aproape imposibil de urnit de la Şahtior", explică federalul.

În primul rînd, ar fi la mijloc raţiuni financiare, fiindcă FRF n-are cum concura la capitolul salariu cu ucrainenii, care-l plătesc pe Lucescu sr. cu 3,5 milioane de euro pe sezon. "Ar exista poate o singură portiţă de ieşire. Dacă federaţia ar agrea ca Mircea să lucreze în paralel la echipa naţională şi la Şahtior. Asta l-ar face măcar să se gîndească la variantă", explică un apropiat al lui Lucescu.

2) Rednic e pe lista scurtă
În afara versiunilor supervehiculate în ultimele zile, gen Oli, Contra sau Dan Petrescu, un nume s-a strecurat subtil pe lista scurtă a federalilor. E vorba despre Mircea Rednic, pe care l-ar fi recomandat şi Mircea Lucescu! Dublu cîştigător al titlului în România (Rapid 2003, Dinamo 2007), "Puriul" e liber de contract după despărţirea de belgienii de la Gent, fiind o variantă la îndemînă din acest punct de vedere.

În plus, s-ar încadra şi la capitolul financiar. La Standard şi Gent, ultimele două experienţe externe, Rednic a avut cîte 300.000 de euro pe sezon, cu 100.000 de euro mai puţin decît avea Piţurcă în fruntea "tricolorilor".

3) Nici un semn către Contra, Boloni şi Dorinel
Cu toate că numele lor au apărut constant în ultimele zile printre potenţialii succesori ai lui Piţurcă, Boloni, Contra şi Dorinel Munteanu n-ar fi fost contactaţi deloc de federaţie. Au confirmat-o şi ei public, personal sau prin apropiaţi.

"Poate nu sîntem printre priorităţile reale ale federaţiei", nu se sfieşte să comenteze unul dintre ei. "Iepuri" sau variante secundare în strategia de la Casa Fotbalului, fiecare dintre cei trei rămîne însă deschis unei negocieri cu Bucureştiul.

4) Puiu+Moldovan pînă la Euro 2016
Cum timpul pînă la următorul meci al "tricolorilor" e scurt, 14 noiembrie cu Irlanda de Nord, acasă, FRF şi-ar fi pregătit deja staff-ul de rezervă. Ar fi vorba despre cuplul Anghel Iordănescu director tehnic - Viorel Moldovan antrenor, care, dacă obţine o victorie la meciul cu liderul surprinzător al grupei, va fi creditat probabil să ducă pînă la final campania de calificare, inclusiv cu turneul final din vara lui 2016, în Franţa. Iar în toată această perioadă, federaţia se va ocupa să găsească un nume care să vină în fruntea "tricolorilor" începînd cu preliminariile pentru CM 2018 Rusia.

5) Varianta funny: tot cu Piţi cu Irlanda de Nord! ;)
Cu ocazia negocierilor pentru reziliere, ar fi existat la FRF o discuţie între Burleanu şi Piţurcă într-o cheie specială: selecţionerul plecat în Arabia Saudită să-i conducă pe "tricolori" şi la ultimele două partide din 2014, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie, prel. CE 2016) şi cu Danemarca (18 noiembrie, amical). Asta dacă federaţia intră în impas cu negocierile pentru succesor.

"Piţi şi staff-ul său şi-au exprimat disponibilitatea de a pregăti gratis cele două meciuri dacă se va apela la serviciile lor", au explicat surse federale. Piţurcă ar putea să se rupă de la Al-Ittihad în perioada 10-19 noiembrie, deoarece campionatul saudit va fi întrerupt toată luna viitoare, iar echipa va merge într-un cantonament în Antalya în intervalul 4-20 noiembrie. Ar lăsa lotul de la club doar pe mîna secundului Neagoe.

Zenga se laudă că e deja selecţioner!
Chiar dacă preşedintele FRF Răzvan Burleanu a anunţat clar că viitorul selecţioner va fi un român, Walter Zenga se laudă printre prietenii din Italia că ar fi deja selecţionerul României! "Nu există soluţia Zenga!", întăresc însă oficiali federali, încercînd să pună punct oricăror speculaţii pe tema unui antrenor străin pentru "tricolori".

21 de zile au mai rămas pînă la ziua reunirii "tricolorilor" pentru meciul cu Irlanda de Nord: convocările se vor face pentru data de 10 noiembrie, partida se va disputa pe 14 noiembrie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (78)
movi49
movi49  •  20 Octombrie 2014, 09:34

Parerea mea este ca la echipa nationala trebuie cel mai bun antrenor nu cel mai ieftin ! Nu cred ca este reala declaratia lui M. Lucescu deoarece contractul lui cu Sahtior este valabil doar pana la vara ! Eu cred ca sunt persoane in conducerea FRF care nu-l agreaza si suferim cu totii decat sa-si calce pe orgoliu ! Alta varianta este Olaroiu, D. Petrescu ( el nu este agreat fiind prieten cu G. Popescu ), Boloni, Zenga ! Ceilalti nu au valoare sau nu au suficienta experienta ca antrenor ( cazul lui Contra care nu are nici o realizare ) ! Rednic a castigat in tara, afara nimic, deci nu este conludent, asemenea Andone !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:51
Postat de plischi pe 20 Octombrie 2014, 07:51

O L A R O I U ! !

ei na. aiurea... mai sunt si altii capabili.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:50
Postat de zecs93 pe 20 Octombrie 2014, 02:24

rednic chiar e scula de antrenor

si el si ando, da. poate ca ajunge cu monopolul ghencistilor la Nationala.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează